Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

9 april 2014

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Solotentoonstelling Sjaak van Rhijn

1 t/m 21 april  

Tentoonstelling van het laatste werk van Sjaak van Rhijn, een serie kleine sculpturen. De van origine Goudse kunstenaar woont en werkt in Frankrijk, waar hij vooral geïnspireerd werd tot het maken van stenen beelden. In Gouda zijn deze op verschillende plaatsen te zien. Onder andere bij de Mallegatsluis, waar een granieten beeld de wisselende waterstanden tussen Hollandsche IJssel en stadsgrachten als thema heeft. Lees verder >>


Komende Expositie

22 april t/m 11 mei

In kleur: Serlé, Fafiani en Stamps

Tentoonstelling van de firmanten Saskia Serlé (schilderijen), Cor Fafiani en Paul Stamps (beelden). Serlé schildert abstracte landschappen in felle kleuren. Fafiani creëert mysterieuze wezens in verschillende materialen. Stamps experimenteert met reliëfvormen met figuratieve elementen. Een kleurrijke, gevarieerde expositie. Lees verder >>


Nieuws

Dit weekeinde Open Atelier Gouda

open-atelier-gouda.jpgKomend weekeinde tijdens Open Atelier Gouda toont de Firma Van Drie werk van kunstenaars die geen eigen atelier hebben in de binnenstad van Gouda. Dat gebeurt én in pand Roodbol én in de Agnietenkapel én in de Garenspinnerij, tegenwoordig het Cultuurhuis. Ruim twintig kunstenaars laten hun werk zien. Ook op andere adressen zijn veel firmanten met hun kunst aanwezig. In de Agnietenkapel toot de Firma naast monumentale beelden filmopnamen van eerdere atelierroutes (toen nog onder de naam Kunstmoment), gemaakt door HKT-producties. Lees verder >>


Spoedoproep voor keramisten

Op 29 en 30 mei zijn de Goudse Keramiekdagen. Voor deze gelegenheid wil de Firma van 12 mei tot 1 juni een Goudse Keramieksalon organiseren. Alle keramisten van de Firma worden bij deze gevraagd aan de salon deel te nemen. Graag zo spoedig mogelijk opgeven bij administratie@firmavandrie.nl. Deelname is uiteraard gratis, wel gelden de bekende voorwaarden voor surveillance in de weekeinden en het verzorgen van een programma op de vrijdagavonden. Maar dat zal bij voldoende deelnemers geen probleem zijn. Hoeveel keramiek je kunt inbrengen hangt af van het aantal deelnemers, maar ook dat wijst zichzelf waarschijnlijk.


Papieraanbieding op prikbord

Op het digitale prikbord van de Firma verschijnen soms opmerkelijke oproepen of mededelingen. Deze week staat er een aanbieding op voor een partij voordelig aquarel- en tekenpapier. Zie onze webpagina Forum & Prikbord.


Expositie Tweede Paasdag open

De tentoonstelling van Sjaak van Rhijn in pand Roodbol is tot en met maandag 21 april, dus beide Paasdagen, geopend.


Firmanten in het nieuws

langedwars.jpg●●● Thea Montemann en Matthé van Oostrom laten in galerie Lange Dwars, Lange Dwarsstraat 19 in Gouda levensgrote houtskooltekeningen zien onder het motto 'Het plezier van het tekenen'. De werkstukken zijn bijna 20 meter lang tot 2 meter hoog en zijn enkel te zien tijdens Open Atelier Gouda, dit weekeinde op 12 en 13 april. Door de kwetsbaarheid van de houtskooltekeningen is het slecht doenlijk ze langer te bewaren. De makers hebben ze voor eenmalig gebruik en voor hun plezier gemaakt. 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

11 april

Film over Pablo Picasso (1881-1973): het ontstaan van een kunstwerk op de voet gevolgd. 20.30 uur in pand Roodbol.

 

18 april

Presentatie van de hoogtepunten uit de kunstreis van de Firma Van Drie in november vorig jaar naar de Biënnale van Venetië. Beelden met toelichting door de Venetië-gangers. 20.30 uur in pand Roodbol.

 

25 april

Opening van de tentoonstelling van schilderijen en beelden van Saskia Serlé, Cor Fafiani en Paul Stamps. 20.30 uur in pand Roodbol.

 

2 mei

Test je kennis tijdens de door de exposanten samengestelde Kunstquiz. Vrolijke bijeenkomst met na afloop dansmuziek, verzorgd door dj Reyer. 20.30 uur in pand Roodbol.

 

Zaterdagactiviteiten

12 t/m 13 april

Open Atelier Gouda zie hiernaast of Lees verder >>

 

Zondagmiddagactiviteiten

12 t/m 13 april

Open Atelier Gouda zie hiernaast of Lees verder >>