Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

19 juni 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

In navolging van Rembrandt

11 t/m 30 juni  

Firmant en fotograaf Hermen Buurman stelde een tentoonstelling samen van het werk van drie virtuoze etsers en tekenaars. Peter Franssen, Wim van der Meij en Joost Witte. Zij zetten een lange traditie voort van grafisch vakmanschap en toewijding. Wars van modes in de kunst, maar evengoed eigentijds. Lees verder >>


Komende Expositie

2 juli t/m 4 augustus

Zomertentoonstelling Art & Souvenirs

Ook deze zomer toont de Firma Van Drie de hele maand juli Art & Souvenirs in pand Roodbol. Art & Souvenirs is een verkooptentoonstelling voor kunstenaars van de Firma met kunstwerken voor een kleine prijs. Museum Gouda selecteert een aantal kunstwerkjes om te verkopen in zijn museumwinkel.


Nieuws

Werk inleveren voor Art & Souvenirs

art-&-souvenirs-jonge-bezoekers.jpgVan 2 juli t/m 4 augustus is de tentoonstelling Art & Souvenirs 2013 in pand Roodbol. Net als vorige jaren selecteert Museum Gouda een aantal kunstwerkjes om te verkopen in de museumwinkel. Op maandag 1 juli tussen 10.00 en 16.00 uur kun je werk inleveren. Vergeet niet een prijslijst en je visitekaartjes mee te brengen. En neem ook je agenda mee, zodat een afspraak kan worden genoteerd voor surveillance in een van de weekenden.


Van het bestuur

●●● De Firma Van Drie heeft een abonnement genomen op de nieuwe site GoudAgenda. De site heeft een app waarmee de uitgaansagenda op de smartfoon zichtbaar wordt.

●●● De ledenpasjes van de Firma krijgen de vorm van een echte creditcard. Binnenkort gaan de betalingsverzoeken de deur uit, daarna krijgen firmanten en vrienden het pasje voor het seizoen 2013-2014 toegestuurd.

●●● Sinds kort hangt een bordje met de naam van de Firma en de openingstijden van de exposities naast de voordeur van pand Roodbol.

●●● Een voorgenomen excursie naar de biënnale van Venetië is nog niet aangekondigd omdat de keuken van het huis waar het verblijf was gepland te klein blijkt. Er wordt gezocht naar een ander onderkomen.

●●● Op de vacature voor een nieuwe algemeen coördinator (zie webpagina vacatures) heeft tot nu toe één persoon gereageerd.


Firmanten in het nieuws

zomerexpo.jpg●●● dindi (Dindi van der Hoek) neemt deel aan de Zomer Expo 2013 in het Gemeentemuseum in Den Haag. Het thema is Aarde. Het is voor de tweede keer dat werk van dindi voor deze landelijke tentoonstelling is geselecteerd. De kunstwerken voor de Zomer Expo moeten anoniem worden ingestuurd, via regionale voorrondes wordt een keuze gemaakt. De Zomer Expo in het Haagse Gemeentemuseum is te bezoeken t/m 15 september.

●●● Piet van Mook en Wilma van Ipenburg nemen deel aan de expositie 'Silhouetten van de stad' in Museum Gouda. De expositie wordt verzorgd door de Grafiek Coalitie Gouda, waarvan de andere leden zijn: Cisca Poldervaart, Marion Smit en Etta Boerkoel. Aanleiding voor de tentoonstelling is het tienjarig bestaan van de coalitie. De tentoonstelling is van 2 juli tot 1 september, zie de website van Museum Gouda.

●●● Klara Smeets, stadsdichter van Gouda van 2011 tot 2014, schrijft elke maand een Stadsgedicht. Dit is het gedicht van juni 2013

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

21 juni

Exposant Peter Franssen vertelt over zijn werk en over de techniek van het etsen. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

28 juni

Muzikaal optreden van de band Snoeshaen. De band werd gevormd ter gelegenheid van de manifestatie Gouda Geeft in 2011. Het optreden was zo succesvol dat de band bleef bestaan. Snoeshaen is het akoestische avontuur van aloude Goudse poppy bluesrockband Darling Rooster. 21.00 uur pand Roodbol. Lees verder >>

 

Zaterdagactiviteiten

6 juli

In de serie zomerconcerten op zaterdagmiddag speelt Ad Peijnenburg improvisaties met de Senegalese zanger en percussionist Mola Sylla. Peijnenburg is bekend als straatsaxofonist met een kleine saxofoon, bij een bescheiden publiek als aanjager van eigenwijze jazzprojecten. 15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda, bij minder goed weer in pand Roodbol. Lees verder >>