Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

18 december 2013

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

LichtKunstGouda 2013

2 t/m 30 december  

Met LichtKunstGouda exposeert de Firma dit jaar wederom een groot aantal bijzondere lichtobjecten, ditmaal rond het thema licht & techniek. Kunstenaars uit binnen- en buitenland tonen met led- en neoninstallaties, film, video en fotografie hun werken op twaalf locaties rond de Sint-Janskerk en in de aangrenzende Spieringstraat. Lichtkunstwerk en fotografie van Hans Wilschut in pand Roodbol zijn te zien van 17 december tot en met 5 januari. Lees verder >>


Komende Expositie

7 t/m 26 januari

De schilder die fotografeert

Schilder Annemarie van Hooff fotografeert. Op een volkstuincomplex. Ze stelt bij de Firma drie series tentoon. 'Tuinhuisjes' laat de eigenheid van ieder afzonderlijk huisje zien. De serie 'Close up' toont abstractere beelden, als in een gedicht ontdaan van context en vergroot tot een nieuwe voorstelling. 'Expectation' geeft een inkijk in de werkplaats van een moestuinbewoner. Lees verder >>


Nieuws

Tien dagen lichtkunstroute

hans-wilschut-void-kleinst.jpgVrijdag gaat LichtKunstGouda 2013 van start. De officiële opening is om 19.00 uur in pand Roodbol, met aansluitend een rondgang langs de kunstwerken. Tien dagen lang zijn twaalf bijzondere werken te zien Achter de Kerk en in de Spieringstraat. Elke avond van 19.00 tot 22.00 uur met uitzondering van eerste kerstdag. Dit vraagt veel inzet van vrijwilligers. Pand Roodbol is om deze reden gedurende de periode van de lichtkunstroute overdag gesloten en is er geen verdere vrijdagavondprogrammering. Zorg dat de lichtkunstroute je niet ontgaat!


Doorstart voor atelierroute

De jaarlijkse atelierroute Kunstmoment is opgeheven. Aangezien er geen subsidie meer voor is, stopt de Kunstuitleen Gouda Regio met de organisatie. Achter de schermen wordt evenwel gewerkt aan een doorstart. De Firma Van Drie speelt daarin een belangrijke rol. Binnenkort mag je nadere mededelingen verwachten.


Vervolg cursussen Vrije Academie

vrije-academie.jpgAfgelopen tijd heeft de Vrije Academie pand Roodbol tien maandagavonden afgehuurd voor een cursus Kunstgeschiedenis. In het komende seizoen zal de Vrije Academie opnieuw gebruikmaken van pand Roodbol, te weten op maandag- en donderdagvond. Deze keer voor vervolgcolleges Kunstgeschiedenis en een cursus Muziekgeschiedenis. Zie haar website. Mede hiervoor zal in de zaal een vaste beamer worden geplaatst. Behalve in deze beamer investeert de Firma in andere informatietechnologie: er komen een nieuwe pc en laptop. De laptop zal vooral worden ingezet voor lezingen en activiteiten van firmanten op vrijdagavond.


Firmanten in het nieuws

●●● Paul Daelmans, Marc van Amelsvoort en Reyer Janzweert. Buiten de officiële lichtkunstroute van de Firma Van Drie is in Gouda nog andere lichtkunst te bezichtigen van onze firmanten. Paul Daelmans stelt een kunstwerk tentoon in de etalage van voorheen Nana aan de Blauwstraat. Werk van Marc van Amelsvoort en Reyer Janzweert is te zien in de Spoorstraat.

gouwehart-orkest.jpg●●● Aaf Gerhardt speelt aanstaande vrijdag in het door haar en haar partner opgerichte GouweHart Orkest in de Oudkatholieke Kerk in Gouda, Hoge Gouwe 107. Barokmuziek met een theatraal randje. Toegang 7 euro voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Een dag eerder, morgenavond dus, speelt het orkest in de Oudkatholieke Kerk te Oudewater. Beide concerten beginnen om 20.15 uur.

●●● Thea Schulz neemt deel aan een tentoonstelling Samurai-Warrior in het Japanmuseum Sieboldhuis aan het Rapenburg 19 in Leiden. De tentoonstelling is te bezichtigen tot 9 maart 2014, di t/m zo 10-17 uur. Gesloten op 25 december en 1 januari. Zie www.sieboldhuis.org

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

20 december

Wethouder Daphne Bergman opent de route LichtKunstGouda 2013. Dit omvangrijke lichtkunstproject speelt zich af Achter de Kerk en in de Spieringstraat. Op de opening volgt een rondgang langs de kunstwerken. 19.00 uur in pand Roodbol.

 

27 december

Na afloop van de lichtkunstroute om 22 uur is er geen vrijdag-avondprogrammering. Pand Roodbol is gesloten.

 

3 januari

Na het feestelijke vegetarisch driegangenmenu van de Gasthuiskeuken (zie aldaar) een even zo feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van de Firma. Dé gelegenheid om elkaar nieuwjaar wensen, bij te praten, te dansen... Vanaf 21 uur in pand Roodbol.

 

10 januari

Opening van de tentoonstelling van Annemarie van Hooff, getiteld 'De schilder die fotografeert'. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Zaterdagactiviteiten

21 december

Na het succes van het ‘Eén-zin-liedjes-festival’ en de ’Avond van het eigen lied’ volgt nu 'De Slaaplied Marathon'. Op zaterdag, de avond van de langste nacht. Een avond met zelfgeschreven liedjes of instrumentale composities, de meeste door de makers zelf ten gehore gebracht. 20.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>