Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

5 augustus 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Art & Souvenirs 2015

14 juli t/m 16 augustus  

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de Firma Van Drie de zomerexpositie Art & Souvenirs. De drukbezochte tentoonstelling van eigen kunstenaars heeft de bedoeling om kunstliefhebbers en toeristen te verleiden iets aan te schaffen. De bezoeker zal verrast zijn door de grote diversiteit aan kunstwerken, aangeboden voor kleine tot middelgrote prijzen. Onder andere schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek en fotografie. Lees verder >>


Komende Expositie

18 t/m 30 augustus

Bas & Suze: De 10 vooroordelen

Werkplaats voor jong talent. Beginnende kunstenaars Bas van der Mije en Suze Hoek voeren een gezamenlijk project uit. Ze hebben een lijstje van tien veel voorkomende vooroordelen gemaakt en werken er elke dag één uit. De zaal van de Firma is hun atelier. Tijdens de finissage op 28 augustus zijn alle tien de vooroordelen te bekijken.


Nieuws

Art & Souvenirs tot 16 augustus

art-en-souvenirs-2015.jpgDe tentoonstelling Art & Souvenirs lokt veel waarderende reacties uit. In plaats van een korte zomerstop voor werkzaamheden is gekozen voor verlenging van de tentoonstelling tot zondag 16 augustus. Firmanten kunnen hun werk die dag om 17.00 uur ophalen. Wie op dat tijdstip niet kan, vindt zijn of haar werk later terug op de bovenetage.


Nog twee keer open podium

Gedurende de tentoonstelling Art & Souvenirs is er bij de Firma geen regulier avondprogramma op de vrijdagen. In plaats daarvan is er elke week vanaf 20.30 uur een voor iedereen toegankelijk open podium voor firmanten die iets willen laten zien of horen. Dus ook komende vrijdagen 7 en 14 augustus. Wie wil optreden of iets presenteren kan zich aanmelden bij Saskia Serlé via happytunes@hotmail.com.


Zondagactiviteiten in Le Salon

In het kader van de tentoonstelling Le Salon zijn komende weekeinden in Museum Gouda demonstraties en presentaties te bezoeken van beeldend kunstenaars Natascha van den Berg (9 augustus), Arie J. Bouter (16 augustus) en Matthé van Oostrom (23 augustus). Aan Le Salon doen 50 kunstenaars uit Gouda en omgeving mee, onder wie héél veel firmanten van de Firma Van Drie. De tentoonstelling is te zien tot 6 september. Zie www.museumgouda.nl.


Firmanten in het nieuws

roboodt.jpg●●● Roboodt exposeert in een voormalige steenoven een installatie die tot eind september is te zien vanaf de dijk langs de Hollandsche IJssel bij Hitland, gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, zie www.roboodt.nl. In de week voor Open Monumentendag (12 en 13 september) verzorgt hij bovendien een installatie in een tweede steenoven aldaar, met het thema 'kinderarbeid'.

●●● Edwin Vreeken, Annemarie van Hooff en Ingrid Thies nemen deel aan de zomerexpositie van Woodlove & Friends, Wijdstraat 19 in Gouda, open op zaterdagen van 11 tot 17 uur.

●●● Jan van Lokhorst heeft nog plaats op zijn cursussen Model-Naakt en Gemengde Technieken. in de perioden september-oktober en november-december. Inlichtingen info@janvanlokhorst.nl.

●●● Carina Mathot verzorgt een culturele schildervakantie 'Expeditie Vincent van Gogh’. Van 31 augustus tot 7 september in een voormalig klooster te Helenaveen in Noord-Brabant. Zie www.ateliermathot.com.

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

7 augustus

Elke vrijdag gedurende de zomermaanden kunnen firmanten die iets willen laten zien of horen, gebruikmaken van het open podium. Zie hiernaast. Het programma begint om 20.30 uur.

 

14 augustus

Zie boven. Aanvang 20.30 uur.

 

21 augustus

Programma in kader van werkproject 'Bas & Suze: De 10 vooroordelen'. Nadere aankondiging volgt. Aanvang 20.30 uur.

 

28 augustus

Finissage: eindpresentatie van het kunstproject 'Bas & Suze: De 10 vooroordelen' door Bas van der Mije en  Suze Hoek. Aanvang 20.30 uur.

 

Exposities

1 t/m 20 september

Kunst en ambacht, het thema van Open Monumentendag in deze periode, leidt bij de Firma tot een tentoonstelling met dezelfde titel, met werk van Tom van As en Bram Tackenberg.