Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

10 juni 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Meter, Kingma en Huft in 'Wasdom'

2 t/m 21 juni  

Over de zon, de maan, de aarde, de mens en de vogels die daar tussenin leven. Tentoonstelling van Inez Meter (woorden), Atty Kingma (stof) en Claudia Huft (beelden). Lees verder >>


Komende Expositie

23 juni t/m 12 juli

Beeldvorming

Hoe kijk je naar het werk van de ander? 16 kunstenaars verdiepten zich in elkaar en elkaars werk. Aan kunstenaars van de Firma Van Drie werd gevraagd een foto te maken van hun werk en als reactie, opeenvolgend op elkaar, op elkaars werk. Het resultaat is een ketting van intrigerende artistieke uitingen. Lees verder >>


Nieuws

Aanmelden Art & Souvenirs 2015

Dit jaar wordt de drukbezochte zomertentoonstelling Art & Souvenirs gehouden van 13 juli t/m 2 augustus. Ben je firmant en wil je meedoen? Meld je dan vóór eind juni aan. Art & Souvenirs is een verkoopexpo van kunst voor kleine en iets grotere prijzen. Het inleveren vam werk gebeurt op woensdag- of donderdagmiddag 8 en 9 juli. Wie meedoet verplicht zich minimaal één keer in het weekeinde te surveilleren, de datum is in overleg te regelen. Opgeven kan via coordinator@firmavandrie.nl.


Huiskamer van de Stad bij de Firma

huiskamer-vd-stad2.jpgIn het kader van het festival Huiskamer van de Stad traden zondag 7 juni vier groepen op van voornamelijk firmanten. In wisselende samenstellingen. Het waren Paris-Nice, Trio MR, 3qART en Zo zie je me liever, mevrouw Tjendol. De sfeer was voortreffelijk en het publiek genoot. Een foto-impressie vind je op de webpagina www.firmavandrie.nl/uitgelicht. Het jaarlijkse festival Huiskamer van de Stad bestaat uit optredens in huiskamers en kleine zaaltjes op meer dan vijftig locaties in Gouda.


Weekend-activiteiten in Le Salon

In het kader van de tentoonstelling Le Salon zijn komende weekeinden in Museum Gouda presentaties te bezoeken van keramist Ellen Pattenier (14 juni), schilder en illustrator Mieke de Haan (21 juni) en beeldend kunstenaar en dichter Krikor Momdjian (28 juni). Aan Le Salon doen 50 kunstenaars uit Gouda en omgeving mee, onder wie héél veel firmanten van de Firma Van Drie. Te zien tot 6 september. Zie www.museumgouda.nl.


Nog plaats in verkoopvitrine

In de vaste vitrine voor klein werk in de tentoonstellingsruimte van de Firma is nog wat ruimte over. Firmanten die klein werk voor een klein prijsje (maximaal 50 euro) te koop willen aanbieden, kunnen dit melden aan de coördinator van het project, Roboodt. Alleen als de exposanten van dat moment de vitrine nodig hebben, wordt het werk uit deze vitrine tijdelijk opgeslagen.


Firmanten in het nieuws

●●● Annemarie van Hooff (olieverf op hout) en Irene Hoogendoorn (keramiek) stellen de komende weken tentoon bij pop-upgalerie Woodlove & Friends. Aanstaande zaterdag 13 juni leest Corie Grootendorst, polderdichter van de Krimpenerwaard, gedichten voor uit haar nieuwe bundel Hangplekken. Galerie Woodlove & Friends, Wijdstraat 19 in Gouda, is open op donderdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

janvanlokhorst.jpg●●● Jan van Lokhorst exposeert dit weekeinde 13 en 14 juni van 14.00 tot 18.00 uur en op afspraak via www.janvanlokhorst.nl dierschilderijen in zijn atelier aan de Raam 212 in Gouda onder de titel 'Out of Africa III' (foto, detail).

●●● Arjenne Vossepoel (tekst, stem), Jan Mostert (gitaar) en Dea Epema (basgitaar) treden zaterdag 20 juni op als trio 3qART in pop-upgalerie Kunstzicht, Tussenzicht 3 in Waddinxveen. Voor wie hun optreden gemist heeft tijdens het festival Huiskamer van de Stad.

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

12 juni

Presentatie van de bibliofiele uitgave Engelwortel van Inez Meter (gedichten) en Claudia Huft (etsen). In het kader van de tentoonstelling Wasdom. Bé Hofman begeleidt de gedichten van Inez deze avond op dwarsfluit. 14 exemplaren van het boekje zijn beschikbaar voor verkoop. Aanvang 20.30 uur.

 

19 juni

Op de dag van het Gouds Watergilde leest Inez Meter een aantal van haar gedichten voor, waaronder een met de titel 'Uitgevaren’. Met live muziek door Jan en Jonne Mostert. Aanvang 20.30 uur.

 

26 juni

Opening door Wijnand Scholtens, voorzittter van de Firma Van Drie, van de tentoonstelling Beeldvorming. Daarna een toelichting op het project door initiatiefnemer Leni van den Band. Aanvang 20.30 uur.