Exposities geannuleerd

Huidige expositie

24 maart

Exposities geannuleerd

In verband met de door de regering uitgevaardigde aangescherpte maatregelen met betrekking tot het coronavirus  is de Firma Van Drie tot 1 juni 2020 gesloten.

 

De expositie ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting - die gepland stond van 24 maart t/m 19 april 2020 - is helaas niet te bezichtigen.

 

Informatie over de expositie:

Zo'n twintig jaar geleden kwam ik voor de eerste keer in ArToll, de kunstruimte op het terrein van een psychiatrische inrichting in het Duitse Bedburg-Hau, net over de grens met Nederland. Ik was verrast door het gebouw, de ruimten, de beladen plek maar ik zag er ook een paradijs in voor kunstenaars en diverse mogelijkheden om er een kunstproject te organiseren. Toch duurde het nog een aantal jaren voordat het project "Verrückt/Verrukt" in oktober 2018 van start ging met negen firmanten van de Kunststichting Firma Van Drie.

 

Het duurde even omdat ik de selectie van de deelnemende kunstenaars pas kon maken nadat ik een groot aantal firmanten persoonlijk had leren kennen, werk van hen had gezien en hun persoonlijkheid van nabij had ervaren. Deze wijze van selectie had ik bij eerdere door mij georganiseerde kunstprojecten toegepast. Daarnaast zocht ik kunstenaars van uiteenlopende disciplines en kunstenaars die in staat waren een week lang als artists-in-residence op locatie te kunnen werken.

Het resulteerde in de volgende deelnemende firmanten/kunstenaars:
Frances van Gool (knipsels), Mieke de Haan (tekeningen), Claudia Huft (schilderijen, tekeningen), Jan Mostert (houten sculpturen), Bram Tackenberg (fotografie), Ria Volk (wandtekeningen, film), Arjenne Vossepoel (installatie), Kees Vossestein (tekeningen) en Petra Werlich (tekeningen en sculpturen).

 

Door hen een week vol pension te bieden, met lekker eten verzorgt door mijn vriendin Anita Poot, konden zij zich geconcentreerd storten op het 'scheppen'. Een selectie van die week gemaakte kunstwerken plus een beetje ArToll sfeer valt nu te zien en te ervaren in de expositie ArToll - verrückt/verrukt ... een inrichting .

Want het was een verrückter, verrukkelijke week in het paradijs ArToll.

 

André Groeneveld
curator

© Firma van Drie 2011-2020 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed