Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

25 maart 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Solotentoonstelling Marie-Louise Wijsmuller

1 t/m 29 maart  

Marie-Louise Wijsmuller maakt figuren geïnspireerd door mens en dier. Ze werkt met textiel, metaal en keramiek. Wijsmuller: "Ik houd van de kleurenrijkdom en aaibaarheid van textiel, het imposante en stoere van metaal, de uitdrukkingskracht en gewilligheid van klei." Lees verder >>


Komende Expositie

31 maart t/m 19 april

'Sietina en Leefsma in lijn'

Het werk van Dace Sietina en Pim Leefsma laat een voorliefde zien voor beelden van een enigszins ongemakkelijke, theatrale wereld. Wat ze ook gemeen hebben: ze leggen die beelden graag vast met een pennetje en wat inkt. Daarnaast is er een gezamenlijke passie voor het beeldverhaal. Leefsma laat een overzicht zien van zijn tekenwerk (in de ruimste zin) van de afgelopen jaren. Sietina sluit hierbij aan met een selectie van illustratief werk, zowel tekeningen als (nieuwe) geschilderde pagina's. Lees verder >>


Nieuws

Open Atelier Gouda 2015

Zaterdag 11 en zondag 12 april tonen meer dan 100 kunstenaars hun werk op 56 locaties in de binnenstad van Gouda. Veel firmanten van de Firma Van Drie doen mee. Een groot aantal in eigen atelier. De Firma zelf doet mee op twee locaties: Achter de Kerk met de tentoonstelling van Dace Sietina en Pim Leefsma, en voor wie geen atelier in de binnenstad heeft, in het Cultuurhuis Garenspinnerij, Spinnerijpad 34. Namens de Firma exposeren daar Jos van der Biezen, Paul Boermans, Alicia Gil, Kees Hendriks, Magda Knap, Jan Chris Kuipers, Herre Methorst, Rien Potters, Saskia Serlé, Lotte Teusink, Desiree Verkerk, Juul Versloot, Arjenne Vossepoel en Aad de Wit.


Groene Hart Kunstprijs 2015

groene-hart-kunstprijs.jpgFirmanten én eventuele amateurkunstenaars van de Firma Van Drie zijn uitgenodigd om mee te doen aan de competitie en bijbehorende tentoonstelling van de Groene Hart Kunstprijs 2015. Naast twee juryprijzen, de Groene Hart Kunstprijs voor Professionals en de Groene Hart Kunstprijs voor Amateurs, zijn er twee publieksprijzen te winnen: de Rabo Bezoekers Publieksprijs 2015 en de Rabo Online Publieksprijs 2015. Meer informatie vind je in deze uitnodiging (pdf) en op de website www.groenehartkunst.nl. Er kan online worden ingeschreven. De termijn voor inschrijving sluit 15 augustus 2015.


Firmanten in het nieuws

●●● Trudy Otterspeer en haar Griekse collega Alkisitis Kelessidi geven twee workshops met de titel Drawing my City. Vrijdag 17 april van 10.30 tot 15.30 uur wordt 's ochtends getekend in de stad, begeleid door Kelessidi, en 's middags op plateel, begeleid door Otterspeer. De tweede workshop is zaterdag 18 april van 11.00 tot 14.00 uur . Beide in en rond atelier voor Ambachtelijk Plateel, Hoge Gouwe 51. Meer informatie via info@ambachtelijkplateel.nl of 06-42015656 / 0182-619921.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

27 maart

Performance 'Vogelvrij' door beeld- en bewegingstheater Jade, bestaande uit exposant Marie-Louise Wijsmuller en Aike Voets. Aanvang 20.30 uur. 

Lees verder >>

 

3 april

Opening van de tentoonstelling 'Sietina en Leefsma in lijn' door Wijnand Scholtens en opgeluisterd met een klein concert van harpiste Heleen Bartels. Aanvang 20.30 uur. Zie uitnodiging (pdf).

 

10 april

Drie-gesprek van Henri Boere met de exposanten Dace Sietina en Pim Leefsma over de bronnen van hun tekenen. Aanvang 20.30 uur.

 

Excursies

24 t/m 26 april

De Firma Van Drie organiseert dit voorjaar een korte excursie naar Brussel. De reis gaat per trein, we verblijven twee nachten in een hotel en bezoeken drie tentoonstellingen.

Lees verder >>

 

Exposities

11 t/m 12 april

Open Atelier Gouda, zie hiernaast of Lees verder >>