Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

3 juli 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Zomertentoonstelling Art & Souvenirs

2 juli t/m 4 augustus  

Ook deze zomer toont de Firma Van Drie de hele maand juli Art & Souvenirs in pand Roodbol. Art & Souvenirs is een verkooptentoonstelling voor kunstenaars van de Firma met kunstwerken voor een kleine prijs. Museum Gouda selecteert een aantal kunstwerkjes om te verkopen in zijn museumwinkel.


Komende Expositie

6 t/m 18 augustus

'Mijn pakkie-an'

Atelier voor jong talent. Lorna Buckley, Henk van Splunder en Wim Dijkman gebruiken pand Roodbol als werkplaats voor een gezamenlijke installatie.


Nieuws

Venetië-reis naar biënnale

Na de succesvolle en gezellige Lustrum Kunstreis naar de Documenta13 in Kassel in 2012, heeft ook 2013 weer een belangrijk kunstevenement. Het is het jaar van de 55ste Biënnale van Venetië getiteld Il Palazzo Enciclopedico / The Encyclopedic Palace. Een mooie aanleiding om zowel dit tweejaarlijkse kunstevenement te bezoeken als de bijzondere stad.

 

venetie2.jpgDe Venetië-reis zal plaatsvinden van zondag 3 t/m zaterdag 9 november 2013 en wordt net als vorig jaar begeleid door André Groeneveld. Bijgevoegd vind je het programma van de reis.

 

De kosten van de reis bedragen:

euro 775,- firmanten

euro 825,- vrienden

euro 975,- voor externen (inclusief vriendenlidmaatschap van 50,- euro)

 

Belangrijk: Meld je aan vóór 19 juli via administratie@firmavandrie.nl en vermeld in dit bericht je naam, adres en tefoonnummer, plus eventuele bijzonderheden waarmee rekening gehouden moet worden op de reis. Sluit in verband met het reserveren van de vliegtickets ook een kopie van je geldige paspoort bij.

 

Het aantal deelnemers is beperkt tot achttien personen. De volgorde van inschrijving vindt plaats op basis van binnenkomst van betaling. Je betaling dient uiterlijk op 23 juli binnen te zijn op rekening 3536716 van de Firma Van Drie onder vermelding van 'Venetië'. Indien het bedrag niet voor deze datum is overgemaakt, vervalt het recht op deelname.

 

Voor meer informatie over het reisprogramma en de accommodatie klik hier. Schrijf je nu in!


Nieuwe algemeen coördinator

arjennevossepoel2a.jpgArjenne Vossepoel wordt per 1 september 2013 de nieuwe algemeen coördinator van de Firma Van Drie. Dat wil niet zeggen dat zij alle taken van Trude Linde overneemt. Het gat dat Trude straks achterlaat is te groot om door één persoon te dichten. Veel uren en taken die Trude vervulde worden verdeeld over meerdere commissies en personen. Een deel van die taken gaat dus ingevuld worden door Arjenne. Zij is bekend om haar betrokkenheid bij de Firma Van Drie en haar passie voor kunst. Zij wordt contactpersoon voor de vrijwilligers, de firmanten en voor contacten buiten de Firma. De taken van Trude in de tentoonstellingscommissie, de barcommissie en de commissie van gastvrouwen en -heren worden door anderen overgenomen.


Zomerstop voor vrijdagavonden

Gedurende anderhalve maand neemt de Firma Van Drie een zomerstop in acht voor wat betreft de vrijdagavondactiviteiten. De tentoonstellingen en het maandelijkse zaterdagmiddagconcert gaan gewoon door. Het nieuwe seizoen voor wat betreft de vrijdagavonden begint op 16 augustus. Zie tegen die tijd het programma.


Aanstaande zaterdag: zomerconcert

In de serie zomerconcerten op zaterdagmiddag speelt Ad Peijnenburg improvisaties met de Senegalese zanger en percussionist Mola Sylla. Zie het programma hiernaast. Om15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda, bij minder goed weer in pand Roodbol. 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

16 augustus

Eerste vrijdagavond na de zomerstop. De performance Spoken Word (met geluid). Nadere informatie volgt. 21 uur in pand Roodbol.

 

Zaterdagactiviteiten

6 juli

In de serie zomerconcerten op zaterdagmiddag speelt Ad Peijnenburg improvisaties met de Senegalese zanger en percussionist Mola Sylla. Peijnenburg is bekend als straatsaxofonist met een kleine saxofoon, bij een bescheiden publiek als aanjager van eigenwijze jazzprojecten. 15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda, bij minder goed weer in pand Roodbol. Lees verder >>

 

13 juli

Tekenen in Museum Gouda voor iedereen: een nieuwe aflevering van Sketchcrawl Gouda. Op vertoon van je schetsboek mag je gratis naar binnen. Zie www.sketchcrawl.nl.

 

3 augustus

In de serie zomerconcerten op zaterdagmiddag treedt deze maand gypsy-jazzband Basily op. The Basily Gypsy Band heeft een grote reputatie in binnen- en buitenland. In Nederland stond de zes man sterke band op nagenoeg alle jazzpodia, waaronder een aantal malen op het North Sea Jazz Festival. Meer informatie over de band op www.basily.nl. 15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda, bij minder goed weer in pand Roodbol.

 

Excursies

3 t/m 9 november

Na de succesvolle en gezellige Lustrum Kunstreis naar de Documenta13 in Kassel in 2012, heeft ook 2013 weer een belangrijk kunstevenement. Dit is het jaar van de 55ste Biënnale van Venetië getiteld Il Palazzo Enciclopedico / The Encyclopedic Palace. Een mooie aanleiding om zowel dit tweejaarlijkse kunstevenement te bezoeken als de bijzondere stad. Lees verder >>

 

Exposities

20 t/m 25 augustus

De modeltekengroep van de Firma Van Drie laat werk zien van het afgelopen seizoen.