Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

2 maart 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Raphael Lachaud: En passant

16 februari t/m 6 maart  

Al op de middelbare school wist Raphael Lachaud, in 1968 geboren in Vitry-sur-Seine, een voorstad van Parijs, dat hij fotograaf wilde worden. Hij studeerde daartoe aan de foto-academie in Parijs en hield in 1990 zijn eerste expositie. Sindsdien exposeerde hij onder andere met sportfoto's, portretten en reisreportages over Jordanië en Syrië. Een deel van die foto's werd daarnaast gepubliceerd in tijdschriften als Libération, Air en NRC-Handelsblad, en vorig jaar in het septembernummer van het fotovakblad Focus. Lees verder >>


Komende Expositie

8 t/m 13 maart

Het zwarte beest

Eindexamenwerk van leerlingen van het Goudse Coornhert Gymnasium onder de titel Het Zwarte Beest. Het thema is Angst. De opening vindt plaats op dinsdag 8 maart om 15.30 uur.


Nieuws

Spetterend feest voor iedereen

Aanstaande zaterdag 5 maart is de 'Nacht van het vergeten'. Feest, expositie, optredens, liedjes. Met onvergetelijke sessies van De Jamband en dj Reyer. Niet vergeten, deze nacht! Neem je vrienden, instrumenten en je feestelijke zelf mee... In de Jamband spelen Ria Volk, Karin Heijmans, Rob Veenhof, Raymond van Kooten, Hamid el Yaakoubi, Timo Dahler, Bart van der Blom, Bé Hofman, Rosa e.a. Aanvang 21.00 uur.


Nieuwe balie blijkt een succes

balie-klein.jpgNu de eerste tentoonstelling is te zien waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om achter de nieuwe balie kunstwerken hangen, wordt duidelijk hoeveel voordeel dat biedt. De dagelijkse surveillance en de bardiensten op vrijdagavond profiteren eveneens van belangrijke verbeteringen: meer ruimte en een overzichtelijke indeling van spullen. Ook is het aanzicht van de zaal als geheel rustiger geworden. Een zuiltje bij de afstap zorgt dat er minder snel ongelukken gebeuren. Alle reden om de maker van het fraaie houtwerk, Edwin  Vreeken, nog eens publiekelijk te bedanken. Zie voor foto's onze webpagina Uitgelicht.


Oproep voor Lievelingen

De Firma organiseert een tentoonstelling van kunstenaarslievelingen. Doe mee! Met werk dat je nooit zult wegdoen. Je absolute topstuk, het eerste serieuze kunstwerk uit je jeugd, het niet gelukte, onafgemaakte stuk dat je niet kunt verkopen maar ook niet kunt loslaten, het portret van een dierbare van vroeger… Doel is een tentoonstelling vol bijzondere kunstwerken met daarbij, tijdens de vrijdagavonden, de verhalen en anekdotes die er bij horen. De tentoonstelling is van 15 tot 27 maart. Inleveren gebeurt op vrijdag 11 maart tussen 12.00 en 17.00 uur. Je werk graag voorzien van naam en vergezeld van eventuele visitekaartjes. Firmanten kunnen zich opgeven bij Arjenne Vossepoel, coordinator@firmavandrie.nl. Graag meteen, want de tentoonstelling is al over twee weken!


Oproep voor deelname Art Gouda

artgouda.jpgWil je meedoen aan het landelijke kunstevenement Art Gouda dat dit voorjaar wordt gehouden in het voormalige weeshuis aan de Goudse Spieringstraat, download dan de oproep in BK informatie (word-document). De bedoeling is dat 45 kunstenaars uit heel Nederland gedurende de maand mei in het gebouw werken en er twaalf 'ruimtereizen' voor publiek zijn om daar getuige van te zijn. In de eerste week van juni volgt de uiteindelijke tentoonstelling. Aanmelden voor ballotage kan tot 15 maart. Zie de website artgouda.com.

Kunststroming Eveneens tot 15 maart kunnen firmanten zich nog opgeven voor 'Kunststroming', de tweejaarlijkse kunstroute in de Krimpenerwaard, dit jaar op 10/11 en 17/18 september. Gegadigden kunnen zich melden via www.kunststroming.com.


Firmanten in het nieuws

●●● Jaap van den Berg maakte de film Glazenier in opdracht van Erasmus, Marc Mulders, die naast het glas-in-loodraam van Mulders in Museum Gouda elke dag doorlopend is te zien. Verder is van Jaap in het EO tv-programma 'Geloof en een hoop liefde' een item te zien over zijn Erasmus Facebook vriendenproject, vandaag 2 maart op NPO 2 om 18.10 uur (en later via Uitzending Gemist). Zie ook Jaaps facebookpagina.

jan-graafland.jpg●●● Groep van zes (firmanten in de Jeruzalemkapel) organiseert onder de noemer 'Cultuur in de Kapel' een serie concerten en exposities in de Jeruzalemkapel. Zondag 13 maart is er gelegenheid om stil te worden bij poëzie van dichter Jan Graafland (foto) en klankschalen van Stella Verschut. Aanvang 16.00 uur, kaarten à 10 euro via www.sterontplooiing.nl.

 

 

 

Programma

2 maart

Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond modeltekenen. Nadere gegevens op onze webpagina Projecten.

 

Vrijdag 4 maart

In het kader van de tentoonstelling En Passant twee korte films. De eerste is Pour Maman, à lire si je ne me réveille pas... (10 min) van de Belgische regisseur Anton Stettner. Frans gesproken film met Engelse ondertiteling. De tweede is TIKA - For Better or for Worse (7 min 20) van Victor Vroegindeweij, met de Amerikaanse acteur Carel Struycken en muziek van de Nederlandse indie-band TIKA. Exposant Rafael Lachaud vertelt waarom hij deze films laat zien. Aanvang 20.30 uur.

 

5 maart

Deze zaterdag is de 'Nacht van het vergeten'. Feest, expositie, muziekoptredens, liedjes. Met onvergetelijke sessies van De Jamband en dj Reyer. Zie hiernaast. Aanvang 21.00 uur.

 

Vrijdag 11 maart

Muziekprogramma door leerlingen van het Goudse Coornhert Gymnasium, in het kader van hun tentoonstelling Het Zwarte Beest. Casper Burghorn en Bastiaan IJselstijn spreken een voorwoord. Uitvoerenden zijn Jonathan Pilgram, piano, en Jobke Visser, viool. Aanvang 20.30 uur. Lees verder >>

 

16 maart

Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond modeltekenen. Zie onze webpagina Projecten.

 

Vrijdag 18 maart

Eerste avond in het kader van de tentoonstelling 'Lievelingen van de kunstenaar', waarop de de makers vertellen waarom zij geen afstand kunnen doen van de werken die zij nu eenmalig tentoonstellen. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondag 20 maart

Cineast en firmant Jaap Mees maakte een documentaire film getiteld Adem & Hartslag over zeven Goudse beeldend kunstenaars. De gefilmde kunstenaars zijn onze firmanten Jan Mostert, Suzan Schuttelaar, Dindi, Liesbeth de Jong, Ruben van Veen, Henrique van Putten en Arie J.Bouter. Aanvang 14.30 uur. Lees verder >>

 

Vrijdag 25 maart

Tweede avond in het kader van de tentoonstelling 'Lievelingen van de kunstenaar', waarop de de makers vertellen waarom zij geen afstand kunnen doen van de werken die zij nu eenmalig tentoonstellen. Aanvang 20.30 uur.