Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

5 juni 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Marij Bouwmans: Dat wat blijft

21 mei t/m 9 juni  

Nieuw werk van Marij Bouwmans. Een multi-mediashow gebaseerd op inzichten van de kunstenaar over de huid, zowel op letterlijk als figuurlijk niveau. Met gebruik van latex als omhulsel van twee grote sculpturen, op huidschilderijen en in vrolijk genaaide kinderkleertjes. Lees verder >>


Komende Expositie

11 t/m 30 juni

In navolging van Rembrandt

Firmant en fotograaf Hermen Buurman stelde een tentoonstelling samen van het werk van drie virtuoze etsers en tekenaars. Peter Franssen, Wim van der Meij en Joost Witte. Zij zetten een lange traditie voort van grafisch vakmanschap en toewijding. Wars van modes in de kunst, maar evengoed eigentijds. Lees verder >>


Nieuws

Inleveren werk voor Art & Souvenirs

art-&-souvenirs-jonge-bezoekers.jpgVan 2 juli t/m 4 augustus is er weer de tentoonstelling Art & Souvenirs in pand Roodbol. De zomerse verkooptentoonstelling voor kunstenaars van de Firma Van Drie met kunstwerken voor een kleine prijs. Deze tentoonstelling is nu drie zomers georganiseerd, en dat is elke keer een succes gebleken; er werd behoorlijk verkocht. Net als vorige jaren selecteert Museum Gouda een aantal kunstwerkjes om te verkopen in de museumwinkel. Op maandag 1 juli tussen 10.00 en 16.00 uur kun je werk voor deze tentoonstelling inleveren.


Vacature algemeen coördinator

Vanwege het vertrek van Trude Linde zoekt de Firma Van Drie een algemeen coördinator. De algemeen coördinator is verantwoordelijk voor de afstemming van alle activiteiten en de dagelijkse gang van zaken binnen de Firma. Iemand die veel affiniteit heeft met kunst en die beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. De algemeen coördinator is het eerste aanspreekpunt voor externe contacten. Downlad de volledige vacature. Voor onze andere vrijwilligersfuncties kijk op de webpagina vacatures.


Van het bestuur

●●● Als alles lukt voert de Firma Van Drie dit jaar in december weer een Lichtkunstproject uit. Met de voorbereidingen is al een start gemaakt.

●●● Mogelijk komt er dit jaar in oktober weer een Nacht van Verwondering. Aan de voorbereiding van dit gedichtenevenement in Museum Gouda werkt het bestuur mee door het verlenen van een financiële garantstelling.

●●● Tijdens de algemene firmanten- en vriendenbijeenkomst, die dit jaar op 14 juni wordt gehouden, zal uitleg van het ballotagebeleid centraal staan.


Firmanten in het nieuws

●●● Pim Leefsma neemt  deel  aan de tentoonstelling Neue Stille ≠1, gewijd aan kunst van stilte en contemplatie. Bij galerie Vous Etes Ici aan de Ms van Riemsdijksweg 41a in Amsterdam-Noord. Open wo-zo 12-10 uur. Opening zo 9 juni 16.00 uur. Zie www.vousetesici.nl.

●●● Lotte Teussink. De komende maanden is in het Filmhuis werk te zien van Lotte Teussink (1982). Zij maakt kleurrijke figuratieve schilderijen, van klein tot zeer groot. De werken zijn verhalend. Onheilspellende moderne sprookjes met niet altijd een goed einde.

   
 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

7 juni

Marij Bouwmans bespreekt een van haar oudere werken: de installatie Amplification in Mood. Met lichtbeelden. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

14 juni

Jaarlijkse bijeenkomst van vrienden en firmanten van de Firma Van Drie. Deze keer in het teken van het ballotagebeleid. 20.00 uur in pand Roodbol.

 

21 juni

Exposant Peter Franssen vertelt over zijn werk en over de techniek van het etsen. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Zaterdagavondactiviteiten

15 juni

Geerard Labeur (dj), Timo Fernhout, Rik Zutphen (vj's) en Ferdi Schukking (saxofoon) verzorgen een swingende dansavond. 22.00 uur in pand Roodbol.

 

15 juni

Opening van de tentoonstelling 'In navolging van Rembrandt', door Matthé van Oostrom, voorzitter van de tentoonstellingcommissie van de Firma Van Drie. 17.00 uur in pand Roodbol.