Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

27 mei 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Domesticated Landscape van Kim Wawer

12 t/m 31 mei  

Elke ruimte omvat meer dan het oog kan zien. Een ruimte bevat verschillende lagen van bestaan. Lagen gekoppeld aan functie en gebruik, geschiedenis en cultuur, erosie en groei. Het werk van Kim Wawer toont op speelse wijze de manier waarop wij bewegen in deze ruimtes, hoe we er verblijven en hoe onze interacties van invloed zijn op ons en op de ruimtes die we betreden. Lees verder >>


Komende Expositie

2 t/m 21 juni

Meter, Kingma en Huft in 'Wasdom'

Over de zon, de maan, de aarde, de mens en de vogels die daar tussenin leven. Tentoonstelling van Inez Meter (woorden), Atty Kingma (stof) en Claudia Huft (beelden). Lees verder >>


Nieuws

Driejaarlijkse Salon in museum

lesalon2015a.jpg50 kunstenaars uit Gouda en omgeving stellen deze zomer werk tentoon in Museum Gouda. Dit jaar in Franse sferen, dus met de titel LE SALON. Onder hen héél veel firmanten van de Firma Van Drie. Op basis van nominatie en documentatie bezocht een vierkoppige jury de kunstenaars in hun ateliers. Behalve van hoge kwaliteit moesten de kunstwerken van recente datum zijn. Alle deelnemende kunstenaars zijn nu met één of twee werken vertegenwoordigd. Daarnaast leverden ze werk voor 'Kunst voor kids', kunstwerken die voor 25 euro uitsluitend door kinderen te koop zijn. LE SALON opent aanstaande zondagmiddag met een optreden van muziekgroep Paris-Nice en kan vanaf 2 juni door het publiek worden bezocht. In de week van 1 juni wordt de catalogus van de tentoonstelling huis-aan-huis verspreid met de Krant van Gouda. Aan de tentoonstelling is een publieksprijs verbonden: de aankoop van het meest genomineerde kunstwerk. Tijdens de tentoonstelling zijn er allerlei presentaties en workshops van de deelnemende kunstenaars. De eerste zijn die van Suzan Schuttelaar (6 juni) en Dace Sietina (7 juni). De tentoonstelling is te zien tot 6 september. Zie ook www.museumgouda.nl.


Verbetering tentoonstellingsruimte

Een eerdere oproep voor een proefneming met een Firma Van Drie-zomercursus heeft geen belangstellende docenten opgeleverd. Daarom ligt het nu in de bedoeling om dit jaar na de traditionele zomertentoonstelling Art & Souvenirs (in juli) een korte periode te gebruiken om de bar-balie te vernieuwen. Zodanig dat kopjes en glazen van de achterwand daarin kunnen worden opgeborgen en meer wandruimte vrijkomt voor kunstwerken. Ook andere kleine verbeteringen kunnen in deze periode gerealiseerd.


Ontwerpen voor Regentesseplantsoen

regentesseplantsoen.jpgDe bewonersvereniging van het Goudse Regentesseplantsoen deden eerder een beroep op kunstenaars van de Firma Van Drie om hun buurt met kunst te verrijken. Zij willen het visuele karakter van het historisch interessante park aan het water versterken. Een aantal kunstenaars van de Firma kwam op 3 mei bijeen voor een gesprek met 'KunstGroep Regentes'. Die groep heeft de einddatum tot wanneer schetsontwerpen kunnen worden ingediend verruimd tot 28 juni. Nadere informatie is te verkrijgen via coordinator@firmavandrie.nl.


Firmanten in het nieuws

●●● Annemarie van Hooff (olieverf op hout) en Irene Hoogendoorn (keramiek) stellen tentoon bij pop up galerie Woodlove & Friends, Wijdstraat 19 in Gouda. Naast het hunne is werk te zien van de initiatiefnemers van de galerie, onder wie Ingrid Thies. Zaterdag 13 juni presenteert Corie Grootendorst, polderdichter van de Krimpenerwaard, haar boekje Hangplekken. Woodlove & Friends is open op donderdag  en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

29 mei

Live performance in de installatie Domesticated Landscape van Kim Wawer. Aanvang 20.30 uur.

 

5 juni

In het kader van de tentoonstelling Wasdom toont de Firma de documentaire over Inez Meter Een wakend kind op zee, door Theo Boomzinger en Ton van de Coevering, en de documentaire over Claudia Huft getiteld Honderd vogels, gemaakt door HKT Producties. Aanvang 20.30 uur.

 

12 juni

Boekpresentatie van de bibliofiele uitgave Engelwortel van Inez Meter (gedichten) en Claudia Huft (etsen). In het kader van de tentoonstelling Wasdom. Bé Hofman begeleidt de gedichten van Inez Meter deze avond op dwarsfluit. 14 exemplaren van het boekje zijn beschikbaar voor verkoop. Aanvang 20.30 uur.

 

19 juni

Op de dag van het Gouds Watergilde en in het kader van de tentoonstelling Wasdom leest Inez Meter een aantal van haar gedichten voor, waaronder een met de titel Uitgevaren. Met live muziek door Jan Mostert. Aanvang 20.30 uur.