Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

23 september 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Face to Face

22 september t/m 11 oktober  

Eigentijdse portretkunst door Gijs Donker, Alexandra Kloppenburg, Daniel Martin en Suzan Schuttelaar. Verschillende Goudse kunstenaars glorieerden de afgelopen tijd in het tv-programma 'Sterren op het doek' van Hanneke Groenteman. Tijd voor een breder overzicht. Lees verder >>


Komende Expositie

13 oktober t/m 1 november

Te midden van goed en kwaad

Jaap van den Berg en Henri Boere laten werk zien geïnspireerd op de begrippen goed en kwaad. In de aanloop naar deze tentoonstelling gaf Museum Gouda hen de gelegenheid gebruik te maken van de Jeruzalemkapel. Daar experimenteerden ze met elkaars werk en de invloed die dit had. Het resultaat zorgt voor een schurend beeld 'te midden van het goede en het kwade'. Jaap en Henri maken gebruik van fotografie, film, schilderijen en objecten. Lees verder >>


Nieuws

Suzan Schuttelaar weer op tv

Juist nu de tentoonstelling Face to Face bij de Firma Van Drie begint, is Suzan Schuttelaar voor de tweede keer te zien in het tv-programma Sterren op het Doek. Het succesvol optreden van haar en medefirmant Alexandra Kloppenburg in dit programma was aanleiding tot de tentoonstelling. Deze keer schildert Suzan actrice Tjitske Reidinga. De uitzending is morgenavond, donderdag 24 september, vanaf 20.30 uur op NPO 2. Zie ook het interview met Suzan in het AD Groene Hart van vandaag (pdf).


Henri Boere wint innovatieprijs

innovatieprijswinnaar-henri-boere-bij-zijn-installatie-de-ark-klein.jpgOp 5 september vond in Museum Gouda de finissage plaats van Le Salon 2015. Daarbij werden twee prijzen uitgereikt. De publieksprijs, de aankoop van een werkstuk door het museum, ging naar onze firmant Arie Bouter. De innovatieprijs, een solo-tentoonstelling bij de Firma Van Drie, werd toegekend aan Henri Boere. Lees verder >>


Discussie over kunst en ambacht

Tijdens de tentoonstelling Nomade-Monade discussieerden exposanten Tom van As en Bram Tackenberg met medefirmanten over hun werk. Bram fotografeerde portretten van ambachtslieden in de studio, maar zonder hun handen of gereedschap te laten zien. Tom trekt voor zijn geschilderde landschappen de natuur in. Behalve over hun technieken en opvattingen ging de discussie over de verhouding tussen kunst en ambacht, het thema van Monumentendag en van de tentoonstelling. Wilma Gottschalk, onder wier leiding de avond plaatsvond, doet er verslag van. Enkele beelden van de tentoonstelling zijn te zien op onze website. Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●● Greet Steenland exposeert van 15 t/m 25 oktober tijdens Kunstmoment Diepenheim bij galerie Àlafran, Grotestraat 45, Diepenheim. Zie www.alafran.nl en www.greetsteenland.nl.

kinderarbeid.jpg●●● Roboodts installatie over kinderarbeid, gemaakt voor Open Monumentendag in een steenoven te Nieuwerkerk aan den IJssel, blijft nog een maand of twee te zien vanaf de dijk van de Hollandsche IJssel ter hoogte van Klein Hitland.

●●● Else Hofstede, Edwin Vreeken, Bram Tackenberg en Claudia Huft met Peterpaul Kloosterman. Van deze firmanten zijn voorstellen geselecteerd om een kunstwerk uit te kiezen voor de  zijgevel van de schoolmeesterwoning aan het Raoul Wallenbergplantsoen in Gouda. Tijdens Open Monumentendag kon het publiek de ontwerpen bekijken.

●●● Carina Mathot houdt 10 oktober een dagworkshop 'Schetsen Onderweg' en behandelt daarbij de drie perspectiefmethoden. Atelier Mathot, Peperstraat 46 in Gouda, www.ateliermathot.com.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

25 september

Opening van de tentoonstelling van eigentijdse portretkunst Face to Face. Aanvang 20.30 uur.

 

2 oktober

Gesprek met exposant Suzan Schuttelaar over het schilderen van portretten, onder leiding van interviewer Wilma Gottschalk. Aanvang 20.30 uur.

 

9 oktober

Portretschilderen met exposant Gijs Donker, voor firmanten en liefhebbers. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondagmiddagactiviteiten

4 oktober

Laat je portretteren door kunstenaar Gijs Donker voor 150 euro. Van 12.00 tot 17.00 uur.

 

11 oktober

Laat je portretteren door kunstenaar Gijs Donker voor 150 euro. Van 12.00 tot 17.00 uur.