Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

19 augustus 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Bas & Suze: De 10 vooroordelen

18 t/m 30 augustus  

Werkplaats voor jong talent. Beginnende kunstenaars Bas van der Mije en Suze Hoek voeren een gezamenlijk project uit. Ze hebben een lijstje gemaakt van tien veel voorkomende vooroordelen en werken er elke dag één uit. De zaal van de Firma is hun atelier. Tijdens de finissage op 28 augustus zijn alle tien de vooroordelen te bekijken. Lees verder >>


Komende Expositie

1 t/m 20 september

Kunst en ambacht: 'Nomade-monade'

Tentoonstelling in het kader van het thema van Open monumentendag 'Kunst en ambacht' in rijksmonument pand Roodbol. Tom van As laat geschilderde landschappen zien uit de omgeving van Gouda. Bram Tackenberg fotografische portretten van ambachtslieden en gastarbeiders. Ze doen dit onder de titel 'Nomade-monade'. Gedurende het weekeinde van Open monumentendag (12 en 13 september) zijn ze zelf aanwezig om een toelichting te geven op de titel van de tentoonstelling en op hun werk en werkwijze.


Nieuws

Zes firmanten in Jeruzalemkapel

miekedehaan-jeruzalemkapel-2aklein.jpgMuseum Gouda geeft zes kunstenaars van de Firma Van Drie de gelegenheid om van 1 augustus tot 13 december als artist in residence te werken in de Jeruzalemkapel, Jeruzalemstraat 11. De gelegenheidsgroep noemt zich de Groep van zes. Het zijn Jaap van den Berg, Henri Boere, Paul Daelmans, Mieke de Haan, Suzan Schuttelaar en Ruben van Veen. Vijf dagen in de week is de kapel open voor publiek, altijd is tenminste één kunstenaar aanwezig. De zes zien hun verblijf als een unieke kans om apart en samen te werken in een gebouw met een rijke historie - en te zien wat daarvan komt. Openingstijden: wo za zo 11.00 tot 17.00 uur,  do vr 9.00 tot 15.00 uur. Zie ook groepvanzes.blogspot.nl en www.facebook.com/groepvanzes.


Zondagmiddagactiviteiten Le Salon

In het kader van de tentoonstelling Le Salon zijn komende weekeinden in Museum Gouda presentaties te bezoeken van beeldend kunstenaars Matthé van Oostrom (23 augustus) en Henri Boere (30 augustus). Aan Le Salon doen 50 kunstenaars uit Gouda en omgeving mee, onder wie héél veel firmanten van de Firma Van Drie. De tentoonstelling is te zien tot 6 september. Tot die datum is ook nog te bezichtigen de tentoonstelling 'Het beste van de SBB', de Goudse opleiding voor keramisten. Zie www.museumgouda.nl.


Firmanten in het nieuws

inekevandijk.jpg●●● 'Ineke van Dijk 75 jaar, Levenskracht in beelden' luidt de titel van een expositie in de boerderij en beeldentuin van de beeldhouwster. 4 tot 20 september, iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Gastexposant is schilder Gerard ’t Hart. Beijerscheweg 75 in Stolwijk. Zie ook www.inekevandijk.eu.

●●● Willem Hesseling heeft nog plek in zijn schildersgroep op donderdagmiddag van oktober tot december. Het gaat om 12 lessen van 2 uur op het adres Bloemendaalseweg 60/62 in Gouda. Informatie via telefoon 06 53830117.

●●● Mieke de Haan geeft in het najaar- en winterseizoen nieuwe workshops met het thema Landschap op woensdag- en donderdagavonden. Kleine groepjes, om de andere week in haar atelier aan de Peperstraat 144-146 in Gouda. Inlichtingen mieke@miekedehaan.nl.

●●● Jan van Lokhorst heeft nog enkele plaatsen in zijn cursussen Model-Naakt en Gemengde Technieken, zes lessen vanaf half september op avond of middag in zijn atelier op Raam 212 in Gouda. Inlichtingen janvanlokhorst@gmail.com.

●●● Loes Huis in 't Veld doet mee aan de expositie 'Vrijheid van Geest', georganiseerd door de Vereniging voor Originele Grafiek met haar nieuwe boek Runa Vayu. De tentoonstelling, een eerbetoon aan graficus H.N. Werkman, is van 5 september tot 11 oktober in Galerie Werfkade 16 in Hoogezand (Groningen), open za-zo 13.00 tot 17.00 uur.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

21 augustus

Deze avond bij wijze van uitzondering een sociëteitsbijeenkomst zonder programma. Vanaf 22.00 uur. Volgende week begint het nieuwe programmaseizoen.

 

28 augustus

Finissage: eindpresentatie van het kunstproject 'Bas & Suze: De 10 vooroordelen' door Bas van der Mije en  Suze Hoek. Aanvang 20.30 uur.

 

Exposities

22 september t/m 11 oktober

Tentoonstelling van hedendaagse portretkunst. Verschillende Goudse kunstenaars glorieerden de afgelopen tijd in het tv-programma 'Sterren op het doek' van Hanneke Groenteman. Tijd voor een breder overzicht.

 

13 oktober t/m 1 november

Jaap van den Berg en Henri Boere laten werk zien geïnspireerd op de begrippen goed en kwaad. In de aanloop naar deze tentoonstelling gaf Museum Gouda hen de gelegenheid gebruik te maken van de Jeruzalemkapel. Van den Berg en Boere maken gebruik van fotografie, film, schilderijen en objecten.