Verslag van de discussieavond over 750 jaar Gouda op 14 februari 2019

De bijeenkomst begon met het door alle aanwezigen noteren van een idee voor de viering van 750 jaar Gouda.

 

Een greep uit de veelheid van ideeën:

750 vragen en 750 antwoorden, het thema water, betere verbindingen tussen de wijken en het centrum, ereboog aan begin van de Kleiweg, 750 kunstenaars op Goudasfalt, muurschilderingen, kunstwandelroute, teksten, gedichten op muren, Gouda en kaarsen, kunst- en cultuurcentrum in het stadhuis op de Markt, in iedere etalage een kunstwerk.

 

Vervolgens werd er in twee groepen gediscussieerd over ideeën.

 

Hierbij kwamen aan de orde:

750 kunstwerken maken voor 750 inwoners, amateurkunstenaars koppelen aan professionele kunstenaars, kunstenaars niet onbetaald laten werken, subsidie belangrijk,

centraal thema Water, waterproblematiek visualiseren, maar wel met een positieve blik,

Gouda als drijvende stad zien, fietstocht naar laagste punt, samenwerken met studenten TU Delft, verbeelden van toekomstbeelden, 750 jaar geleden ging het vervoer hoofdzakelijk per boot, de haven van Gouda was het middelpunt. Nu is het station het middelpunt van vervoer. Voorstel om tussen beide plekken een wandelroute te maken. Heden en verleden zouden de leidraad kunnen worden voor een Kunstwandelroute, een ruimte 750 dagen beschikbaar stellen voor kunst door kunstenaars en inwoners, prijsvraag  voor ideeën uitschrijven, Gouda ligt na 750 jaar bijna 7.50 mtr onder NAP (iets overdreven).

 

De bijeenkomst leverde vele ideeën op en krijgt een vervolg, maar het bleef wel teveel hangen in ideeën. Om subsidie te krijgen zal er een concreet plan moeten komen  dat aansluit bij hedendaagse kunst waar de Firma zich voor inzet.

 

Er is een werkgroep samengesteld die bestaat uit:

Wim de Bruijne, Saskia Serlé, Alexandra Kloppenburg en Leni van den Band, namens het bestuur, als coördinator.

© Firma van Drie 2011-2020 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
facebook rss feed