Website om thuis exposities te bekijken

Als gevolg van het coronavirus is ons kunstcentrum geruime tijd dicht geweest en was de expositie Verrückt/verrukt, helaas niet te bezichtigen. Die periode heeft ons echter wel de gelegenheid geboden om een nieuw initiatief te ontwikkelen: het lanceren van de website www.expositiesfirmavandriethuisbekijken.nl waardoor het mogelijk is deze expositie alsnog thuis (op de bank) te bezoeken.

 

Ook de komende exposities zullen online te bezoeken zijn.

De site is in ontwikkeling en zal telkens uitgebreid worden. Zo hoef je niets te missen, ook als je een keer niet langs kunt komen. Heb je een expositie wel bezocht, kun je thuis na afloop alles nog eens rustig bekijken en nagenieten! De site is ook te bereiken via onze huidige website www.firmavandrie.nl

 

Curator van de expositie Verrückt/verrukt, een inrichting is André Groeneveld.  Zo’n twintig jaar geleden kwam hij voor de eerste keer in ArToll, de kunstruimte op het terrein van een voormalig psychiatrische inrichting in het Duitse Bedburg-Hau, net over de grens met Nederland. Het leek hem een fantastische plek om een kunstproject te organiseren. Het heeft tot oktober 2018 geduurd voordat het project Verrückt /verrukt, een inrichting van start ging met kunstenaars van Kunstcentrum Firma Van Drie in Gouda. Kunstenaars van uiteenlopende disciplines hebben een week lang als artists-in-residence op de locatie kunnen werken. Volledig verzorgd konden zij zich een week lang geconcentreerd storten op het scheppen en het werd een verrückter, verrukkelijke week in het paradijs ArToll.

Op de site zijn de kunstenaars en een selectie van de in die week gemaakte kunstwerken te zien plus een beetje ArToll sfeer te ervaren.

© Firma van Drie 2011-2020 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
facebook rss feed