Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

7 oktober 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Face to Face

22 september t/m 11 oktober  

Eigentijdse portretkunst door Gijs Donker, Alexandra Kloppenburg, Daniel Martin en Suzan Schuttelaar. Verschillende Goudse kunstenaars glorieerden de afgelopen tijd in het tv-programma 'Sterren op het doek' van Hanneke Groenteman. Tijd voor een breder overzicht. Lees verder >>


Komende Expositie

13 oktober t/m 1 november

Te midden van goed en kwaad

Jaap van den Berg en Henri Boere laten werk zien geïnspireerd op de begrippen goed en kwaad. In de aanloop naar de tentoonstelling gaf Museum Gouda hen de gelegenheid gebruik te maken van de Jeruzalemkapel. Daar experimenteerden ze met elkaars werk en de invloed die dit had. Het resultaat zorgt voor een 'schurend beeld te midden van het goede en het kwade'. Jaap en Henri maken gebruik van fotografie, film, schilderijen en objecten. Lees verder >>


Nieuws

Extra portretten bij Face to Face

daphnebergman.jpgTot zondag is nog de tentoonstelling Face to Face te zien. Vrijdagavond kun je met eigen materiaal de gratis workshop portretschilderen met Gijs Donker volgen. Zondagmiddag is de laatste mogelijkheid om je voor 150 euro door hem te laten schilderen. De portretten die Gijs eerder maakte van firmant Dace Sietina (zie artikel AD 30-9-2015, pdf) en wethouder Daphne Bergman (foto) zijn aan de tentoonstelling toegevoegd. AD Groene Hart besteedde ook aandacht aan de tweede keer dat exposant Suzan Schuttelaar schitterde in het tv-programma Sterren op het doek. Onder de titel 'Tjitske’s reactie gaat de wereld over', AD 29-9-2015 (pdf).


Firmanten in het nieuws

●● Jaap Mees maakte de documentaire film De baldadige tederheid van Marjolijn van den Assem, die van 22 september tot 10 januari in Museum Gouda is te zien bij de expositie 'As a stream grows older'. Zie de trailer op YouTube. De film is op dvd te koop via www.free-spirits-film.eu of marjolijnvandenassem.nl.

●●● Arjenne Vossepoel doet mee aan de expositie Krimpenerkunstwaard in pop-up Galerie Kunstwaard, De Korf 10, Krimpen a/d IJssel, van  24 september tot 31 oktober, open do t/m zat 10.00-16.30 uur. Zij is zelf aanwezig op vrijdag 2, 16 en 23 oktober en zaterdag 31 oktober vanaf 13.00 uur.

●●● Mieke de Haan begint een nieuwe serie van acht lessen op donderdagavond. Het thema is natuur en landschap. Inlichtingen en inschrijven via mieke@miekedehaan.nl.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

9 oktober

Portretschilderen met exposant Gijs Donker, voor firmanten en liefhebbers. Eigen materiaal meebrengen. Aanvang 20.30 uur.

 

16 oktober

Een 'multi-media-pop-up-performance' in het kader van de nieuwe tentoonstelling, en een vraaggesprek onder leiding van Hanneke Hemmes met Jaap van den Berg en Henri Boere. Aanvang 20.30 uur.

 

23 oktober

In het kader van de tentoonstelling 'Te midden van goed en kwaad' laat godsdienstsocioloog Martijn Junte laat zijn licht schijnen over de begrippen goed en kwaad. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondagmiddagactiviteiten

11 oktober

Laat je portretteren door kunstenaar Gijs Donker voor 150 euro. Zondag van 12.00 tot 17.00 uur.