Expositie van Marianne Kaars Sijpesteijn-Bos en Thea Montemann

Huidige expositie

9 oktober t/m 3 november

Expositie van Marianne Kaars Sijpesteijn-Bos en Thea Montemann

Van 9 oktober tot 3 november zullen Marianne Kaars Sijpesteijn-Bos en Thea Montemann exposeren bij Firma Van Drie. De opening van de expositie zal op 13 oktober vanaf 15.00uur plaatsvinden.

 

Marianne Kaars Sijpesteijn-Bos

 

Candide -3 Breccie


Door catastrofale gebeurtenissen verbrokkelen gesteenten in stukken met hoekige vormen die in tijden van sedimentatie weer aan elkaar gekit worden door een matrix. In 1759 schreef Voltaire het fictieve reisverhaal van Candide die door Zuid Amerika zwerft op zoek naar zijn stiefzuster. Voltaire beschreef zijn eigen tijd, een tumultueuze tijd van Tsunamis, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en politieke chaos. Sinds een aantal jaren zoekt Marianne naar een vorm waarin zij dit verhaal kan gieten. Dit is haar derde Candide project en bestaat, zoals een breccie, uit brokstukken van eerdere werken en fragmenten van herinneringen uit eigen reizen door Zuid Amerika. Candide -3 is een collage geworden van 13 meter lang en groeit nog steeds. De tien meter die in Gouda te zien zijn hebben gediend als basis voor een korte animatie film.


Tekening/collage.
Afmetingen 13 meter x 50cm .
Materiaal: zwarte inkt, uitgeknipt wit en zwart papier, viltstift, snippers van fotokopieën.
Animatiefilm is van Sophie Kaars Sijpesteijn, muziek van Chris Frieswijk.

 

Thea Montemann

Thea Montemann woonde en werkte in NYC. De meeste van haar tekeningen en collages zijn geïnspireerd door het reizen met de ondergrondse subway en het zien van metershoge graffiti tekeningen, filmposters en reclame in de tunnels. Ook het verval van sommige delen van de stad inspireerde haar.
Tekeningen/collages.
Mixed media.

© Firma van Drie 2011-2019 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed