Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

8 april 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

'Sietina en Leefsma in lijn'

31 maart t/m 19 april  

Het werk van Dace Sietina en Pim Leefsma laat een voorliefde zien voor beelden van een enigszins ongemakkelijke, theatrale wereld. Wat ze ook gemeen hebben: ze leggen die beelden graag vast met een pennetje en wat inkt. Daarnaast is er een gezamenlijke passie voor het beeldverhaal. Leefsma laat een overzicht zien van zijn tekenwerk (in de ruimste zin) van de afgelopen jaren. Sietina sluit hierbij aan met een selectie van illustratief werk, zowel tekeningen als (nieuwe) geschilderde pagina's. Lees verder >>


Komende Expositie

21 april t/m 10 mei

'De horizon voorbij'

Geertrui Visser laat beelden zien in steen, hout en triplex. Het zijn landschappen, kustlijnen en eilanden. De vormen zijn afgeleid van landkaarten en globes en vertaald in ruimtelijk beeld. De triplex beelden dragen heldere kleuren, die hun ruimtelijkheid benadrukken. Lees verder >>


Nieuws

Komend weekeinde Open Atelier

Komend weekeinde, zaterdag 11 en zondag 12 april, tonen meer dan 100 kunstenaars hun werk op 56 locaties in de binnenstad van Gouda. Veel firmanten van de Firma Van Drie doen mee aan Open Atelier Gouda 2015. Een groot aantal in eigen atelier. De Firma zelf doet mee op twee locaties: Achter de Kerk met de tentoonstelling van Dace Sietina en Pim Leefsma. En voor wie geen atelier in de binnenstad heeft, in het Cultuurhuis Garenspinnerij, Spinnerijpad 34. Van de Firma exposeren daar Jos van der Biezen, Paul Boermans, Alicia Gil, Kees Hendriks, Magda Knap, Jan Chris Kuipers, Herre Methorst, Rien Potters, Saskia Serlé, Lotte Teusink, Desiree Verkerk, Juul Versloot, Arjenne Vossepoel en Aad de Wit. Zie ook www.openateliergouda.nl. Alle locaties zijn te bezoeken van 12.00 tot 18.00 uur.


Brusselreis: nog één plaats vrij

brussel1b.jpgEr is nog één plaats open voor de korte kunstexcursie die de Firma Van Drie dit voorjaar organiseert naar Brussel, van vrijdag 24 tot zondag 26 april. Reserveren kan bij André Groeneveld, andre.groeneveld66@gmail.com. Deelname is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor alle informatie zie bijgaand document (pdf).


Toch een dichte vitrine

Zoals gemeld heeft de tentoonstellingscommissie vitrines aangeschaft voor een permanente verkooppresentatie van klein werk. Aangezien het voor verschillende firmanten een bezwaar bleek als vitrines niet kunnen worden afgesloten, is alsnog een dichte vitrine aangeschaft. Het is de bedoeling dat de vitrines goed zichtbaar zijn van buiten en publiek trekken. Firmanten die klein werk voor een klein prijsje (maximaal 50 euro) te koop willen aanbieden in de vitrines bij de Firma, kunnen dit melden aan de coördinator van het project, Roboodt. Op afspraak kan het werk vervolgens worden gebracht op de maandag waarop een nieuwe expositie wordt ingericht. De projectleider van de expositie neemt je werk in ontvangst en legt de gemaakte afspraken vast.


Firmanten in het nieuws

sille.jpg●●● Herre Methorst en Dindi nemen deel aan de expositie 'de Combinatie' van 17 april tot 30 mei in Galerie Sille, Goudsestraatweg 8 te Oudewater. Er zijn onder meer schilderijen, sculpturen, foto's en toepaste kunstwerken te zien. Sille Galerie & Kunstuitleen is open van donderdag tot zaterdag, met extra openstellingen op sommige zondagen. Zie www.sillekunst.nl.

●●● Dace Sietina moet haar tijdelijk onderkomen verlaten en zoekt per direct (eigenlijk per gisteren) een tehuis voor haarzelf en haar kind. Wie zet haar op het spoor van een betaalbare plek in Gouda of omgeving? Reacties: sietinadace@gmail.com.

●●● Jan van Lokhorst heeft nog plaats voor cursisten die deze zomer schilderles willen volgen op zijn boerderij in Aunay-en-Bazois in de Franse Bourgogne. De twee groepen waar het om gaat zijn die van 20 tot 27 juni en die van 27 juni tot 4 juli. Inlichtingen 06-22992694.

●●● Mieke de Haan houdt vier workshops voor een kleine groep in haar atelier over het thema Landschap. Beleving is belangrijker dan realisme. Het gaat om vier woensdagavonden (13, 20, 27 mei en 3 juni) van 19.00 tot 21.30 uur. Zie www.miekedehaan.nl of informeer via mieke@miekedehaan.nl.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

10 april

Drie-gesprek van Henri Boere met de exposanten Dace Sietina en Pim Leefsma over de bronnen van hun tekenen. Aanvang 20.30 uur.

 

17 april

Nog onder voorbehoud: In het kader van de tentoonstelling 'Sietina en Leefsma in lijn' vertoont de heer Avontuur een aantal filmpjes met oude apparatuur. Avontuur is eigenaar van de winkel met oude filmmaterialen in de Naaierstraat. Aanvang 20.30 uur.

 

24 april

Opening van de tentoonstelling 'De horizon voorbij' door exposant Geertrui Visser, waarbij ze vertelt over haar werk en achtergrond. Aanvang 20.30 uur.

 

1 mei

In het kader van de tentoonstelling 'De horizon voorbij' treedt Man met koffer! op, in de persoon van verhalenverteller Laurens de Groot. Aanvang 20.30 uur.

 

8 mei

In het kader van de tentoonstelling 'De horizon voorbij' interviewt Wilma Gottschalk exposant Geertrui Visser over haar werk en achtergronden. Aanvang 20.30 uur.

 

Excursies

24 t/m 26 april

De Firma Van Drie organiseert dit voorjaar een korte excursie naar Brussel. Van vrijdag 24 tot zondag 26 april. De reis gaat per trein, we verblijven twee nachten in een hotel en bezoeken drie tentoonstellingen. Lees verder >>