Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

29 maart 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

  vrije-lijnen-619.jpg

Huidige Expositie

De Kleine Salon

15 maart t/m 2 april  

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan organiseert de Firma Van Drie de 'Kleine Salon'. Het motto van de Kleine Salon is 10x10x10. Dat wil zeggen, deelnemers konden werk inleveren waarvan 10 cm x 10 cm x 10 cm de basis is. Er hangt werk van ruim 50 kunstenaars. 15 maart tot en met 2 april, open van woensdag t/m zondag.


Komende Expositie

5 t/m 23 april

Vrije Lijnen, werken op papier

Expositie en tekenmanifestatie: Vrije Lijnen, werken op papier Tijdens de Open Atelierdagen op 8 en 9 april in Gouda kunt u tussen 12:00 en 18:00 uur komen tekenen. Vrije inloop en er is tekenmateriaal aanwezig. Het tekenen gebeurt onder leiding van kunstenaars Sophie Walraven, Monique van Wensveen en Petra Wehrlich. Er wordt samen met het publiek een gezamenlijk kunstwerk gemaakt. Van 5 tot en met 23 april wordt van deze drie kunstenaars werk geëxposeerd in Roodbol. Te bezoeken van woensdag tot en met zondag.


Nieuws

Meedoen aan Vrije Lijnen, werken op papier

Hierbij nodigen we je uit mee te doen aan de tentoonstelling VRIJE LIJNEN, werken op papier. Deze tentoonstelling vindt plaats bij de Firma van 5 tot en met 23 april. Schetsen, voorstudies, ingelijst en niet-ingelijst, alles kan. Voorwaarde voor deelname is dat het werk uitgaat van de lijn en dat het op papier gemaakt is. Eén wand houden we vrij voor de tekenmanifestatie tijdens de open atelierdagen op 8 en 9 april (zie bericht elders). Inleveren van je werk kan op zaterdag 1 en zondag 2 april.


Tiende Groene Hart Kunstprijs

De inschrijving voor de tiende Groene Hart Kunstprijs is opengesteld. Het thema voor 2017 is “Licht, leven, landschap”. Inschrijven kan tot en met 20 augustus. Alle beeldende disciplines zijn welkom. Zie voor het inschrijfformulier en voor meer informatie www.groenehartkunst.nl


Verandering openingstijden.

In het vervolg is het pand Roodbol op dinsdag gesloten. Exposities zijn dus te bezoeken van woensdag tot en met zondag


Firmanten in het nieuws

●●● Paul Boermans toont zijn fotografie tijdens de groepsexpositie Gouds Werk, locatie Gouwestein/Gouwestaete, van Bergen IJzendoornpark 7,van 3 maart tot 28 mei a.s. Samen met P.J. (Hans) den Hollander, schilderkunst en Anneke Vermaas-Huibers, keramiek. Ook is deze locatie opgenomen in de kunstroute Open Atelier Gouda, op 8 en 9 april a.s.

●●● Mieke de Haan exposeert van 15 januari tot 4 juni in Museum Gouda met werken die ruimte en tijd als thema hebben. Ze richt er ook een klein atelier in waar ze twee dagen per week schildert. Het Erasmusboek dat ze in de Jeruzalemkapel tekende, wordt gebonden door handboekbinder Wilma van Ipenburg en komt midden in de expositieruimte te liggen. Bezoekers kunnen bladeren in de digitale versie van dit kwetsbare kunstenaarsboek. Wie liever het ‘echte’ boek wil bekijken is welkom op zondagmiddagen, dan bladert Mieke het door voor liefhebbers. Op donderdag- en zondagmiddagen schildert ze in het museum. Zie www.miekedehaan.nl en/of www.museumgouda.nl.

 

 

 

 

Programma

Vrijdag 31 maart

In de aankondiging van De Kleine Salon staat dat er op zondagmiddag vanaf 15.00 uur de mogelijkheid is voor de exposanten om iets over hun werk te vertellen. Dit blijkt echter de al geplande activiteiten van Zwaankleefaan te doorkruisen, Daarom wordt het naar de vrijdag verplaatst: 31 maart, 20.30 uur.

 
 

1 april

Op zaterdag 1 april zal om 15.00 uur Jeruzalem's Acoustic Noise Kapel plaatsvinden. Dit is de eerste interactieve (geluids-)middag die Lorna Buckley tijdens de maand april van Zwaankleefaan organiseert. Lorna is een van de vier kunstenaars van april. Zij zal samen met andere artiesten, bezoekers en voorbijgangers te horen zijn vanuit de Jeruzalemkapel. Het is de bedoeling dat iedereen die langs komt mee kan doen aan de kakofonie die uit de kapel dreunt. Dus trek je stoute schoenen aan en meng je in het spel in de klankkast van de kapel. Instrumenten zijn NIET welkom

 

5 april

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.