Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

3 september 2014

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Naar levend model

2 t/m 21 september  

Tentoonstelling van de wekelijks bijeen komende modeltekengroep van de Firma Van Drie. Met op de eerste vrijdagavond van de tentoonstelling een modeltekensessie waaraan iedereen kan deelnemen. Op de tweede vrijdag wordt als muurtekening een stripverhaal aangebracht met het thema van Open Monumentendag: Op reis. De derde vrijdagavond vindt de derde open werksessie plaats, nu van boetseren naar model. Lees verder >>


Komende Expositie

23 september t/m 12 oktober

Podium DAK met Ei Ei en Smits

Uitwisseling met podium voor actuele kunst DAK uit Geldrop. Curator van het podium is Ben van Kollenburg. Hij koos drie exposanten: het duo Rianne Schaaf en Paul Reker, samenwerkend onder de naam Ei Ei, met keramiek, sculpturen en tekeningen, en Esther Smits met foto’s. De exposanten zijn in het weekeinde bij toerbeurt aanwezig. Lees verder >>


Nieuws

Eéndagsexcursie Verbeke Foundation

verbeke-foundation3klein.jpgOp zaterdag 4 oktober organiseert de Firma een 1-daagse excursie naar de Verbeke Foundation in Kemzeke (bij Antwerpen, België). Het bezoek begint met een inleiding door de directeur/eigenaar/verzamelaar Geert Verbeke. Daarna volgt een lunch in het café-restaurant met soep en broodjes. Aansluitend is er een bezoek aan de retrospectieve tentoonstelling van Arjen Boerstra, met persoonlijke uitleg door de kunstenaar. Daarna bezichtigen we op eigen gelegenheid de rest van gebouw en tentoonstelling, de vaste collectie collages en hedendaagse kunst, verspreid over diverse gebouwen en in het park – in totaal 12 hectare. Voor kunstenaars een plek voor het grote gebaar en experiment. Lees verder >>


Tweede Open Atelier Gouda

In het weekeinde 13 en 14 september is er dit jaar een tweede Open Atelier Gouda, deze keer in combinatie met Open Monumentendag. Ruim vijftig kunstenaars tonen deze dagen van 11.00 tot 17.00 uur hun werk in atelier of monument. De Firma Van Drie is als monument geopend, maar is geen deelnemer. Wel zijn er flink wat firmanten die meedoen, op verschillende adressen. Zie www.openateliergouda.nl. In april neemt de Firma weer deel aan de jaarlijkse atelierroute. Informatie hierover volgt in het voorjaar.


Firmanten in het nieuws

greet-steenland.jpg●●● Greet Steenland neemt deel aan een verkoopexpositie in KuuB, ruimte voor Kunst en Cultuur in Utrecht, tot 7 september. Zie www.kunstruimtekuub.nl. Aanleiding is de presentatie van het boek 50 Utrechtse kunstenaars in beeld, waarin ook een artikel over Steenland. ●●● Verder exposeert Greet Steenland samen met Jan Mulder en Lubomir Ferko van 7 september t/m 26 oktober in galerie In de oude school in Stroe. Zie www.indeoudeschool.nl.

●●● Jan van Lokhorst geeft komend seizoen een cursus modeltekenen en twee cursussen gemengde technieken in zijn atelier aan de Raam 212 in Gouda. E-mail voor inlichtingen info@janvanlokhorst.nl.

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

5 september

Open modeltekensessie voor iedereen die wil meedoen. Ieder zorgt zelf voor tekenmateriaal met een stevige ondergrond. Ter gelegenheid van de tentoonstelling van de modeltekengroep van de Firma. Aanvang 20.30 uur.

 

12 september

Op de tweede vrijdagavond van de tentoonstelling van de modeltekengroep van de Firma Van Drie is iedereen welkom om mee te tekenen aan een stripverhaal op groot papier, bevestigd aan de muren. Het thema is dat van Open Monumentendag: Op Reis. Aanvang 20.30 uur.

 

19 september

Boetseersessie naar model, voor iedereen die niet bang is de handen vuil te maken. Dit gebeurt in het kader van de tentoonstelling van de modeltekengroep van de Firma Van Drie. Aanvang 20.30 uur.

 

Excursies

4 oktober

1-daagse excursie naar de Verbeke Foundation in Kemzeke (bij Antwerpen, België). Zie hiernaast. Lees verder >>