Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

26 februari 2014

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

'De ontmoeting' met nieuwe firmanten

17 februari t/m 9 maart  

In het afgelopen jaar werden zes kunstenaars als firmant bij de Firma Van Drie toegelaten. Wie zijn zij en wat maken zij? Met deze tentoonstelling stellen zij zich voor. De zes hebben inmiddels een profielpagina op deze website. Lees verder >>


Komende Expositie

10 t/m 30 maart

In voorbereiding


 

Nieuws

Debatavond 14 maart: Zonder kunst?

Debatavond met als thema ‘Gouda zonder kunst en cultuur?’ Lijsttrekkers van partijen met drie of meer raadszetels zijn uitgenodigd om hun visie te geven over kunst en cultuur in Gouda. Aanleiding zijn de mogelijke bezuinigingen waarover de nieuwe gemeenteraad op korte termijn beslissen moet. Naast de inbreng van de politieke partijen zijn er drie korte optredens van firmanten, die een eigen visie geven op het thema van de avond. Lees verder >>


Piet van Mook over Leo Vroman

vroman2,-creation2.jpgDe nu overleden Leo Vroman (98) hebben we vorig jaar opgenomen in de databank van Goudse kunstenaars, te raadplegen in pand Roodbol. Hij was en is een van onze grote dichters, maar ook tekenaar en daarnaast wetenschapper (biochemicus) van formaat. Ik kwam weer in contact met hem via Inez Meter, die hem op de hoogte hield betreffende Gouda. Lees verder >>


Nieuws van het bestuur

●●● Er zijn vorig jaar 14.469 bezoekers in pand Roodbol geweest. Ten opzichte van 2012 is dit helaas een vermindering van 4000 bezoekers.

●●● Ons bestuurslid PR en communicatie Martine den Boer stopt na vier jaar met haar werkzaamheden voor de Firma. Het bestuur is naarstig op zoek naar een nieuw bestuurslid voor deze vacature. Ook via het Vrijwilligers Informatie Punt zal worden gezocht naar een opvolger. De functieomschrijving vind je op onze webpagina vacatures.

●●● De Firma heeft een nieuw fondsenwervings- en sponsorbeleid opgesteld. Het bestuur wil de komende jaren nieuwe bronnen van inkomsten aanboren, naast de bestaande activiteiten die op dit moment al inkomsten opleveren, zoals de Gasthuiskeuken, het modeltekenen en avondcursussen van de Vrije Academie. Zie het document Sponsorbeleid.


Kunstreis Düsseldorf krijgt vervolg

valkhof-4klein.jpgZeventien vrienden en firmanten van de Firma Van Drie namen deel aan een driedaagse kunstreis naar Düsseldorf en diverse musea onderweg. Belangrijk doel van de reis was de jaarlijks georganiseerde Rundgang door de Kunstakademie van Düsseldorf. Vier verdiepingen met 80 ateliers, die in vijf dagen zo'n 40.000 bezoekers trekken. De deelnemers kregen er opdracht uit te zien naar studenten die bij de Firma zouden kunnen exposeren. Binnenkort komen zij met hun voorstellen. Zie ook de webrubriek Uitgelicht.


Firmanten in het nieuws

●●● Carina Mathot exposeert schilderijen in de Goudse Sint-Janskerk onder de naam ‘El Camino’. Opening zaterdag 8 maart om 17.00 uur door Clemens Sweerman, auteur van fietsroutes voor pelgrims, met muziek van Theo Mathot op cajon, vleugel en kerkorgel. ‘El Camino’ is van 4 tot 30 maart te bezichtigen op ma-za 10.00-16.00 uur. Zie www.sintjan.com.

●●● John Wassenaar (olieverfschilderijen) exposeert met Annemieke van Brakel (sculpturen) bij Galerie Paulette Bos (1e galerie rechts van het Paleis Noordeinde, Den Haag). Opening vrijdag 28 februari vanaf 19.00 uur tijdens Noordeinde Nocturne Festival, openingsborrel zaterdag 1 maart na 15.00 uur. Zie www.paulettebos.com.


Aanvang vrijdagavonden

Om tegemoet te komen aan bezoekers die 21.00 uur als aanvangstijdstip laat vinden, wordt het tijdstip waarop de reguliere vrijdagavondactiviteiten beginnen met ingang van de komende tentoonstelling vervroegd naar 20.30 uur. Wil je voorafgaand aan de activiteit een drankje bestellen? De deur van pand Roodbol is open om 20.00 uur.

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

28 februari

Optreden duo Sommerhus, bestaande uit zangeres, gitarist en songwriter Vera Jessen Jührend en bassist, zanger en componist Peter Jessen. Het Rotterdamse tweetal brengt een sfeervol kamerconcert. Klassieke thema's en intieme duetten, geschreven voor twee stemmen, akoestische gitaar en contrabas. 20.30 uur in pand Roodbol.

 

7 maart

Maak informeel kennis met de Goudse kunstcultuur en kom gezellig samen eten in het sfeervolle museumcafé van Museum Gouda. 18.30 uur, vooraf reserveren. Lees verder >>

 

7 maart

In het kader van tentoonstelling De ontmoeting' de documentaire Pina, over leven en werk van Pina Bausch, gemaakt door Wim Wenders. De film Pina vertelt het verhaal van Duitse choreografe en danseres en haar groep 'Tanztheater Wuppertal'. 20.30 uur in pand Roodbol. Lees verder >>

 

14 maart

Debatavond met als thema ‘Gouda zonder kunst en cultuur?’ Zie hiernaast. 20.00 uur in pand Roodbol.

 

Zondagmiddagactiviteiten

2 maart

Gedurende de tentoonstelling 'De ontmoeting' verzorgen de exposanten op zondagmiddag een programma 'In gesprek met...' Enkelen van hen gaan aan tafel en vertellen elkaar wat hen beweegt in de kunst. Dit in interactie met de aanwezigen. Er is alle gelegenheid vragen te stellen en aan te schuiven. Van 14.00 tot 15.00 uur in pand Roodbol.

 

9 maart

'In gesprek met...' Zie hierboven. Van 14.00 tot 15.00 uur in pand Roodbol.