Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

7 januari 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Balansen van Piet van Mook

6 t/m 25 januari  

Mede naar aanleiding van zijn negentigste verjaardag exposeert Piet van Mook (1924) bij de Firma Van Drie evenwichtssculpturen en digitale grafiek onder de titel Balansen. Niet alleen bij de Firma, maar ook in het aangrenzende Museum Gouda en in de museumtuin zijn kunstwerken van hem te zien. Lees verder >>


Komende Expositie

27 januari t/m 15 februari

Rob Walters Gaat Niet Langs Af

"Hoewel het flink van balen is om na Cezanne en Van Gogh te leven," zegt beeldend kunstenaar Rob Walters, "kan ik toch met enige schroom meedelen dat mijn inspanningen goedkoop zijn om aan te schaffen. Divers toilet maken is mijn stijl en de grimas die je niet weghaalt is een blijvertje. Mijn beeldenstorm is een solitaire." Lees verder >>


Nieuws

Meer bezoek bij LichtKunstGouda

lichtkunst-jaapvandenberg.jpgZo'n 4.000 bezoekers genoten afgelopen weken van LichtKunstGouda 2014. Veel bezoekers reageerden verrast en gaven waarderende reacties, ook op minder gemakkelijk te begrijpen kunstwerken. In totaal telde de organisatie in het voormalige weeshuis aan de Spieringstraat 2.917 bezoekers. In het eigen pand van de Firma Van Drie aan Achter de Kerk waren het er zelfs nog meer, waardoor het totaal uitkwam op bijna 4.000. Daarmee is de derde aflevering van het evenement de meest succesvolle qua bezoekersaantal tot nu toe. Kennelijk begint bekendheid met het project vruchten af te werpen. Binnenkort is een klein beeldverslag van LichtKunstGouda 2014 te zien op de website van de Firma.


Nieuwjaarsbijeenkomst 2015

Aanstaande vrijdagavond houdt de Firma Van Drie zijn traditionele feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst met bubbels en hapjes, deze keer in een juist opgefriste tentoonstellingsruimte. Dé gelegenheid om elkaar te begroeten en wensen voor 2015 uit te spreken. Aanvang 20.30 uur.


Firmanten in het nieuws

jos-van-der-biezen2.jpg●●● Jos van der Biezen nodigt eenieder uit voor de onthulling van zijn remake van het vroegst bekende interieurschilderij van de Sint-Janskerk in Gouda, door de Delftse schilder Hendrick Cornelisz van Vliet in 1662. Spreker is Jan Six, expert op het gebied van 17e-eeuwse schilderkunst. De ambassadeur van Australië (waar het origineel zich bevindt) onthult de remake in aanwezigheid van Gouda's burgemeester op 17 januari 2015 om 16.00 uur in dezelfde Sint-Janskerk. Vanaf 15.30 uur ben je welkom. Uitgebreide informatie op www.sintjan.com.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

9 januari

Nieuwjaarsbijeenkomst met bubbels en hapjes. Zie hiernaast. Aanvang 20.30 uur.

 

16 januari

Exposant Piet van Mook maakte ook films, aanvankelijk op celluloid en later met de videocamera. Films die hij later digitaliseerde. Op twee vrijdagavonden wordt hiervan een selectie vertoond. Deze avond onder voorbehoud 1) Erflaters, NCRV zonder geluid (1956), 2) Rondrit door Gouda (1958) en 3) Verdichtsel (1960). Ze worden voorafgegaan door een recent video-interview met Piet. Aanvang 20.30 uur.

 

23 januari

Filmavond deel twee, zie hierboven. Deze keer onder voorbehoud 1) Handen vol klei (1965), 2) Kazen der Gramschap (1985) en 3) een interview met Piet van Mook over Kunstcentrum Burgvliet (1990). Aanvang 20.30 uur.

 

Zondagmiddagactiviteiten

11 januari

Opening van de tentoonstelling Balansen van Piet van Mook. Aanvang 14.00 uur.