Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

6 november 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Schilderijen van Harry Stangenberger

29 oktober t/m 17 november  

Tentoonstelling van schilderijen van Harry Stangenberger van na 1956. Stangenberger: "Overal werd schoongemaakt, groenezeep, bleekmiddel, amoniak, je ademde het zoutzuurgas waarmee men het grijze beton probeerde te witten, je wist niets van hun oorlog, ze vertelden spannende verhalen." Lees verder >>


Komende Expositie

19 t/m 24 november

Veiling van Burgvliet-kunstwerken

Tentoonstelling van te veilen kunstwerken uit het bezit van het voormalige Kunstcentrum Burgvliet. In de loop van haar bestaan hebben verschillende kunstenaars werk geschonken aan de vereniging Kunstcentrum Burgvliet. Nu die is opgegaan in de Firma Van Drie worden deze kunstwerken van de hand gedaan. De veiling is op zaterdag 23 november aanvang 15.00 uur. Zie het programma.


Nieuws

Oproep: Kunst en de stad

stadslogo-detail.jpgOp initiatief van Wim de Bruijne en Menno Meyer is enkele weken geleden van gedachten gewisseld over wat kunst kan betekenen voor de stad. Hieruit zijn plannen voortgekomen om kunst meer zichtbaar te verbinden met Gouda. Om een projectgroep te vormen die zich met de voorbereiding en (deels) uitvoering van dit project gaat bezighouden, zijn meer mensen nodig. Het project draagt de werktitel: 'Door de doornen naar de sterren'. Deze historisch gefundeerde titel schept de mogelijkheid om vanaf 'geploeter in de modder' tot 'herkenbaar en opmerkelijk succes' te komen. Menno Meyer schetste een ontwerp voor een logo (afbeelding, detail). Zie het verslag van de avond (word-document). Kunstenaars moeten zich meer met de stad bemoeien, aldus Hans van Houwelingen vorige maand in een interview in NRC Handelsblad. Aanmelden en informatie bij Arjenne Vossepoel, coordinator@firmavandrie.nl.


Firmanten in het nieuws

●●● Greet Steenland heeft tot 21 december een solo-expositie van schilderijen, getiteld 'Perpetuum' bij Galerie Vonkel in Den Haag. Zie www.vonkel.nl en www.greetsteenland.nl.

●●● Jan van Lokhorst exposeert tot zaterdag 28 december bij de Kunstuitleen Gouda. 'Tussen figuratie en abstractie' heet de tentoonstelling. Zie www.janvanlokhorst.nl.

fantin-latour.jpg●●● Arjenne Vossepoel maakte op verzoek van Museum Gouda twee poëziedoosjes bij de tentoonstelling van Henri Fantin-Latour, 'Dromen van Charlotte' en 'Droomlichtjes'. Dat gebeurde naar aanleiding van Arjennes bijdrage aan Art & Souvenirs. De doosjes zijn te koop in de museumwinkel, Oosthaven 10. Zie ook www.arjenne.net.

●●● Klara Smeets. Naar aanleiding van dezelfde tentoonstelling verzorgt stadsdichter Klara Smeets op 20 november in Museum Gouda een programma Poëzie op Zaal. Net als oud-stadsdichter Jan Graafland eerder al deed. Zie www.museumgouda.nl.


Wakker worden!

Na het succes van het ‘Eén-zin-liedjes-festival’ en de ’Avond van het eigen lied’ volgt nu 'De Slaaplied Marathon'. Op zaterdag 21 december, de avond van de langste nacht. Een avond met zelfgeschreven liedjes of instrumentale composities, de meeste door de makers zelf ten gehore gebracht. Doe mee met een eigen slaaplied en laat dit weten aan Ria Volk, riavolk1@caiway.nl. Lees verder >>

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

8 november

MA'AT is een film gemaakt door HKT-produkties van een historische Radio Burgvliet-uitzending. Veertig kunstenaars in de Jeruzalemkapel, zonder repetitie, vier uur lang live in een Egyptische onderwereld. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

15 november

Museum Ruim 1 op 10 laat bestaande producties en mogelijk andere filmpjes uit haar collectie zien. Tevens presentatie van het idee voor een nieuwe ruimte om tentoon te stellen. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

22 november

Veel kinderen en partners van kunstenaars krijgen te maken met een nalatenschap die bestaat uit kunst. Wat doe je met deze collectie? Aan de vooravond van de veiling van kunstwerken van voormalig Kunstcentrum Burgvliet een beschouwing hierover. 21.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>

 

6 december

Maak informeel kennis met de Goudse kunstcultuur en kom gezellig samen eten in het sfeervolle museumcafé van Museum Gouda! 18.30 uur, vooraf reserveren. Lees verder >>

 

Zaterdagactiviteiten

23 november

Ingeleid en onder toeziend oog van nestor Piet van Mook brengt veilingmeester Wijnand Scholtens het kunstbezit van voormalig Kunstcentrum Burgvliet onder de hamer. Kijkdagen vanaf 19 november. Behalve artistieke kwaliteit, zullen de stukken voor velen nostalgische waarde hebben. Ze hingen en stonden jarenlang in de sociëteitsruimte van Burgvliet. 15.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>

 

Zondagmiddagactiviteiten

10 november

In het kader van de tentoonstelling van schilderijen van Harry Stangenberger een vertoning van de film 'Der Himmel über Berlin', van regisseur Wim Wenders. 14.00 uur in pand Roodbol.

 

Excursies

3 t/m 9 november

Kunstreis naar de 55ste Biënnale van Venetië getiteld Il Palazzo Enciclopedico / The Encyclopedic Palace. Lees verder >>