Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

16 december 2015

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

LichtKunstGouda 2015

11 t/m 27 december  

De vierde editie van LichtKunstGouda toont veertien lichtkunstwerken en installaties van elf kunstenaars rond het thema 'Hallucinaties'. We zien caleidoscopische beelden en lichtflitsen door Mike Rijnierse en Panagiotis Tomaras, waanbeelden door Ruby Horstman, zinsbegoochelingen door Hans Tutert en rondzwevende geesten uit een boze droom door Ralf Westerhof - en veel meer. Lees verder >>


Komende Expositie

26 januari t/m 14 februari

Nieuwenburg en Van der Biezen: ANNO

'ANNO, former situations for wich art is requiered NOW' (zoals de volledige titel luidt) is een  duo-expositie van Paul van Nieuwenburg en Jos van der Biezen. Beiden kozen onafhankelijk van elkaar ervoor om na hun opleiding niet direct de weg naar de kunstpraktijk te bewandelen, maar eerst een andere carrière op te bouwen. Beiden met het doel om hiermee het kunstenaarschap te verrijken. Deze gedeelde route bracht hen bij elkaar en leidde tot deze expositie.


Nieuws

Opening Lichtkunst met rondleiding

opening-lichtkunst-2015.jpgNadat LichtKunstGouda 2015 tijdens 'Gouda bij Kaarslicht' al druk was bezocht, volgde zondag 13 december de officiële opening door de Goudse wethouder van cultuur, Daphne Bergman. Als openingsdaad stelde zij het kunstwerk 'Lumokinese' van Mike Rijnierse en Willem Marijs in werking. Dat gebeurde in het voormalige weeshuis. Vervolgens was er een rondgang langs alle kunstwerken, waar de makers een korte toelichting gaven. Een foto-impressie vind je op de webpagina Uitgelicht.


Wegens verbouwing gesloten

Van 28 december tot 21 januari zijn er wegens verbouwing geen openbare activiteiten bij de Firma. De bar-annex-ontvangstbalie wordt verbeterd en er komt een fellere belichting bij de entree. Verder worden onder andere nieuwe lichtgewicht sokkels gemaakt, verbouwing.jpgeen nieuw sandwichbord voor bij de ingang en komt er een nieuw vast affiche op de buitendeur. De meeste werkzaamheden worden uitgevoerd door firmant Edwin Vreeken. Na de verbouwing volgt op vrijdag 22 januari de ingebruikname met een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst. In de week daaropvolgend begint de tentoonstelling ANNO van Jos van der Biezen en Paul van Nieuwenburg. Tegen die tijd verschijnt ook de eerstvolgende nieuwsbrief.


Rondleiding Rijksmuseum van Oudheden

De Vrije Academie, die cursussen verzorgt in het pand van de Firma Van Drie, laat weten dat het een exclusieve rondleiding aanbiedt in het onlangs heropende Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Zie de nieuwsbrief van de Vrije Academie.


Firmanten in het nieuws

●●● Jan van Lokhorst en Sjaak van Rijn nodigen je uit voor de finissage van hun tentoonstelling in Galerie De Boog, Kloosterstraat 10, IJsselstein op zondag 27 december om 16.00 uur. www.galeriedeboog.nl.

●●● Marjolein Maitimu en medeleden van Artcoalitie 2014 exposeren nog tot 7 januari nieuw werk onder de titel '…van de stad' in Pulchi Studio, Lange Voorhout 15 in Den Haag.

●●● Victor Honig van den Bossche houdt na 35 jaar samenwerken een jubileumtentoonstelling in de Kunstuitleen Gouda Regio, Blekerssingel 40. Nog tot 31 december. www.kunstuitleengouda.nl.

 

 

Programma

28 december t/m 25 januari

Gesloten wegens werkzaamheden. Zie de kolom hiernaast.

 

Vrijdag 22 januari

De periode van verbetering van de tentoonstellingsruimte wordt afgesloten met een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst! Komt allen! Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 29 januari

Frits Zwart, directeur van het Nederlands Muziek Instituut (NMI), opent de tentoonstelling ANNO van Paul van Nieuwenburg en Jos van der Biezen. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 5 februari

Fotograaf en journalist Marianka Peters interviewt de exposanten Jos van der Biezen en Paul van Nieuwenburg over hun werk en opvattingen. Aanvang 20.30 uur.