Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

7 mei 2014

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

In kleur: Serlé, Fafiani en Stamps

22 april t/m 18 mei  

Tentoonstelling van de firmanten Saskia Serlé (schilderijen), Cor Fafiani en Paul Stamps (beelden). Serlé schildert abstracte landschappen in felle kleuren. Fafiani creëert mysterieuze wezens in verschillende materialen. Stamps experimenteert met reliëfvormen met figuratieve elementen. Een kleurrijke, gevarieerde expositie. Lees verder >>


Komende Expositie

20 mei t/m 1 juni

Ambacht & experiment: keramiek van Michiel van Gent en Trudy Otterspeer

Op 29 en 30 mei zijn de Goudse keramiekdagen. Rond deze data exposeert de Firma keramiek van Michiel van Gent en Trudy Otterspeer. Fragmenten en flarden samenvoegen tot een nieuw geheel - Michiel van Gent streeft met zijn keramiek naar nieuwe zingeving, hernieuwde waarde. Een herstructurering van een eerdere verschijningsvorm. Je kunt het zien als metafoor voor menselijke verbintenissen en relaties. Zijn servies inspireerde Trudy Otterspeer tot een vernieuwde toepassing van het plateelschilderen.


Nieuws

Krantje, croissantje, passantje

In een weldadige omgeving een halve dag met een luxe broodje en de weekendkrant doorbrengen? Tussendoor interessante gesprekken met bezoekers? De Firma heeft grote behoefte aan vrijwilligers die af en toe in het weekeinde de tentoonstellingsruimte een halve of hele dag willen bemensen. Normaal verzorgen dan de exposanten de surveillance, maar bij sommige solo- en gastexposanten vormt dit een probleem. Welke vriend of firmant geeft zich op? Inlichtingen en aanmelden via coordinator@firmavandrie.nl. De nood is hoog.


Sees Vlag, meester graficus

seesvlag.jpgIn Museum Gouda is tot 15 juni de tentoonstelling 'Sees Vlag, meester graficus' te zien. De bijna 80-jarige Vlag werd in 1934 in Gouda geboren. Het werk voor deze overzichtstentoonstelling van meer dan vijftig werken is bijeengebracht door Miep Vlag, oud-voorzitter van de Firma Van Drie. Bij de expositie is een boek verschenen, eveneens door haar verzorgd.


Huiskamer van de stad, zondag 1 juni

Op het komende festival 'De huiskamer van de stad' treden verscheidene firmanten op. Op de locaties Achter de Vismarkt 11 en 50 wisselt een aantal elkaar af in drie optredens van een half uur tussen 12.00 en 17.00 uur. De groep Paris-Nice (bekend van eerdere optredens in pand Roodbol), met onder anderen firmanten Ria Volk, Jan Mostert, Toni Horrevorts en Paul Minkjan, brengt zelfgeschreven Nederlandstalige nummers. Verder is volksmuziek te horen van het trio Jan Mostert (gitaar), Hans Mostert (trekharmonica) en Herman Ruiter (viool), alsmede een voordracht met stem- en  snaarinprovisaties van het duo 2qART, bestaande uit Arjenne Vossepoel en Dea Epema.


Feest van de Geest in de regio

Een aantal firmanten neemt deel aan het Feest van de Geest, dat gedurende twee lange weekenden (29 mei tot 1 juni en 6 tot 9 juni) plaatsvindt. De deelnemers exposeren in kerken in de regio. Zie www.feestvandegeest.nl. Er is in dit kader ook een kunstroute in de regio, waaraan firmanten deelnemen. Nadere informatie geeft www.kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl. In de beeldentuin Hof van Ede, van firmant Tineke van Ede, Ringdijk 10 in Tempel, is op 24 en 25 mei behalve van haarzelf werk te zien van Peter Bartels, Efin Au, Annemiek van Brakel, Paula Kool en Jan Mostert.


Art & Souvenirs 2014

Meld je vast aan voor deze drukbezochte zomerse verkoopexpositie voor firmanten. Kunst voor kleine en iets grotere prijzen. Opgeven via administratie@firmavandrie.nl. Nadere informatie volgt.


Firmanten in het nieuws

●●● Loes Huis in 't Veld exposeert van 11 mei tot 2 augustus bij Anamorfosa, van  Welderenstraat 41 in Nijmegen (www.anamorfosa.nl). Tijdens de opening wordt haar nieuwe kunstenaarsboek Tekens van voorbijgaand verlangen gepresenteerd. Dit boek is ook te zien tijdens de open atelierroute te Apeldoorn op 17 en 18 mei en tijdens Huntenkunst te Ulft op 23, 24 en 25 mei. Aan beide evenementen neemt Huis in 't Veld deel. Zie www.loeshuisintveld.com.

●●● Jos van der Biezen exposeert samen met Anne Boonekamp in het Goudse Huis van de Stad aan de Burgemeester van Reenensingel. Titel van de tentoonstelling is 'Blind date'. Van 4 tot 29 juni.

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

9 mei

Film in het kader van de tentoonstelling van Saskia Serlé, Cor Fafiani en Paul Stamps. 20.30 uur in pand Roodbol.

 

Excursies

6 t/m 9 juni

Driedaagse kunstreis per luxe touringcar naar de Berlin Biënnale en enkele andere Berlijnse kunsttentoonstellingen. Zie het document met informatie. De termijn voor inschrijven is verstreken.

 

Exposities

17 t/m 18 mei

Jaarlijkse Hofstedendagen op de Bloemendaalseweg. Firmanten exposeren buiten aan het Heempad van 11.00 tot 17.00 uur, in en langs het water. De deelnemers zijn... Lees verder >>