Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

21 mei 2014

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Ambacht & experiment: Van Gent en Otterspeer

2 mei t/m 1 juni  

Op 29 en 30 mei zijn de Goudse keramiekdagen. Ter gelegenheid hiervan exposeert de Firma keramiek van Michiel van Gent en Trudy Otterspeer. Fragmenten en flarden samenvoegen tot een nieuw geheel - Michiel van Gent streeft met zijn keramiek naar nieuwe zingeving, hernieuwde waarde, herstructurering in een eerdere verschijningsvorm. "Zie het als metafoor voor menselijke verbintenissen en relaties", zegt Van Gent. Zijn servies inspireerde Trudy Otterspeer tot een vernieuwde toepassing van het plateelschilderen. Lees verder >>


Komende Expositie

3 t/m 22 juni

Cornelia Berlage, een retrospectief

Toen Cornelia Berlage in 1946 als 19-jarige vanuit Nederlands Indië naar hier kwam, was alles nieuw voor haar. Ze moet toen, denkt ze, heel erg open hebben gestaan voor het nieuwe landschap dat zich voor haar oog ontrolde op wandelingen met haar vriend in de omgeving van Gouda. 'Het gaat om momenten...' Lees verder >>


Nieuws

Goudse Keramiekdagen

Volgende week, tijdens Hemelvaartdag en de vrijdag erna, zijn de Goudse Keramiekdagen. De Firma Van Drie neemt eraan deel met de keramiektentoonstelling Ambacht & experiment in pand Roodbol. Verscheidene firmanten zijn te vinden op de keramiekmarkt rond het stadhuis op de Markt.


Huiskamer van de stad, zondag 1 juni

Op het festival 'De huiskamer van de stad' treden verscheidene firmanten op. Op de locaties Achter de Vismarkt 11 en 50 wisselen zij elkaar af met drie optredens van een half uur tussen 12.00 en 17.00 uur. De groep Paris-Nice (bekend van optredens in pand Roodbol), met onder anderen de firmanten Ria Volk, Jan Mostert, Toni Horrevorts en Paul Minkjan, brengt zelfgeschreven Nederlandstalige nummers. Verder is volksmuziek van het trio Jan Mostert (gitaar), Hans Mostert (trekharmonica) en Herman Ruiter (viool), en een voordracht met stem- en snaarinprovisaties van het duo 2qART (Arjenne Vossepoel en Dea Epema).


Art & Souvenirs 2014

Meld je alvast aan voor deze drukbezochte zomerse verkoopexpo voor firmanten in de maand juli. Kunst voor kleine en iets grotere prijzen. Opgeven graag via administratie@firmavandrie.nl. Nadere informatie volgt.


Firmanten in het nieuws

●●● Magda Knap, Annemiek Aerssens, Ruth Osthoff en Caspar Cammeraat nemen komend weekeinde deel aan de atelier-kunstroute, georganiseerd door de kunstkring Bodegraven-Reeuwijk. Ze doen dit op het adres Notaris d'Aumerylaan 17 in Reeuwijk. Voor overige deelnemers aan de kunstroute, plattegrond en dergelijke zie www.kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl.

●●● Loes Huis in 't Veld staat dit weekeinde op Huntenkunst te Ulft (stand 56). Ze presenteert hier ook haar kunstenaarsboek 'Tekens van voorbijgaand verlangen. www.huntenkunst.org/nl.

●●● Greet Steenland exposeert op de kunstbeurs Art Laren van 13 tot 15 juni.  Ze wordt vertegenwoordigd door Galerie Vonkel. Zie www.kunstopdebrink.nl.

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

23 mei

Opening van de tentoonstelling Ambacht & experiment met een gedicht, voorgedragen door exposant Michiel van Gent. Daarna vertelt hij over zijn ervaringen in China en verbindt deze met zijn opvattingen over keramiek. Die hebben te maken met 'hernieuwen, littekens en getuigenis daarvan'. 20.30 uur in pand Roodbol.

 

6 juni

Opening van de retrospectieve tentoonstelling van werk van Cornelia Berlage.

 

Excursies

6 t/m 9 juni

Kunstreis van de Firma Van Drie naar Berlijn. De driedaagse reis gaat per luxe touringcar naar de Berlin Biënnale en enkele andere Berlijnse kunsttentoonstellingen. Zie het document met informatie. De deadline voor inschrijving is verstreken.