Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

12 november 2014

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Jan Mostert: Departures

11 november t/m 7 december  

Het ruimtelijke werk dat Jan Mostert toont bij de Firma Van Drie is geënt op de karakteristieke, hier en daar nog met steenstof bevlekte ruimte van de steenhouwerij die het pand vroeger herbergde. Als centraal object valt direct de compositie aan één van de hoge ramen op; een onderonsje van twee figuren die zich door hun langgerekte vorm naar het venster lijken te voegen. Lees verder >>


Komende Expositie

12 t/m 28 december

LichtKunstGouda 2014

In de weken rond kerst verzorgt de Firma Van Drie een keur aan eigentijdse lichtkunstwerken rond de middeleeuwse Sint-Janskerk van Gouda. Ze vormen een opvallend contrast met de beroemde gebrandschilderde kerkramen, die in dezelfde periode van binnenuit worden verlicht. De hedendaagse kunst varieert van monumentale aanrollende lichtgolven ('Big Wave'), tot intieme filmprojecties. Lees verder >>


Nieuws

Oproep: voorstellen

Ben je firmant en wil je komend jaar exposeren? In het programma voor 2015 is nog ruimte voor firmanten om nieuw werk tentoon te stellen bij de Firma. Belangstellenden kunnen mailen naar administratie@firmavandrie.nl. Aanmelden biedt geen garantie voor een expositie. Naar aanleiding van je werk wordt in overleg gekeken of het moment voor een tentoonstelling daar is en of het daarbij het beste kan gaan om een solo- dan wel een duo- of groepsexpositie. Voorstellen zijn welkom! Voordragen van andere kunstenaars kan ook.


Firmanten in het nieuws

pietvanmook.jpg●●● Piet van Mook heeft werk geschonken aan Museum Gouda. Op het  ogenblik is een aantal schilderijen te zien in de Schatkamer van dit museum, samen met een portret geschilderd door Carla Rodenberg. De veelheid van stijlen waarin Piet werkte, geeft een indruk van de ontwikkelingen van de kunst in de twintigste eeuw.

●●● John Wassenaar maakte een schilderij dat is genomineerd voor de titel 'Schilderij van het jaar'. Er kan gestemd worden op www.schilderijvanhetjaar.nl. ●●● Ook is een werk van John opgenomen in de Nationale Kunstagenda 2015. Aan de presentatie van de agenda is een tentoonstelling gekoppeld in Het Markiezenhof te Bergen op Zoom. De tentoonstelling is te zien tot 18 januari. www.markiezenhof.nl.

●●● Peter Tredgett. Stukje bij beetje ontmantelen Peters kinderen het atelier van de vorig jaar overledene. Zondag 23 november van 14.00 tot 17.00 uur tonen en verkopen zij de laatste en mooiste gipsen beelden voor prijzen tussen 25 tot 250 euro. Nieuwe Haven 308 in Gouda.

●●● Henrique van Putten, dindi, Birgitta Sundström Jansdotter en Marie Louise Elshout, verzorgen onder de groepsnaam Nocturne nog tot 1 februari de tentoonstelling 'De donkere kant van de schoonheid' in Museum Gouda. Zie www.museumgouda.nl. Het museum wil één werkstuk aankopen. Het publiek bepaalt welk met een stemformulier.

●●● Jan van Lokhorst exposeert naar aanleiding van de zijn boek Jan van Lokhorst 2003-2013 komend weekeinde (14 tot 16 november) in gebouw Arti Legi, Markt 27 in Gouda. Van12.00 tot 17.00 uur.

●●● Loes Huis in 't Veld is een van  de zes kunstenaars die zaterdag 22 en zondag 23  november hun atelier openstellen in gebouw Marialust, Verzetsstrijderspark 16 te  Apeldoorn. Van 11.00 tot 17.00 uur, zie www.ateliersmarialust.nl.

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

14 november

Opening van de tentoonstelling Departures. Spreker Martijn Junte geeft een inleiding op de expositie en het werk van Jan Mostert. Ook legt hij een verbinding naar de daarop volgende performance van 3qART (spreek uit: driekwart). Aanvang 20.30 uur. Lees verder >>

 

21 november

Muziekavond in het kader van de tentoonstelling Departures. Jan en Jonne Mostert, vader en dochter, spelen gitaar, Jonne zingt. Aanvang 20.30 uur. Lees verder >>

 

28 november

Eigenzinnige en doldwaze Nederlandstalige liedjes op muziek met onverwachte instrumenten: de groep Paris-Nice treedt op in het kader van de tentoonstelling Departures. Na het optreden van Paris-Nice volgt 'Johan draait uit de hoogte', een keuze uit diens vinyl platencollectie. Aanvang 20.30 uur. Lees verder >>

 

5 december

Als de pepernood is gelenigd, kun je kunstfilmpjes van internet aanvragen om te laten zien op groot scherm. Vanaf 22.30 uur.

 

12 december

Begin van LichtKunstGouda 2014 om 16.00 uur, op de dag van Gouda bij Kaarslicht. De officiële opening volgt op zondagmiddag 14 december om 16.00 uur. De kunstobjecten zijn van 13 december tot en met 28 december elke avond van 17.00 uur tot 21.30 uur te zien, met uitzondering van Eerste Kerstdag.

 

Excursies

29 november

De Firma Van Drie organiseert opnieuw een eendaagse kunstreis. Deze keer naar de Katharina Grosse-tentoonstelling in Museum Kunstpalast te Düsseldorf. Katharina Grosse (Freiburg, 1961) geeft de schilderkunst letterlijk en figuurlijk een nieuwe dimensie. Lees verder >>