Grote atelier- en expositieruimte

De Firma is benaderd door een exploitant van onroerend goed in de binnenstad van Gouda die een ruimte van 300 m2, per direct en voor tenminste een jaar, beschikbaar wil stellen aan enkele firmanten die behoefte hebben aan een flinke atelier- en expositieruimte. De eigenaar staat positief tegenover het gebruik van het pand door kunstenaars en vraagt hiervoor geen vergoeding. Wel zullen kosten voor energie- en watergebruik en dergelijke in rekening worden gebracht.

 

Als tegenprestatie vraagt de exploitant dat deze ‘gebruikers’ zich verantwoordelijk maken voor een goed beheer van de ruimte en dat deze voor belangstellenden toegankelijk is. De ruimte is op de begane grond en maakt deel uit van een wat groter complex dat recentelijk is gerenoveerd.

 

Het pand bestaat uit één grote ruimte van plm. 250 m2 (in staat van ruwbouw) die grotendeels 5 m hoog is en is voorzien van lichtkoepels. Daarnaast zijn er twee kleinere redelijk afgewerkte ruimten, met beperkte etalage-mogelijkheid. Er zijn toiletten, een pantry en een ruimte die geschikt is voor een klein kantoor of als overlegruimte.

 

De Firma is nu op zoek naar enkele firmanten die zich samen willen inzetten om van deze ruimten gebruik te maken. Belangrijk is dat geïnteresseerde kunstenaars die van dit aanbod gebruik willen maken, wat betreft de disciplines samen 'door één deur kunnen´ en bereid zijn om op regelmatige basis in de ruimte aanwezig te zijn om te werken en/of te exposeren.

 

Gezien de grootte en hoogte van de ruimte denken wij vooral aan ruimtelijk werkende kunstenaars. De eigenaar heeft een voorkeur voor kunstenaars die werken zonder zware machines, zonder veel lawaai- en stofproductie, dit ter voorkoming van overlast.

 

Het werk van deze mensen moet zich met elkaar verdragen: een fijnschilder in een ruimte naast een beeldhouwer kan vrij lastig zijn. In overleg zou de grote ruimte ook wat verdeeld kunnen worden met behulp van schotten of iets dergelijks. Dat vraagt de bereidheid om samen te werken en zich te willen inzetten voor het geheel.

 

De exploitant ziet dit als een pilot, die wanneer hij slaagt, mogelijk tot gebruik van andere tijdelijk legstaande ruimtes door kunstenaars kan leiden.

 

Belangstellenden, geïnteresseerden (en firmant) kunnen contact opnemen met Jan Mostert (houtmoed@gmail.com), Trude Linde (administratie@firmavandrie.nl) of Wijnand Scholtens (voorzitter@firmavandrie.nl) 06 4765 7973.

© Firma van Drie 2011-2019 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
facebook rss feed