Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

1 januari 2014

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Fotografie van Hans Wilschut

17 december t/m 5 januari  

'Krankzinnige metropolen, voortwoekerende nieuwbouw, nondescripte bouwplaatsen, eindeloze fly-overs; de roller coaster van de wereldwijde stedelijke groei biedt een onuitputtelijk beeldperspectief voor de hedendaagse kunstfotografie. Met het stedelijk landschap voor de cameralens is the sky letterlijk the limit.' Zo beschrijft criticus Xandra de Jongh de urbane landschappen van Hans Wilschut, waarvan er nu vier te zien zijn bij de Firma Van Drie. Lees verder >>


Komende Expositie

7 t/m 26 januari

De schilder die fotografeert

Schilder Annemarie van Hooff fotografeert op een volkstuincomplex. Ze stelt bij de Firma drie series tentoon. 'Tuinhuisjes' laat de eigenheid van ieder afzonderlijk optrekje zien. De reeks 'Close up' toont abstractere beelden, als in een gedicht ontdaan van context en vergroot tot een nieuwe voorstelling. 'Expectation' geeft een inkijk in de werkplaats van één moestuinbewoner. Lees verder >>


Nieuws

Vrijdag nieuwjaarsbijeenkomst

Aanstaande vrijdag is de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van de Firma Van Drie in pand Roodbol. Vanouds dé gelegenheid om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen en bij te praten. Deniz Paulat verzorgt de hapjes, Reyer Janzweert de muziek. Na de Gasthuiskeuken, dus vanaf 21.00 uur.


Verkiezing stadsdichter 2014-1016

klarasmeets.jpgBegin 2014 is de verkiezing van een nieuwe stadsdichter van Gouda. Gouwenaars die zich uitgedaagd voelen om mee te dingen naar het stadsdichterschap voor de jaren 2014-2016, kunnen alvast gaan dichten. Er is een Stichting Stadsdichter Gouda opgericht, die kan rekenen op enige financiële steun. Het bestuur wordt gevormd door Peter Noordhoek, Dick Markvoort en Jan Graafland. Om mee te dingen stuur je voor eind januari 2014 drie op Gouda gebaseerde gedichten naar stadsdichtersgouda@gmail.com. Hier kunt je ook terecht voor vragen over het stadsdichterschap. Houd de pers en sociale media in de gaten voor definitieve berichtgeving over de verkiezingsvoorwaarden, procedure en datums. Foto: De huidige stadsdichter, firmant Klara Smeets.


Firmanten in het nieuws

●●● Pim Leefsma is komende week te zien op TV Gouwestad. Het programma Gouwestad Magazine bevat de korte film die Niek Oostenbrugge over hem maakte. De muziek bij de film is van medefirmant Jan Mostert. De reportage Kunst Kijken in hetzelfde programma gaat komende week over de Goudse tekenaar en etser Gerrit Kloens. Voor tijden, kanalen en uitzending gemist-functie zie www.gouwestad.nl.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

3 januari

Gasthuiskeuken. Volgeboekt. Lees verder >>

 

3 januari

Na het feestelijke vegetarisch driegangenmenu (zie hierboven) de even feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van de Firma. Dé gelegenheid om elkaar nieuwjaar wensen, bij te praten en te dansen. Vanaf 21.00 uur in pand Roodbol.

 

10 januari

Opening van de tentoonstelling van Annemarie van Hooff, getiteld 'De schilder die fotografeert'. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

17 januari

In het kader van de tentoonstelling 'Een schilder die fotografeert' een vertoning van de film Francis Alÿs 'As Long as I'm Walking'. Over de gelijknamige, in Mexico woonachtige cineast. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

24 januari

In het kader van de tentoonstelling 'Een schilder die fotografeert' een vertoning van de film De wereld volgens Anish Kapoor. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

7 februari

Maak informeel kennis met de Goudse kunstcultuur en kom gezellig samen eten in het sfeervolle museumcafé van Museum Gouda! 18.30 uur, vooraf reserveren. Lees verder >>