Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

17 juli 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Zomertentoonstelling Art & Souvenirs

2 juli t/m 4 augustus  

Ook deze zomer toont de Firma Van Drie de hele maand juli Art & Souvenirs in pand Roodbol. Art & Souvenirs is een verkooptentoonstelling voor kunstenaars van de Firma met kunstwerken voor een kleine prijs. Museum Gouda selecteert een aantal kunstwerkjes om te verkopen in zijn museumwinkel. Lees verder >>


Komende Expositie

6 t/m 18 augustus

'Mijn pakkie-an'

Atelier voor jong talent: het Losse-Floddercollectief. Lorna Buckley, Henk van Splunder en Wim Dijkman gebruiken pand Roodbol als werkplaats voor een gezamenlijke installatie. Lees verder >>


Nieuws

Venetië-reis naar biënnale

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de reis Venetië, waar dit jaar de 55ste Biënnale wordt geouden, getiteld Il Palazzo Enciclopedico / The Encyclopedic Palace.

 

venetie3.jpgDe reis zal plaatsvinden van zondag 3 t/m zaterdag 9 november 2013 en wordt begeleid door André Groeneveld. Bijgevoegd vind je het programma.

 

De kosten bedragen:

euro 775,- voor firmanten

euro 825,- voor vrienden

euro 975,- voor externen (inclusief vriendenlidmaatschap van 50,- euro)

 

Meld je snel aan via administratie@firmavandrie.nl en vermeld in dit bericht je naam, adres en tefoonnummer, plus eventuele bijzonderheden waarmee rekening gehouden moet worden op de reis. Sluit in verband met het reserveren van de vliegtickets ook een kopie van je geldige paspoort bij.

 

Het aantal deelnemers is beperkt. De volgorde van inschrijving vindt plaats op basis van binnenkomst van betaling. Je betaling dient uiterlijk op 23 juli binnen te zijn op rekening 3536716 van de Firma Van Drie onder vermelding van 'Venetië'. Indien het bedrag niet tijdig is overgemaakt, vervalt het recht op deelname.

 

Voor meer informatie over het reisprogramma en de accommodatie klik hier. Schrijf je nu in!


Vloerbedekking en de tijdgeest

toorop.jpgRond Kerstmis 2013 voert theatergroep Vloerbedekking het project Alweer geen witte kerst uit. Het gaat om een locatievoorstelling in de voormalige Kaarsenfabriek van Gouda (nu Croda) en een kunstexpositie. De groep wil een reactie geven op de huidige tijdgeest, en met kunst en theater een alternatieve invulling bieden voor de kerstperiode. De expositie omvat werken en voorwerpen uit de oude Kaarsenfabriek, waaronder een serie litho's van het productiewerk daar, in 1905 gemaakt door Jan Toorop. Vloerbedekking wil deze werken 'in dialoog brengen' met werk van eigentijdse kunstenaars. Zij zoekt daarom professionele kunstenaars die met hun werk willen reageren op de huidige tijd. Meer informatie in de bijlage (pdf).


Gratis af te halen: vitrines

Museum Gouda doet zes raamvitrines weg. Wie belangstelling heeft moet snel reageren. Zie onze webpagina Forum & Prikbord.


Zomerstop voor vrijdagavonden

Gedurende anderhalve maand neemt de Firma Van Drie een zomerstop in acht voor wat betreft de vrijdagavondactiviteiten. De tentoonstellingen en het maandelijkse zaterdagmiddagconcert gaan gewoon door. De opening van het nieuwe seizoen van vrijdagavonden is 16 augustus. Zie het programma.


Firmanten in het nieuws

●●● Heleen Janssens organiseert met haar kunsthistorische bureau 'Icarus op Tournee' gedurende de zomer verschillende zondagse cultuurhistorische wandelingen door Gouda. Er lopen per rondje minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers mee. Voor verdere informatie zie de bijlage (pdf).

●●● Museum Gouda toont nog tot 1september de tentoonstelling Silhouetten van de stad, van de Grafiek Coalitie Gouda. Enkele leden zijn tevens firmant van de Firma Van Drie.

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

2 augustus

Maandelijkse GasthuisKeuken. Maak informeel kennis met de Goudse kunstcultuur en kom gezellig samen eten in het sfeervolle museumcafé van Museum Gouda! 18.30 uur, vooraf reserveren. Lees verder >>

 

16 augustus

Eerste vrijdag na de zomerstop: het Tussen-de-Regelsfeest. De expositie 'Mijn pakkie-an' wordt afgerond met een experimenteel avondje woord en geluid, met verschillende optredens op het grensgebied van woord en klank. 21 uur in pand Roodbol.

 

Zaterdagactiviteiten

3 augustus

In de serie zomerconcerten op zaterdagmiddag treedt gypsy-jazzband Basily op. The Basily Gypsy Band heeft een grote reputatie in binnen- en buitenland. In Nederland stond de zes man sterke band op nagenoeg alle jazzpodia, waaronder een aantal malen op het North Sea Jazz Festival. Meer informatie over de band op www.basily.nl. 15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda, bij minder goed weer in pand Roodbol.

 

Excursies

3 t/m 9 november

Na de succesvolle en gezellige Lustrum Kunstreis naar de Documenta13 in Kassel in 2012, heeft ook 2013 weer een belangrijk kunstevenement. Het is het jaar van de 55ste Biënnale van Venetië getiteld Il Palazzo Enciclopedico / The Encyclopedic Palace. Een mooie aanleiding om zowel dit tweejaarlijkse kunstevenement te bezoeken als de bijzondere stad. Lees verder >>

 

Exposities

20 t/m 25 augustus

De modeltekengroep van de Firma Van Drie laat werk zien van het afgelopen seizoen.