Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

22 mei 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Marij Bouwmans: Dat wat blijft

21 mei t/m 9 juni  

Nieuw werk van Marij Bouwmans. Een multi-mediashow gebaseerd op inzichten van de kunstenaar over de huid, zowel op letterlijk als figuurlijk niveau. Met gebruik van latex als omhulsel van twee grote sculpturen, op huidschilderijen en in vrolijk genaaide kinderkleertjes. Lees verder >>


Komende Expositie

11 t/m 30 juni

Eigentijds: drie traditionele etsers

Firmant en fotograaf Hermen Buurman stelt een tentoonstelling samen van het werk van drie virtuoze etsers en tekenaars. Peter Franssen, Wim van der Meij en Joost Witte. Zij zetten een lange traditie voort van grafisch vakmanschap en toewijding. Wars van modes in de kunst, maar geheel eigentijds. Lees verder >>


Nieuws

Dit weekeinde: Hofstedendagen

Ook dit jaar doen kunstenaars van de Firma Van Drie (inclusief dichterskring Gheraert Leeu) mee aan de Hofstedendagen aan de Bloemendaalseweg, komend weekeinde. Ze zijn te vinden langs het Heempad. Lees verder >>


Zomerconcerten op zaterdag

dyzak.jpgDit jaar zijn de gratis zomerconcerten van de Firma Van Drie in de museumtuin niet op zondag, maar op zaterdag. Elke eerste zaterdag van de maand vanaf 15.00 uur. De eerste is inmiddels geweest. Het vervolg van het programma is nu bekend. Op 1 juni treedt de Haagse gitarist en zanger dyzack (foto), pseudoniem van Erik Hofland, winnaar van de Zilveren Harp, op. 6 juli speelt saxofonist Ad Peijnenburg improvisaties samen met de Senegalese zanger en percussionist Mola Sylla. 3 augustus is het de beurt van de zes man sterke jazzformatie The Basily Gypsy Band. 7 september ten slotte staat in het teken van flamenco en Latijns-Amerikaanse muziek uitgevoerd door het trio Tinto Sol. Meer informatie op de webpagina programma.


Profielpagina op de website

screenshot001-2.jpgLang niet alle firmanten hebben een profielpagina op de website van de Firma. Dat is jammer, zowel voor de Firma als voor de firmant. Zolang je geen materiaal hebt opgestuurd, sta je niet genoemd op de site als aangesloten kunstenaar. Geldt dit ook voor jou? Ga dan naar de webpagina documenten, download het formulier voor de profielpagina en volg de instructies. Het gaat slechts om zes foto's van werkstukken en een kort stukje tekst. Even ervoor gaan zitten en het is klaar!


Geestfeest in het Groene Hart

Een projectgroep van kerken in het Groene Hart vraagt kunstenaars uit de regio deel te nemen aan een samenwerkingsproject getiteld 'Feest van de Geest'. Het project wordt volgend jaar tussen Hemelvaartsdag en Pinkeren uitgevoerd. De kunstenaars kunnen zich laten inspireren door het bijbelse pinksterverhaal en door het gebouw van een deelnemende kerk. Aanmelden voor 15 juni. Zie uitnodiging (word-bestand).


Firmanten in het nieuws

●●● Museum Gouda, de vaste samenwerkingspartner van de Firma, geeft kunstenaars eenmaal in de paar maanden de gelegenheid een groot werk te laten zien in de Gasthuiskapel. Vanaf vandaag hangt er een grote foto van Edith Cammenga, 'Moeder en kind'. Bovendien is er een klein, kostbaar schilderij van Edith te zien, een schenking aan Museum Gouda, ‘Kerkuiltje'.

●●● Peter Tredgett. Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld, is het atelier van de in april overleden Peter Tredgett dit weekeinde nog één keer te bezoeken. Het is open op donderdag en vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.30 tot 17.00 uur. Het adres: Nieuwehaven 308 in Gouda.

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

24 mei

Informele opening van de expositie Dat wat blijft. Voor firmanten en vrienden van de Firma Van Drie. Rondleiding door Marij Bouwmans. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

31 mei

Voordracht door exposant Marij Bouwmans getiteld 'Let things happen,' Jung says, 'that is real art.' Over Carl Jung en kunst. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

7 juni

Marij Bouwmans bespreekt een van haar oudere werken, de installatie Amplification in Mood. Met lichtbeelden. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

14 juni

Jaarlijkse bijeenkomst van vrienden en firmanten van de Firma Van Drie. 20.00 uur in pand Roodbol.

 

Zaterdagactiviteiten

1 juni

In de serie zomerconcerten op zaterdagmiddag een optreden van de Haagse gitarist en zanger dyzack (pseudoniem van Erik Hofland), winnaar van de Zilveren Harp. Maker van onder meer de albums This mangy soul (2011), Una Suna? (2010) en Somewhere there's a monkey laughing (2005). 15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda, bij minder goed weer in pand Roodbol.

 

Zondagactiviteiten

26 mei

Opening op zondag van de multi-mediatentoonstelling 'Dat wat blijft' van Marij Bouwmans. Met een inleiding door auteur en storycoach Mieke Bouma. 13.00 uur in pand Roodbol.

 

Excursies

1 juni

Dagexcursie op zaterdag 1 juni naar Oberhausen, waar de Amerikaanse kunstenaar Christo (1935) zijn project Big Air Package heeft gerealiseerd in de Gasometer, de gigantische voormalige gashouder. Lees verder >>

 

Exposities

25 t/m 26 mei

Ook dit jaar doen kunstenaars van de Firma Van Drie mee aan de Hofstedendagen aan de Bloemendaalseweg. Lees verder >>