Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

21 oktober 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Te midden van goed en kwaad

13 oktober t/m 1 november  

Jaap van den Berg en Henri Boere laten werk zien geïnspireerd op de begrippen goed en kwaad. In de aanloop naar deze tentoonstelling gaf Museum Gouda hen de gelegenheid gebruik te maken van de Jeruzalemkapel. Daar experimenteerden ze met elkaars werk en de invloed die dit had. Het resultaat zorgt voor een schurend beeld 'te midden van het goede en het kwade'. Jaap en Henri maken gebruik van fotografie, film, schilderijen en objecten. Lees verder >>


Komende Expositie

3 t/m 22 november

Beelden van schetsen

Roboodt stelt materiaal- en ideeschetsen tentoon. Van een aantal exposeert hij ook de uiteindelijke beelden, zoals in de installatie 1 + 1 = 3. Van de overige materiaalschetsen zijn de gerealiseerde beelden op foto’s te zien. Sommige schetsen blijken letterlijk uitvergroot, andere laten een verdere ontwikkeling zien tijdens het maakproces. De schetsen van Roboodt zijn zelden eerder tentoongesteld. Het zijn kunstwerkjes op zich. Lees verder >>


Nieuws

Modeltekenen weer van start

modeltekenen150x150.jpgDe Firma Van Drie organiseert in zijn pand Achter de Kerk iedere jaar van oktober tot mei, twee keer per maand op woensdagavond, modeltekenen. Er wordt gewerkt naar naaktmodel. Op deze avonden kun je je vaardigheden bijhouden of vergroten. Het is geen cursus. Ieder neemt eigen materiaal mee, er zijn statafels en knietafels. Zoals elk jaar is ook deze keer een tentoonstelling gepland. De avonden zijn van 20.00 tot 22.30 uur. De data tot het eind van het jaar zijn: 28 oktober, 11 en 25 november, 9 en 23 december. Het aantal plaatsen is beperkt in verband met de ruimte. Inlichtingen en opgave bij tinekeprins@gmail.com. Mocht je model willen zijn, laat het haar weten. De deelnamekosten voor firmant of vriend bedragen 9 euro, voor anderen 10 euro per avond. Er gelden kortingkaarten bij vooruitbetalen voor zes of twaalf avonden. Zie de webpagina Projecten.


Avonden over goed en kwaad

Bij de tentoonstelling 'Te midden van goed en kwaad' hoort een aantal avondbijeenkomsten. Afgelopen vrijdag was er een 'multi-media-pop-up-performance' plus vraaggesprek met de exposanten. Komende vrijdag werpt godsdienstsocioloog Martijn Junte licht op de begrippen goed en kwaad. Tenslotte zal op 30 oktober filosoof Jan Flameling zich afvragen of het kwaad wel bestaat. Het programma is gepubliceerd in een flyer (pdf voorkant) (pdf binnenzijde). De bijeenkomsten beginnen om 20.30 uur.


Firmanten in het nieuws

●●● Greet Steenland presenteert tijdens de kunstbeurs ArtArnhem van 30 oktober t/m 1 november een selectie van haar schilderijen. De beurs is in de Eusebiuskerk, Kerkplein 1 in Arnhem. Zie www.artarnhem.com en www.greetsteenland.nl. ●●● Ook exposeert Greet nog tot 25 oktober bij galerie Àlafran, Grotestraat 45 in Diepenheim: www.alafran.nl.

carina-mathot-zicht-op-noorden,-1a.jpg●●● Carina Mathot doet mee aan de tentoonstelling 'Leef mee met het Groene Hart' in Galerie Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59 in Nieuwkoop. Tot 31 oktober 17.00 uur kan je op Carina's pastelschilderij ‘Beschermd zicht Noorden’ (nr. P 1046, uitsnede op foto) stemmen ten behoeve van de publieksprijs die aan de tentooonstelling is verbonden. Zie groenehartkunst.nl ●●● Verder geeft Carina op 31 oktober een masterclass getiteld 'De zinderende toets van Vincent van Gogh'. In twee dagdelen krijgt de cursist technieken en inspiraties aangeboden om in de stijl van Van Gogh te schilderen. www.ateliermathot.com.

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

23 oktober

In het kader van de huidige tentoonstelling laat godsdienstsocioloog Martijn Junte laat zijn licht schijnen over de begrippen goed en kwaad. Aanvang 20.30 uur.

 

30 oktober

In het kader van de tentoonstelling 'Te midden van goed en kwaad' vraagt de filosoof Jan Flameling zich af of het kwaad wel bestaat. Aanvang 20.30 uur.

 

6 november

De tentoonstelling 'Beelden van schetsen' begint met een interview. Exposant Roboodt vertelt over zijn opdrachten en vrije werk in steen, glas en lood. Aanvang 20.30 uur.