Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

22 april 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Geertrui Visser: De horizon voorbij

21 april t/m 10 mei  

Geertrui Visser laat beelden zien in steen, hout en triplex. Het zijn landschappen, kustlijnen en eilanden. De vormen zijn afgeleid van landkaarten en globes en vertaald in ruimtelijk beeld. De triplex beelden dragen heldere kleuren, die hun ruimtelijkheid benadrukken. Welk materiaal of welke techniek ze ook kiest, Visser streeft steeds naar eenvoud in haar vormgeving. Hoe langer ze bezig is, hoe meer de technieken voor haar inwisselbaar blijken. Zelfs het borduren dat zij van haar moeder leerde, gebruikt ze soms als houtverbinding. Lees verder >>


Komende Expositie

12 t/m 31 mei

Domesticated Landscape van Kim Wawer

Elke ruimte omvat meer dan het oog kan zien. Een ruimte bevat verschillende lagen van bestaan. Lagen gekoppeld aan functie en gebruik, geschiedenis en cultuur, erosie en groei. Het werk van Kim Wawer toont op speelse wijze de manier waarop wij bewegen in deze ruimtes, hoe we er verblijven en hoe onze interacties van invloed zijn op ons en op de ruimtes die we betreden. Lees verder >>


Nieuws

Bij wijze van proef: zomercursus

Van 11 tot 14 augustus wil de Firma Van Drie een zomercursus Tekenen en Schilderen geven. Zowel vrienden en firmanten alsook deelnemers van buiten kunnen zich hiervoor inschrijven. Gedacht wordt aan een groep van twaalf deelnemers. De cursus duurt vier dagen, vijf uur per dag. Het is een proef. Als hij slaagt willen we de cursus volgend jaar herhalen.  Is er vanuit de firmanten belangstelling  om deze cursus mede te geven? De deelnemers betalen een bijdrage, de cursusgever ontvangt een vergoeding. Deelnemers brengen zelf materiaal mee. Heb je belangstelling om zo'n cursus te geven, meld je dan aan via administratie@firmavandrie.nl.


Vrijdag: optreden verhalenverteller

laurens-de-groot.jpgAanstaande vrijdagavond 24 april is de opening van de tentoonstelling 'De horizon voorbij'. Laurens de Groot, die de opening verricht, is niet alleen acteur, maar ook verhalenverteller en theatermaker. Met zijn eigen bedrijf ‘Man met Koffer’ beziet hij de wereld als een toneel. Hij treedt onder meer op als trainingsacteur voor uiteenlopende bedrijven en organisaties, als acteur in jeugd- en kindertheatervoorstellingen en in films, en als verhalenverteller en straattheaterman. Daarnaast schrijft hij verhalen, liedjes en toneelstukken. Het belooft een bijzondere opening te worden. Aanvang 20.30 uur.


Nog plaats in nieuwe vitrine

In de vaste vitrine voor klein werk die in de tentoonstellingsruimte van de Firma wordt geplaatst, is nog ruimte. Firmanten die klein werk voor een klein prijsje (maximaal 50 euro) te koop willen aanbieden, kunnen dit melden aan de coördinator van het project, Roboodt.


Firmanten in het nieuws

●●● Thea Montemann en Matthé van Oostrom laten tot 16 mei grote houtskool- en pasteltekeningen zien in Galerie Lange Dwars, Lange Dwarsstraat 19 in Gouda, open op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Zie www.langedwars.nl.

●●● Ingrid Thies en Edwin Vreeken zijn twee van de exposanten in een nieuwe opstelling van pop up-galerie Woodlove & Friends, Wijdstraat 19 te Gouda. Ingrid stelt nieuwe sieraden tentoon, Edwin houten beelden. Verder is werk te zien van Carla Middelkoop, Daniel van Soest en Jannie van der Stoel. Van Claudia Huft zijn er etsen in stock. Woodlove & Friends is open op donderdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

●●● Carina Mathot geeft twee korte presentaties over glaskunst in het algemeen en haar eigen werk in het bijzonder bij een voorjaarsconcert van Symfonie Orkest Midden Holland, in de met glas-in-lood versierde St. Josephkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Aanstaande zaterdag 25 april, 20.15 uur. Meer informatie op www.somh.nl.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

24 april

Opening van de tentoonstelling 'De horizon voorbij' door de Man met koffer!, in de persoon van verhalenverteller Laurens de Groot. Zie kolom hiernaast. Aanvang 20.30 uur.

 

1 mei

In het kader van de tentoonstelling 'De horizon voorbij' vertelt exposant Geertrui Visser over de achtergronden van haar werk. Aanvang 20.30 uur.

 

8 mei

In het kader van de tentoonstelling 'De horizon voorbij' interviewt Wilma Gottschalk exposant Geertrui Visser over haar werk en opvattingen als kunstenaar. Aanvang 20.30 uur.

 

Excursies

24 t/m 26 april

De Firma Van Drie organiseert dit voorjaar een korte excursie naar Brussel. Van vrijdag 24 tot zondag 26 april. De reis gaat per trein, we verblijven twee nachten in een hotel en bezoeken drie tentoonstellingen.

Lees verder >>