Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

24 december 2014

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

LichtKunstGouda 2014

12 t/m 28 december  

Voor het derde jaar op rij organiseert de Firma Van Drie in december LichtKunstGouda rond de Sint-Janskerk. Op drie locaties zijn twaalf grote en kleinere lichtkunstprojecten te zien van tien kunstenaars. Het grootste bevindt zich op de eerste etage van de voormalige bibliotheek, het vroegere Weeshuis. Het is de installatie Big Wave van Paul Baartmans, een sculptuur van liefst 100 neonbuizen die samen een golvende branding vormen die op je aanspoelt. Lees verder >>


Komende Expositie

6 t/m 25 januari

Balansen van Piet van Mook

Mede naar aanleiding van zijn negentigste verjaardag exposeert Piet van Mook (1924) bij de Firma Van Drie evenwichtssculpturen en digitale grafiek onder de titel Balansen. Niet alleen bij de Firma, maar ook in het aangrenzende Museum Gouda en in de museumtuin zijn kunstwerken van hem te zien. Lees verder >>


Nieuws

Laatste dagen LichtKunstGouda

dsc05437a.jpgNog slechts enkele dagen is LichtKunstGouda 2014 te bezichtigen. Morgen, Eerste Kerstdag is de tentoonstelling gesloten. Daarna kun je nog tot zondagavond 21 uur terecht op de drie locaties van het evenement: bij de Firma Van Drie, in het voormalige weeshuis (oude bibliotheek) en bij huisgalerie De Drie Spieringen. Vergeet niet ook te kijken naar de projectie op de muur tegenover het weeshuis.


Nieuwjaarsbijeenkomst 2015

Feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst in de opgefriste tentoonstellingsruimte. Dé gelegenheid om bestuur en elkaar te begroeten en wensen voor 2015 uit te spreken. Aanvang 20.30 uur.


Terugblik op exposities

Wil je aan het einde van het jaar nog eens zien welke tentoonstellingen er in 2014 bij de Firma Van Drie allemaal te zien waren, dan kun je dat doen op de webpagina expo archief. Van elke expositie is een kort fotoverslag gemaakt.


Eerste week januari

Van 29 december tot 5 januari is het pand van de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, gesloten in verband met herinrichting van de tentoonstellingsruimte. Ook op vrijdagavond 2 januari blijft het pand dicht. De volgende tentoonstelling, 'Balansen' van Piet van Mook, begint dinsdag 6 januari. De officiële opening is zondag 11 januari om 14.00 uur.


Firmanten in het nieuws

sterren5a.jpg●●● Alexandra Kloppenburg. Nadat eerder firmant Suzan Schuttelaar deelnam aan het televisieprogramma Sterren op het doek en haar schilderij werd verkozen, was deze maand Alexandra Kloppenburg in hetzelfde programma te gast. Ook háár portret viel het meest in de smaak van de geportretteerde. Deze keer was dat actrice Angela Schijf. Zie Uitzending gemist.

●●● Jan van Lokhorst. Tentoonstelling en boekpresentatie van Jan van Lokhorst in gebouw Arti Legi aan de Goudse Markt, vorige maand, kregen veel aandacht in de pers, ook landelijk. Een aantal artikelen is te vinden op Jans website.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

2 januari

Gesloten in verband met herinrichting van de tentoonstellingszaal.

 

9 januari

Nieuwjaarsbijeenkomst. Zie hiernaast. Aanvang 20.30 uur.

 

16 januari

Exposant Piet van Mook maakte films, aanvankelijk op celluloid en later met de videocamera. Films die hij later digitaliseerde. Op twee vrijdagavonden wordt hiervan een selectie vertoond. Deze avond onder voorbehoud 1) Erflaters, NCRV zonder geluid (1956), 2) Rondrit door Gouda (1958) en 3) Verdichtsel (1960). Ze worden voorafgegaan door een recent video-interview met Piet. Aanvang 20.30 uur.

 

23 januari

Deel twee van de vertoning van films van Piet van Mook. Deze keer onder voorbehoud 1) Handen vol klei (1965), 2) Kazen der Gramschap (1985) en 3) interview met Piet van Mook over Kunstcentrum Burgvliet (1990). De films worden voorafgegaan door een recent interview met Piet. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondagmiddagactiviteiten

11 januari

Opening van de tentoonstelling Balansen van Piet van Mook. Aanvang 14.00 uur.

 

Exposities

27 januari t/m 15 februari

"Hoewel het flink van balen is om na Cezanne en Van Gogh te leven," zegt Rob Walters, "kan ik toch met enige schroom meedelen dat mijn inspanningen voordelig zijn om aan te schaffen. Divers toilet maken is mijn stijl en de grimas die je niet weghaalt een blijvertje. Mijn beeldenstorm is een solitaire." Lees verder >>