Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

2 juli 2014

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Kindt & Van den Bos

24 juni t/m 13 juli  

Trojaanse vrouwen van Jan Pieter van den Bos en Aardse zaken van Manja Kindt. Dubbelexpositie van twee ex-Gouwenaars die hier onder andere bekend zijn van toenmalig (huiskamer-)Museum De Verborgen Tijd. Lees verder >>


Komende Expositie

15 juli t/m 17 augustus

Art & Souvenirs 2014

Ook deze zomer toont de Firma Van Drie een maand lang Art & Souvenirs. Een verkooptentoonstelling van kunstenaars van de Firma met kunstwerken voor een kleine tot middelgrote prijs.


Nieuws

Midzomerfeest als afsluiting seizoen

Afsluiting van het seizoen met een midzomerfeest op zaterdagavond. Iedereen is welkom. Breng zelf hapjes mee ter verhoging van de feestvreugde. Aan het begin van de avond zal het bestuur kort ingaan op activiteiten en actualiteiten. Het hoopt dat veel firmanten aanwezig zijn om suggesties te doen met het oog op de toekomst. Aanvang 20.30 uur.


LichtKunstGouda 2014lichtkunst2013.jpg

Dit jaar organiseert de Firma Van Drie in december voor de derde keer LichtKunstGouda. De bedoeling is dat er kunstwerken komen in pand Roodbol (de thuisbasis van de Firma), de museumtuin van Museum Gouda en op verschillende verdiepingen, verspreid over meerdere podia, in het Verenigd Wees- en Aalmoezeniershuis uit 1586, vooral bekend als voormalige bibliotheek, aan de Spieringstraat 1. Lees verder >>


Inleveren kunstwerken Art &Souvenirs

Het inleveren kunstwerken voor de zomertentoonstelling Art & Souvenirs is op woensdag- en donderdagmiddag 9 en 10 juli tussen 12 en 17 uur. Iedereen die meedoet verplicht zich om minimaal één keer in het weekend te surveilleren, de datum in overleg te regelen. Heb je vragen, wend je dan tot administratie@firmavandrie.nl.


Firmanten in het nieuws

●●● Rins Heidma stelt samen met twee andere leden van de Grafiek Coalitie Gouda werk op papier tentoon in reactie op de expositie 'Rembrandt in zwart-wit' in Museum Gouda. Zij doen dit op uitnodiging van het museum. De drie maakten hiervoor 'beeldbrieven', gericht aan de zeventiende-eeuwse meester.

●●● Jan Mostert en Hermen Buurman reageren eveneens op de Rembrandt-tentoonstelling in Museum Gouda. Mostert met een houten beeld getiteld The Cloud, Buurman met 25 fotoportretten in zwart-wit.

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

4 juli

Filmavond in het kader van de tentoonstelling van Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos. In Sátántangó (Satans tango) (deel 2) van Béla Tarr volgen we de lotgevallen van een stel dorpelingen, miserabel en verloren na afschaffing van hun collectieve werk- en broodvoorziening. Het dorp is grotendeels verlaten, koeien lopen maar wat rond, huizen verrotten en kinderen worden verwaarloosd. Iedereen wacht op het geld dat hun beloofd is. Men doodt de tijd met klagen, drinken en plannetjes smeden om anderen te bedriegen. Aanvang 20.30 uur. Lees verder >>

 

11 juli

Filmavond in het kader van de tentoonstelling van Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos. Deel 3 van Sátántangó (Satans tango) van Béla Tarr. Aanvang 20.30 uur. Zie hierboven of lees verder >>

 

Zaterdagactiviteiten

12 juli

Afsluiting van het seizoen met een midzomerfeest. Iedereen is welkom. Zie de kolom hiernaast. Aanvang 20.30 uur.

 

Exposities

19 t/m 31 augustus

Gerbrechje van Gent, Sophie de Vos en Anouk van Zwieten studeren dit jaar af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Direct daarna tonen zij hun kunnen in een samenwerkingsproject bij de Firma Van Drie.