Werkgroep 750

In 2022 bestaat de stad Gouda 750 jaar. Graaf Floris V van Holland verleende op 19 juli 1272 Gouda stadsrechten en dat viert Gouda in het 750ste levensjaar. Gouda 750 jaar is hét moment om terug te kijken en vooruit te blikken, en om te vieren.

 

In vervolg op de discussieavond Gouda 750 op 14 februari jl. is een werkgroep opgericht. De werkgroep heeft een idee bedacht hoe wij als Firma Van Drie een evenement voor Gouda 750 kunnen vieren. Een idee bedenken is één, maar een idee uitwerken is twee. De werkgroep 750 heeft om die reden dringend behoefte aan uitbreiding en zoekt creatieve geesten, organisatoren en constructieve mensen met een hands-on mentaliteit. Heb je belangstelling? Meld je dan aan bij coordinator@firmavandrie.nl

 

Op 2 april jl. was er in MuseumGouda een bijeenkomst voor bewoners en organisaties die een idee hebben om Gouda 750 te vieren. In de vorm van een pitch konden de deelnemers hun idee kenbaar maken. Ideeën werden ingedeeld in de volgende thema’s:

1 – Historie                                                       4 – Duurzaamheid & Innovatie
2 – Kunst & Openbare ruimte                       5 – Multicultureel & Diversiteit
3 – Muziek, Theater & Evenementen          6 – Sport & Recreatie

 

De Firma Van Drie heeft deelgenomen aan deze bijeenkomst (thema Kunst en Openbare ruimte) en het volgende idee gepitched.

 

Een verbinding leggen tussen 750 jaar Gouds erfgoed en hedendaagse kunst in de vorm van kunstexposities.

Goudse hedendaagse kunstenaars maken en exposeren tijdens het jubileumjaar nieuw werk geïnspireerd op 750 jaar Gouds erfgoed. De historie staat in het middelpunt. De kunstenaars  leggen een link naar de historie, maar deze historie is ook een stimulans om op een moderne  manier naar de huidige en toekomstige tijd te kijken. Tijdens de exposities kunnen bezoekers zien dat elke kunstenaar hier zijn eigen visie op heeft, wat een gevarieerde expositie oplevert.

 

De nadere invulling van dit idee is nog niet definitief en zal door de werkgroep 750 worden uitgewerkt. Zodra hier helderheid over is, worden de firmanten nader geïnformeerd en uitgenodigd om deel te nemen.

© Firma van Drie 2011-2020 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
facebook rss feed