Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

11 maart 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Solotentoonstelling Marie-Louise Wijsmuller

1 t/m 29 maart  

Marie-Louise Wijsmuller maakt figuren geïnspireerd door mens en dier. Ze werkt met textiel, metaal en keramiek. Wijsmuller: "Ik houd van de kleurenrijkdom en aaibaarheid van textiel, het imposante en stoere van metaal, de uitdrukkingskracht en gewilligheid van klei." Lees verder >>


Komende Expositie

31 maart t/m 19 april

'Sietina en Leefsma in lijn'

Het werk van Dace Sietina en Pim Leefsma laat een voorliefde zien voor beelden van een enigszins ongemakkelijke, theatrale wereld. Wat ze ook gemeen hebben: ze leggen die beelden graag vast met een pennetje en wat inkt. Daarnaast is er een gezamenlijke passie voor het beeldverhaal. Lees verder >>


Nieuws

Firma-etalage aan de Blauwstraat

dsc06732-klein.jpgDe etalage van Nana, de voormalige kledingwinkel aan Blauwstraat 12, fungeert tegenwoordig als buitenpost van de Firma Van Drie. Bij elke tentoonstelling zijn enkele werken daar te zien met een verwijzing naar de Firma Achter de Kerk. Voor exposanten iets om bij de voorbereiding van hun tentoonstelling rekening mee te houden.


Project KunstKettingReactie

Tot 17 maart kun je je als firmant van de Firma Van Drie nog aanmelden om mee te doen  met het project KunstKettingReactie, bedacht door Leni van den Band. In het project reageren de deelnemers opeenvolgend op elkaars werk met foto's. Uiteindelijk ontstaat een ketting van reacties die in een afsluitende expositie bij de Firma wordt getoond. Door deel te nemen krijg je inzicht in het werk en de werkwijze van collega-firmanten. De expositie is gepland voor 22 juni t/m 12 juli. Gedurende de expositie is er een avond waarop de deelnemers ook mondeling van gedachten wisselen. Zie de projectomschrijving.


Henc van Maarseveen (1926-2012)

hencvanmaarseveen.jpgZondag 15 maart opent Piet van Mook een tentoonstelling gewijd aan de grafiek van Henc van Maarseveen in de Jeruzalemkapel, Jeruzalemstraat 11 in Gouda. Hans Vogels, conservator van Museum Gouda verzorgt een inleiding. Henc was een bekend lid van de Firma Van Drie en haar voorganger kunstcentrum Burgvliet. Eerder, in 1960, richtte hij met een aantal Utrechtse kunstenaars grafisch gezelschap De Luis op. Na zijn hoogleraarschap staats- en bestuursrecht pakte hij de grafische techniek weer op en vond de schuifdruk uit. De expositie bestaat uit de verzameling grafiek van Henc uit Museum Gouda, aangevuld met werk uit het bezit van Jeroen Hermkens. De tentoonstelling is van 14 maart tot 12 april, van dinsdag tot zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De opening 15 maart om 15.00 uur.


Firmanten in het nieuws

●●● Jan van Lokhorst verkocht twee nieuwe kunstwerken aan de Tweede Kamer der Staten Generaal in Den Haag en één aan het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht te Amsterdam. Zie de website van Van Lokhorst.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

13 maart

Na films over voedsel (We Feed the World, 2005) en geld (Let's Make Money, 2008) stelt regisseur Erwin Wagenhofer zich in Alphabet de vraag hoe we in de huidige crises terecht zijn gekomen. Waarom zijn we ongelukkig terwijl we alles hebben? Zijn opzet en kwaliteit van ons onderwijs deel van het probleem? Aanvang 20.30 uur.

 

20 maart

Interview met exposant Marie-Louise Wijsmuller. Aanvang 20.30 uur.

 

27 maart

Performance 'Vogelvrij' door beeld- en bewegingstheater Jade, bestaande uit exposant Marie-Louise Wijsmuller en Aike Voets. Aanvang 20.30 uur. Lees verder >>

 

3 april

Opening van de tentoonstelling 'Sietina en Leefsma in lijn'. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondagmiddagactiviteiten

15 maart

Opening van de solo-explositie van Marie-Louise Wijsmuller, door Joris Wijsmuller, wethouder van Cultuur in Den Haag. Aanvang 13.30 uur.

 

Excursies

24 t/m 26 april

De Firma Van Drie organiseert dit voorjaar een korte excursie naar Brussel. Van vrijdag 24 tot zondag 26 april. De reis gaat per trein, we verblijven twee nachten in een hotel en bezoeken drie tentoonstellingen.

Lees verder >>