Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

20 november 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Veiling van Burgvliet-kunstwerken

19 t/m 24 november  

Tentoonstelling van te veilen kunstwerken uit het bezit van het voormalige Kunstcentrum Burgvliet. In de loop van haar bestaan hebben verschillende kunstenaars werk geschonken aan de vereniging Kunstcentrum Burgvliet. Nu die is opgegaan in de Firma Van Drie worden deze kunstwerken van de hand gedaan. De veiling is op zaterdag 23 november aanvang 15.00 uur. Zie het programma. Daar vind je ook een lijst van de aangeboden kunstwerken. Lees verder >>


Komende Expositie

26 november t/m 15 december

Inspired By Friends

Tentoonstelling van schilderijen van David Graham-Clarke. John Cage zei het al: “We bewegen niet naar een soort doel toe, we zijn bij het doel, en het verandert samen met ons. Als kunst een doel heeft, dan is het om onze ogen voor dat feit te openen.” Lees verder >>


Nieuws

Aanstaande zaterdag: veiling!

bord-katarina-rudebeck.jpgIngeleid en onder toeziend oog van nestor Piet van Mook brengt veilingmeester Wijnand Scholtens het kunstbezit van het voormalige Kunstcentrum Burgvliet onder de hamer. De te veilen stukken zijn deze week te zien in pand Roodbol. Behalve artistieke kwaliteit, zullen de stukken voor velen nostalgische waarde hebben. Ze hingen en stonden jarenlang in de sociëteitsruimte van Burgvliet. Museum Gouda was vooraf in de gelegenheid kunstwerken die passen in haar collectie over te nemen. Bij de veiling geldt voor de meeste werken een minimum startbedrag. De opbrengst komt ten goede aan kunstprojecten van de Firma. Zaterdag 15.00 uur in pand Roodbol. Afbeelding: bord gedecoreerd door Katarina Rudebeck.


Oproep project Kunst en de stad

Wat kan kunst voor de stad Gouda betekenen? Voor een projectgroep die zich met dit project gaat bezighouden zijn mensen nodig. Het project draagt de werktitel: 'Door de doornen naar de sterren'. Deze titel schept de mogelijkheid om van ‘geploeter in de modder’ tot ‘herkenbaar en opmerkelijk succes’ te komen. Zie het verslag van de discussieavond (word-document) over het onderwerp. Aanmelden en informatie bij Arjenne Vossepoel, coordinator@firmavandrie.nl.


Wakker worden!

Na het succes van het ‘Eén-zin-liedjes-festival’ en de ’Avond van het eigen lied’ volgt 'De Slaaplied Marathon'. Op zaterdag 21 december, de avond van de langste nacht. Een avond met zelfgeschreven liedjes of instrumentale composities, de meeste door de makers zelf ten gehore gebracht. Doe mee met een eigen slaaplied en laat dit weten aan Ria Volk, riavolk1@caiway.nl. Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●● Suzan Schuttelaar is te zien in het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’ van 30 november, op Nederland 2 om 21.15 uur. Tegelijk met twee anderen schildert zij het portret van acteur Huub Stapel.

john-wassenaar.jpg●●● John Wassenaar is één van de genomineerden van wie een werk kans maakt op de titel 'schilderij van het jaar'. Zijn schilderij stelt de koplamp van een scooter voor waarin zich oude gevels weerspiegelen. Tot 1 december kan worden gestemd op de website www.schilderijvanhetjaar.nl.

●●● Ruben van Veen exposeert samen met Jolien Wesselink tot 6 januari in galerie Het vijfde seizoen in Zoetermeer, geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Adres Rokkeveenseweg 2.

●●● Henrique van Putten neemt in de maanden december en januari deel aan de groepstentoonstelling 'Splinternieuw' bij SilleKunst in Oudewater. Opening zondag 1december om 14.00 uur. Adres Goudse Straatweg 8. Zie www.sillekunst.nl.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

22 november

Veel kinderen en partners van kunstenaars krijgen ooit te maken met een nalatenschap die bestaat uit kunst. Wat doe je met deze collectie? Aan de vooravond van de veiling van kunstwerken van voormalig Kunstcentrum Burgvliet een beschouwing hierover. 21.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>

 

29 november

Opening van de tentoonstelling van tekeningen en schilderijen van David Graham-Clarke, door hemzelf. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

6 december

Maak informeel kennis met de Goudse kunstcultuur en kom gezellig samen eten in het sfeervolle museumcafé van Museum Gouda! 18.30 uur, vooraf reserveren. Lees verder >>

 

6 t/m 7 december

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 december verzorgt David Graham-Clarke een schildermarathon, net als zijn gelijktijdige tentoonstelling getiteld 'Inspired By Friends'. Van 21.00 uur vrijdagavond tot 18.00 uur zaterdagmiddag. De bezoekers vormen zijn inspiratiebron.

 

Zaterdagactiviteiten

23 november

Veiling van het kunstbezit van voormalig Kunstcentrum Burgvliet. Zie hiernaast. Lees verder >>

 

6 t/m 7 december

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 december verzorgt David Graham-Clarke een schildermarathon, net als zijn gelijktijdige tentoonstelling getiteld 'Inspired By Friends'. Van 21.00 uur vrijdagavond tot 18.00 uur zaterdagmiddag. De bezoekers vormen zijn inspiratiebron.