Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

24 juni 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Beeldvorming

23 juni t/m 12 juli  

Hoe kijk je naar het werk van de ander? 16 kunstenaars verdiepten zich in elkaar en elkaars werk. Aan kunstenaars van de Firma Van Drie werd gevraagd een foto te maken van hun werk en als reactie, opeenvolgend op elkaar, op elkaars werk. Het resultaat is een ketting van intrigerende artistieke uitingen. Lees verder >>


Komende Expositie

14 juli t/m 2 augustus

Art & Souvenirs 2015

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de Firma Van Drie de zomerexpositie Art & Souvenirs. Deze drukbezochte verkooptentoonstelling van eigen kunstenaars heeft de bedoeling om kunstliefhebbers en toeristen te verleiden iets aan te schaffen. De bezoeker zal verrast zijn door de grote diversiteit aan kunstwerken, die worden aangeboden voor een kleine tot middelgrote prijs, waaronder schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek en fotografie. Lees verder >>


Nieuws

Deelnemen aan Art & Souvenirs

Ben je firmant en wil je nog meedoen? Meld je dan vóór aanstaande dinsdag aan. Art & Souvenirs is een verkoopexpo van kunst voor kleine en iets grotere prijzen. Zie hierboven. Het inleveren van werk gebeurt op woensdag- of donderdagmiddag 8 en 9 juli. Wie meedoet verplicht zich minimaal één keer in het weekeinde te surveilleren, de datum daarvoor is in overleg te regelen. Opgeven kan via coordinator@firmavandrie.nl.


Weekeindactiviteiten in Le Salon

3qart-profielfoto-klein.jpgIn het kader van de tentoonstelling Le Salon zijn komende weekeinden in Museum Gouda presentaties te bezoeken van beeldend kunstenaar en dichter Krikor Momdjian (28 juni), muziekgroep 3qART (foto, 5 juli), fotograaf Jaap van den Berg (12 juli), beeldend kunstenaar Willem Hesseling (19 juli), gitarist Jan Mostert (26 juli) en fotograaf Casper Cammeraat (2 augustus). Aan Le Salon doen 50 kunstenaars uit Gouda en omgeving mee, onder wie héél veel firmanten van de Firma Van Drie. De tentoonstelling is te zien tot 6 september. Zie www.museumgouda.nl.


Zomerstop vrijdagavondprogramma

Na de feestelijke seizoensafsluiting op 10 juli (zie hiernaast) is er gedurende een korte verbouwing en tijdens de tentoonstelling Art & Souvenirs geen avondprogramma op de vrijdagen. Ook komt in deze periode geen nieuwsbrief uit. Wel blijft de website steeds up-to-date. De volgende nieuwsbrief verschijnt 5 augustus.


Firmanten in het nieuws

●●● Leni van den Band, Dindi en Henrique van Putten zijn geselecteerd voor de vijfde jaarlijkse ZomerExpo 2015 in het Gemeentemuseum Den Haag van 11 juli tot 20 september. Het thema van dit jaar is 'Woest'.

●●● Kika Wijnhoud geeft samen met Anja Bijl een schilderweek in Turkije van 13 tot 20 september. De cursus is in het Bakkhos Guesthouse in Kirazlı Köyü op 95 km van Izmir. Foto’s op www.bakkhos.com, inlichtingen over de cursus via info@kika-art.nl.

●●● Jan van Lokhorst geeft cursussen Model-Naakt en Gemengde Technieken. Keuze uit overdag of 's avonds in de perioden september/oktober en november/december. Inlichtingen info@janvanlokhorst.nl.

●●● Carina Mathot leidt een schildervakantie getiteld 'Expeditie Vincent van Gogh’ van 31 augustus tot 7 september in een voormalig klooster in Helenaveen, Noord-Brabant. Informatie op www.ateliermathot.com.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

26 juni

Opening door Wijnand Scholtens van de tentoonstelling Beeldvorming. Daarna een toelichting op het proces dat leidde tot de expositie door initiatiefnemer Leni van den Band. Aanvang 20.30 uur.

 

3 juli

Vertoning van de film Beeldvorming, een documentaire door Jaap Mees. Deelnemers aan de gelijknamige tentoonstelling gaan met elkaar in gesprek en lichten hun reacties op elkaars werk en hun gedachtenvorming en werkwijze bij de totstandkoming van hun eigen kunstwerk aan elkaar toe. Aanvang 20.30 uur.

 

10 juli

Feestelijk en swingende afsluiting van het seizoen voor wat betreft de activiteiten op vrijdagavond. Na een zomerstop van ruim een maand wordt het vrijdagprogramma hervat. De tentoonstellingen gaan door, te beginnen met het jaarlijkse Art & Souvenirs. De DJ van deze avond is een verrassing. Aanvang 20.30 uur.