Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

13 augustus 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

'Mijn pakkie-an'

6 t/m 18 augustus  

Atelier voor jong talent: het Losse-Floddercollectief. Lorna Buckley, Henk van Splunder en Wim Dijkman gebruiken pand Roodbol als werkplaats voor een gezamenlijke installatie. Lees verder >>


Komende Expositie

20 t/m 25 augustus

Een jaar modeltekenen

Bij de Firma Van Drie komt iedere twee weken een werkgroep modeltekenen bij elkaar. In de eerste plaats vanwege het plezier in het tekenen. Daarnaast is tekenen naar model een goed middel om vaardigheid in het tekenen op peil te houden en tekenmaterialen en -technieken uit te proberen. Getekend wordt naar levend model. Lees verder >>


Nieuws

Nieuwe data voor modeltekenen

werkgroep-modeltekenen-klein.jpgNa de tentoonstelling van de modeltekengroep beginnen op 2 oktober weer de modeltekenavonden op woensdag. Voorlopig zijn de veertiendaagse avonden op 2 en 16 oktober, 6 en 20 november, 4 en18 december, 8 en 22 januari. Voor de voorwaarden, zie onze webpagina projecten. Tineke Prins coördineert het modeltekenen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met haar, tinekeprins@gmail.com.


Opening seizoen met woord en klank

lorna2.jpgAanstaande vrijdag begint bij de Firma Van Drie het nieuwe seizoen van wekelijkse culturele avonden. Met het Tussen-de-Regelsfeest! Dat feest vormt de afronding van de expositie 'Mijn pakkie-an'. Een avond vol experimenteel gebruik van woord en klank, met verschillende optredens op het grensgebied van beide. Op het programma staan BiSP, Buttplug, DashBi, LJ Katergoud en Ziek - zie ook het affiche (pdf). 21 uur in pand Roodbol.


Nieuwe koks met veel ervaring

In de vacature voor koks voor de maandelijkse GasthuisKeuken is sinds enige tijd voorzien. Twee chefs wisselen elkaar af en vullen elkaar aan. Het zijn Deniz Paulat en Anita Poot. Beiden hebben ruime kookervaring met vegetarische gerechten, beschikken over een breed scala van beproefde recepten en houden van improviseren en experimenteren met wat het seizoen biedt. Voor de GasthuisKeuken op 6 september kan niet meer worden geboekt. Vrijdag 4 oktober is de eerstvolgende gelegenheid om van hun kookkunst te proeven. Voor andere vrijwilligersfuncties bestaan nog wel vacatures. De meest urgente staan op onze website.


Stadsgedicht augustus

Firmant Klara Smeets, stadsdichter van Gouda van 2011 tot 2014, schrijft gedurende deze periode elke maand een Stadsgedicht. Dit is het gedicht van augustus 2013. Lees verder >>


Groene Hart Kunstprijs 2013

Voor de achtste keer vindt in oktober bij galerie Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop de tweejaarlijkse kunstcompetitie Groene Hart Kunstprijs plaats. Inschrijving sluit morgen, 15 augustus, maar het inleveren van kunstwerken gebeurt pas op 21 september. Deelname staat open voor beeldend kunstenaars in alle disciplines behalve audio, films, video en dergelijke. De deelnemers wonen of werken in Nederland. Aan de competitie is een door de Rabobank gesponsorde publieksprijs verbonden. Inschrijven kan (tot en met morgen dus) via www.groenehartkunst.nl.


Firmanten in het nieuws

●●● Anke Ligteringen, Gouda fotograaf en kunstenaar, is jongstleden 30 juli plotseling overleden. De crematie vond plaats op 5 augustus op IJsselhof. AD Groene Hart wijdde een korte necrologie (pdf) aan haar.

●●● Claudia Huft schreef zich in bij de Kamer van Koophandel met het bedrijf De Drukdoenerij. Je kunt in Hufts internetwinkeltje behalve vrij werk prenten naar wens of unica's bestellen. Zie de website www.dedrukdoenerij.nl.

●●● Paul Daelmans exposeert in het Filmhuis Gouda aan de Lethmaetstraat onder de titel Terra Cahana, Heerlijke Aarde. De tentoonstelling heeft een verhalend karakter. Terra Cahana is niet te vinden in enige atlas, het is een gebied in Daelmans hoofd.

●●● Piet van Mook en Wilma van Ipenburg en andere leden van de Grafiek Coalitie Gouda hebben de expositie 'Silhouetten van de stad' in Museum Gouda. De tentoonstelling is nog tot 1 september te zien. AD Groene Hart publiceerde een bespreking van de tentoonstelling (pdf).

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

16 augustus

Eerste vrijdagavond na de zomerstop: het Tussen-de-Regelsfeest. 21.00 uur in pand Roodbol. Zie hiernaast.

 

23 augustus

Avond verzorgd door de modeltekengroep. Begeleid door tekst, muziek  en projectie beeldt Brigitta Steenhoff dansend een modern sprookje uit. Tijdens de voorstelling kunnen de aanwezigen haar tekenen. Graag dus schetsboek en tekenmateriaal meenemen. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

31 augustus

Met een besloten culturele avond, getiteld De keuze van Trude' bedankt vertrekkend coördinator Trude Linde de vrijwilligers van de Firma Van Drie. In samenwerking met Museum Ruim 1 op 10.

 

6 september

Met een gevarieerde culturele avond neemt de Firma Van Drie afscheid van algemeen coördinator Trude Linde. Veel optredens van eigen firmanten. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Excursies

3 t/m 9 november

Excursie naar de 55ste Biënnale van Venetië getiteld Il Palazzo Enciclopedico / The Encyclopedic Palace. Is volgeboekt. Lees verder >>

 

Exposities

27 augustus t/m 15 september

Frank Penders en Eric Martijn exposeren 'Stedelijke interventies'. Beeldend kunstenaar Eric Martijn en documentair fotograaf Frank Penders combineren hun invalshoeken om samen nieuw werk te maken. Met bijzondere uitkomsten. Lees verder >>

 

17 september t/m 6 oktober

De bomen zijn allemaal omgezaagd. Ze liggen op de vloer bij de Firma Van Drie. Het is een installatie van Rick Koren. Lees verder >>