Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

11 februari 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Rob Walters Gaat Niet Langs Af

27 januari t/m 15 februari  

"Hoewel het flink van balen is om na Cezanne en Van Gogh te leven," zegt beeldend kunstenaar Rob Walters, "kan ik toch met enige schroom meedelen dat mijn inspanningen voordelig zijn om aan te schaffen. Divers toilet maken is mijn stijl en de grimas die je niet weghaalt is een blijvertje. Mijn beeldenstorm is een solitaire." Lees verder >>


Komende Expositie

17 februari t/m 8 maart

Riet Danz: Passie voor papier

De Goudse Riet Danz maakt van alles van papier. Ze beplakt er paneeltjes mee, kreukelt en strijkt glad, beschildert, verwerkt tot vanen, pagodes, vogels, fabeldieren, kruipbeestjes en 'oerwezens'. Aanvankelijk benutte ze het papier alleen tweedimensionaal, maar na de sprong ermee naar ruimtelijk werk is er voor haar geen weg terug. Lees verder >>


Nieuws

Kunstreis naar Brussel

brussel1b.jpgDe Firma Van Drie organiseert dit voorjaar een korte excursie naar Brussel. Van vrijdag 24 tot zondag 26 april. De reis gaat per trein, we verblijven twee nachten in een hotel en bezoeken drie tentoonstellingen. Het gaat om de overzichtstentoonstelling van Chagall in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. De hedendaagse kunstbeurs Art Brussels in de tentoonstellingshallen nabij het Atomium (waar je met gemak een dag kan doorbrengen). En een bezoek aan Wiels, centrum voor hedendaagse kunst, sinds 2007 gevestigd in een voormalige bierbrouwerij van Wielemans-Ceuppens. Daar is de tentoonstelling 'Body Talk: feminisme, seksualiteit en het lichaam in het werk van zes Afrikaanse kunstenaressen'.

Reserveren bij André Groeneveld, andre.groeneveld66@gmail.com. Deelname is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor nadere informatie zie bijgaand document (pdf).


Vitrines bij de ingang

De tentoonstellingscommissie heeft twee vitrines laten aanschaffen. Die zijn bedoeld voor het exposeren van klein werk van kunstenaars van de Firma Van Drie. Klein werk om te verkopen; niet duurder dan 50 euro, liefst nóg lagere prijzen. Te denken valt aan objectjes zoals voor het jaarlijkse Art & Souvenirs. De vitrines zijn niet afgesloten, het risico van diefstal of beschadiging is voor de kunstenaar. Het is de bedoeling dat de vitrines goed zichtbaar zijn van buiten en op die manier publiek binnen lokken. Voor de toekomst denkt de tentoonstellingscommissie ook aan kleine ladekasten voor plat werk en meer ruimte aan de muur bij de bar voor hangend werk. De ingang van de Firma kan dan fungeren als winkelruimte. In de volgende nieuwsbrief nadere informatie over het aanleveren van werk.


Firmanten in het nieuws

dindi.jpgdindi., Henrique van Putten en Birgitta Sundström Jansdotter. Op aangeven van het publiek van de tentoonstelling 'De donkere kant van de schoonheid' verwerft Museum Gouda het fotografische kunstwerk 'Sirène' van dindi. (Dindi van der Hoek). Daarnaast schaft het museum de vrouwelijke schutter van Birgitta Sundström Jansdotter en het straathondje van Henrique van Putten aan.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

13 februari

In het kader van de tentoonstelling 'Rob Walters gaat niet langs af' de film Le Granda Belleza (Italië 2013) van cineast Paolo Sorrentino. Aanvang 20.30 uur. Lees verder >>

 

20 februari

Interview met exposant Riet Danz door Wilma Gottsschalk over haar werk. Aanvang 20.30 uur.

 

27 februari

In het kader van de tentoonstelling van Riet Danz een film over de atelierroute Kunstmoment in Gouda samengesteld uit opnamen van de jaren 2000 tot 2003. Opnamen en compilatie van het Goudse HKT Producties. Tijdsduur 1.06 uur. Aanvang 20.30 uur.

 

6 maart

Exposant Riet Danz laat zien van wat haar inspireert. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondagmiddagactiviteiten

22 februari

Opening van de tentoonstelling 'Passie voor papier' van Riet Danz. Aanvang 15.00 uur.

 

Excursies

24 t/m 26 april

De Firma Van Drie organiseert dit voorjaar een korte excursie naar Brussel. Zie hiernaast of

lees hier verder >>