LichtKunstGouda XXS: Exposure Value ZER0

Expositie

LichtKunstGouda XXS: Exposure Value ZER0

7 t/m 31 december   >>

 

Het jaarlijkse project LichtKunstGouda van Firma Van Drie biedt deze keer de kans aan een jonge talentvolle kunstenaar met een solotentoonstelling. In ‘Exposure Value ZER0’ ervaren bezoekers de buitensporige manier waarop Europese steden ’s nachts verlicht worden. Jasper van den Ende onderzocht via experimentele fotografie hoe Parijs en Londen oplichten in de nachtelijke duisternis.

 

De expositie is te bezoeken van 7 t/m 31 december met als hoogtepunt Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 16 december. De tentoonstelling is dan van 12.00 tot 22.00 uur te bezoeken in een magisch verlichte stad.

 

Lichtsteden Londen en Parijs
Elektrische verlichting maakt een stad toegankelijker, veiliger, maar ook heel veel lichter. Vaak meer dan noodzakelijk, want hoeveel licht hebben we eigenlijk nodig? Dit vraagt beeldend kunstenaar Jasper van den Ende zich af. Voor zijn project ‘Exposure Value ZER0’ reisde hij af naar Parijs en Londen om onderzoek te doen naar de intensiteit en het gebruik van kunstmatig licht. Van den Ende bezocht juist deze steden vanwege de historische betekenis. Londen paste in 1807 voor het eerst op grote schaal gasverlichting toe. Nog geen eeuw later, in 1878, ging in Parijs voor het eerst de elektrische straatverlichting aan. Deze mijlpaal heeft de manier waarop we steden in de nacht ervaren voorgoed veranderd.

Komende expositie

Salon d'Art 2023

18 januari t/m 26 februari   >>

Alle kunstenaars van Firma Van Drie zijn voor deze expositie uitgenodigd om het werk dat ze in 2022 hebben gemaakt, te exposeren. Een (kunst)salon is 'een samenkomst van mensen (ofwel kunstenaars), georganiseerd door een inspirerende gastheer' - in dit geval onze tentoonstellingscommissie. Tijdens de samenkomst in de salon, zo meldt Wikipedia, 'amuseren de gasten elkaar en vergroten hun kennis door te converseren'.

Programma

Opening 'Exposure Value ZER0'

11 december  

Opening van de expositie Exposure Value ZER0 met aanwezigheid van de kunstenaar Jasper van den Ende, van 14.00 tot 17.00 uur.

Modeltekenen

14 december   >>

Op deze woensdag is er modeltekenen van 19.45 t/m 22.30 uur. Let op, deze bijeenkomst is niet in het pand van Firma Van Drie, maar op een andere locatie, nl bij Jan van Lokhorst!

Filmavond: 'At Eternity's Gate'

23 december   >>

Film 'At Eternity's Gate'. Over het leven van Vincent van Gogh, 

Geen programma

1 t/m 17 januari  

We zijn gesloten, er is geen programma

© Firma van Drie 2011-2022 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
twitter facebook rss feed