Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

20 januari 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Nieuwenburg en Van der Biezen: ANNO

26 januari t/m 14 februari  

ANNO, former situations for wich art is requiered NOW, zoals de volledige titel luidt, is een duo-expositie van Paul van Nieuwenburg en Jos van der Biezen. Beiden kozen onafhankelijk van elkaar om na hun opleiding niet direct de weg naar de kunstpraktijk te bewandelen, maar eerst een andere carrière op te bouwen. Allebei met het doel om hiermee het kunstenaarschap te laden en relevantie te geven. Deze gedeelde conceptuele route bracht hen bij elkaar en leidde uiteindelijk tot deze expositie. Lees verder >>


Komende Expositie

16 februari t/m 6 maart

Raphaël Lachaud: En passant

Al op de middelbare school wist Raphaël Lachaud, in 1968 geboren in Vitry-sur-Seine, een voorstad van Parijs, dat hij fotograaf wilde worden. Hij studeerde daartoe aan de foto-academie in Parijs en hield in 1990 zijn eerste expositie. Sindsdien exposeerde hij onder andere met sportfoto's, portretten en reisreportages over Jordanië en Syrië. Een deel van die foto's werd daarnaast gepubliceerd in tijdschriften als Libération, Air en NRC-Handelsblad, en dit jaar in het septembernummer van het fotovakblad Focus. Lees verder >>


Nieuws

Verbouwing verbetert entree

dsc03293a.jpgDe eerste fase van de verbouwing zit erop. Om meer expositiewand te verkrijgen, zijn de muurkastjes achter de bar/balie weggehaald. Voor de inhoud van de kastjes is plaats gevonden in een nieuwe bar/balie. Edwin Vreeke verving de door Jan Mostert van grof hout gemaakte door een strakker model met meer bergruimte. Er komt nog extra verlichting boven voor de vrijgekomen wand. Deze en nog te treffen voorzieningen verbeteren vooral de entree van de tentoonstellingszaal.


Heropening met nieuwjaarswensen

Na afronding van de eerste fase van de verbouwing, de vernieuwing van de bar/balie, gaat aanstaande vrijdag de tentoonstellingsruimte weer open - als eerste voor een nieuwjaarsbijeenkomst met bestuur, firmanten, vrienden en belangstellenden. Vanaf 20.30 uur. Komt allen!


Oproep voor deelname Open Atelier

weeshuis.jpgVoor firmanten zonder eigen atelier in de binnenstad van Gouda heeft de Firma een gezamenlijke locatie gevonden om deel te nemen aan Open Atelier Gouda op 9 en 10 april. Dit jaar is hiervoor het voormalig weeshuis (later openbare bibliotheek) aan de Spieringstraat beschikbaar. Wil je deelnemen, geef je dan uiterlijk 7 februari op met een mail aan coordinator@firmavandrie.nl met daarin je naam en kunstdiscipline. Deelnamekosten zijn 25 euro, over te maken op bankrekening NL82 INGB 0003 5367 16 ten name Penningmeester Firma Van Drie. Nadere gegevens hoor je vervolgens zo spoedig mogelijk. Zie ook de tekst van het organiserende comité (word-document). N.B. Als je als firmant géén eigen atelier in de binnenstad hebt, geef je je niet op bij de Stichting GoudArt, maar bij de Firma.


Firmanten in het nieuws

●●● Rien Potters doet mee aan de tentoonstelling 'Als de polder lacht'. Met aquarellen en olieverfpaneeltjes. Tot 13 februari in de Pop-up Galerie Kunstwaard, de Korf 10 in Krimpen aan de IJssel, zie www.kunstwaard.nl.

 

 

Programma

Vrijdag 22 januari

De eerste fase van de verbouwing van de tentoonstellingsruimte wordt afgesloten met een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst. Komt allen! Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 29 januari

Frits Zwart, directeur van het Nederlands Muziek Instituut (NMI), opent de duo-tentoonstelling ANNO van Paul van Nieuwenburg en Jos van der Biezen. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 5 februari

Journalist en fotograaf Marianka Peters houdt een vraaggesprek met de exposanten Jos van der Biezen en Paul van Nieuwenburg over hun werk en de tentoonstelling ANNO. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 12 februari

In het kader van de tentoonstelling ANNO toont de Firma de documentaire ‘De Confrontatie - twee jaar aan De Ateliers’. Regisseur Ditteke Mensink volgt vier jonge kunstenaars. We zien hun aspiraties, hoop en vertwijfeling en hun wekelijkse confrontatie met gearriveerde kunstenaars als Marlene Dumas en Rob Birza. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 19 februari

Opening van de fototentoonstelling 'En passant' van Raphaël Lachaud met sprankelende live muziek van de groep Paris-Nice. Aanvang 20.30 uur.