Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

20 augustus 2014

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Drie bij Drie

19 t/m 31 augustus  

De laatste twee weken van augustus slaan drie jonge vrouwen de handen ineen voor een doorlopende expositie. Ze beginnen op 16 augustus met een presentatie van hun persoonlijke werk en gaan in de loop van de twee weken op elkaars werk reageren. Een spannende samenwerking kortom, met verrassende invalshoeken en nieuwe maaksels. Hoe het afloopt blijft tot het einde spannend, zowel voor henzelf als voor de bezoekers. Lees verder >>


Komende Expositie

2 t/m 21 september

Naar levend model

Tentoonstelling van de wekelijkste modeltekengroep van de Firma Van Drie. Met op de eerste vrijdagavond van de tentoonstelling een modeltekensessie waaraan iedereen kan meedoen. Op de tweede vrijdag wordt als muurtekening een stripverhaal aangebracht met het thema van Open Monumentendag, Op reis. De derde vrijdagavond vindt opnieuw een open werksessie plaats, nu van boetseren naar model.


Nieuws

Vrijdag opening seizoen 2014-2015

Na een zomerstop van een maand begint op 22 augustus de vrijdagavondprogrammering van het nieuwe seizoen. Met een optreden van het duo Jule Cats en Peter Olthof, stem en basgitaar, ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling Drie bij Drie. Zie het programma.


Dichter Cor Zwart overleden

corzwart.jpgOp 30 juli 2014 overleed onze firmant de dichter Cor Zwart. Cor en zijn vrouw Corry waren al vroeg betrokken bij kunstcentrum Burgvliet, een van de organisaties waaruit de Firma Van Drie voortkomt. Vorig jaar verscheen van zijn hand in eigen beheer de bundel Duinwind, in beperkte oplage. Enkele gedichten uit deze en andere cycli zijn te lezen zijn op de profielpagina van Cor Zwart op onze website. Cor werd 70 jaar.


Firmanten in het nieuws

●●● Herre Methorst en zijn partner Dicky gaan na dertien jaar Gouda begin september naar Tell Aviv om voor drie jaar te werken in Ramallah. Ze wonen er in Jeruzalem. Zij nodigen bekenden uit om hen zondag 24 augustus nog even te zien in het Goudse Filmhuis aan de Lethmaetstraat voor zij vertrekken. Daar hangt een expositie van Herre's werk en draait de film 'Omar' van de Nederlandse Palestijn Hana Abu-Assad. De bijeenkomst is van 13.30 tot 17.30 uur. Ga je er naartoe, laat dat dan even weten via herremethorst@mac.com.

●●● Loes Huis in 't Veld neemt deel aan een expositie van kunstenaarsboeken in de Weekend Galerie aan de Loolaan 49 in Apeldoorn. Op 16-17 en 23-24 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. Zie de flyer.

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

22 augustus

Opening van de expositie Drie bij Drie met een optreden van zangeres Jule Cats en bassist Peter Olthof. Het akoestische duo speelt popliedjes, zowel covers als eigen werk. Aanvang 20.30 uur. Lees verder >>

 

5 september

Open modeltekensessie voor wie maar wil meedoen. Ieder zorgt zelf voor tekenmateriaal met een stevige ondergrond. Activiteit ter gelegenheid van de tentoonstelling van de modeltekengroep van de Firma. Aanvang 20.30 uur.