Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

16 maart 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Lievelingen van de kunstenaar

15 t/m 27 maart  

Niet te koop! Een tentoonstelling van kunstenaarslievelingen. Werk dat zij niet willen wegdoen. Hun absolute topstuk, het eerste serieuze kunstwerk uit hun jeugd, een niet helemaal gelukt, onafgemaakt stuk dat ze niet kunt verkopen maar dat hen ook niet loslaat, het portret van een dierbare van vroeger… Een tentoonstelling van bijzondere kunstwerken met daarbij, op de vrijdagavonden verteld door de makers, de verhalen en anekdotes die erbij horen. Lees verder >>


Komende Expositie

29 maart t/m 17 april

Petra Werlich: Configurations

De nieuwsgierigheid van Petra Werlich bij haar observaties van de wereld om haar heen en wat het met haar doet, maakt haar werk dringend en actueel. Werlich laat zowel onze alledaagse handelingen zien, met het dunne laagje vernis van beschaving, als de wereld die daaronder ligt. Zij onderzoekt de regels en rituelen waarmee wij de onderliggende wereld willen beteugelen en verbaast zich erover hoe wij ons gedragen. Het is niet de magische wereld van een kind dat zij bloot legt maar een harde, chaotische, lelijke wereld met driften en lusten, reflexen en instincten. Lees verder >>


Nieuws

Veel nieuwe firmanten

rietschurink.jpgDe laatste maanden zijn nogal wat nieuwe kunstenaars toegetreden tot de Firma Van Drie. Degenen van wie je inmiddels een profielpagina kunt bekijken op onze website zijn Jannie van Essen, Frances van Gool, Tineke van Hattem, Wendy van den Heuvel, Dawn-Marie Mak, Jaap Mees, Riet Schurink (foto kunstwerk) en Monique van Wensveen. Firmanten, oude en nieuwe, die nog geen profielpagina op de site van de Firma hebben, wordt verzocht materiaal hiervoor op te sturen. Dat kan met behulp van een formulier op de webpagina downloads.


Firmanten in het nieuws

●●● Loes Huis in 't Veld neemt deel aan de tentoonstelling 'Dansend Licht', aanstaande zaterdag en zondag 19 en 20 maart nog te zien van 13.00 tot 17.00 uur in de Weekend Galerie, Loolaan 49 (ingang Heuvellaan) in Apeldoorn.

●●● Groep van zes firmanten in de Jeruzalemkapel organiseert onder de noemer 'Cultuur in de Kapel'jaap-en-ruben-mulder-in-jeruzalemkapel.jpg concerten en exposities. Zondag 27 maart treden Jaap en Ruben Mulder (foto) op met muzikale improvisaties. Aanvang 16.00 uur, toegangskaarten à € 7,50 aan de deur. Tegelijk is de tentoonstelling 'Bos van dingen die beter niet gezegd kunnen worden' te zien, samengesteld door Henri Boere. Jeruzalemstraat 11 in Gouda. Meer informatie op groepvanzes.blogspot.nl.

●●● Jan van Lokhorst geeft in juni en juli twee schildercursussen in Sauvigny, Aunay-en-Bazois, Frankrijk. Verder houdt hij voor cursisten en belangstellenden een Franse avond op dinsdag 12 april vanaf 20.00 uur. Inlichtingen info@janvanlokhorst.nl.

●●● Amine van Lieshout verhuist in april haar tassenatelier aan de Goudse Lange Groenendaal 112 naar het adres Gouvernestraat 56d in Rotterdam. Tot die tijd houdt ze uitverkoop op donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Zie www.bagme.nl.

 

 

 

Programma

16 maart

Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Nadere gegevens op de webpagina Projecten.

 

Vrijdag 18 maart

Eerste avond in het kader van de tentoonstelling 'Lievelingen van de kunstenaar', waarop de de makers vertellen waarom zij geen afstand kunnen doen van de werken die zij nu eenmalig tentoonstellen. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondag 20 maart

Cineast en firmant Jaap Mees maakte een documentaire film getiteld Adem & Hartslag over zeven Goudse beeldend kunstenaars. Hij is deze zondagmiddag voor het eerst te zien. De gefilmde kunstenaars zijn onze firmanten Jan Mostert, Suzan Schuttelaar, Dindi, Liesbeth de Jong, Ruben van Veen, Henrique van Putten en Arie J.Bouter. Aanvang 14.30 uur. Lees verder >>

 

Vrijdag 25 maart

Tweede avond in het kader van de tentoonstelling 'Lievelingen van de kunstenaar', waarop de de makers vertellen waarom zij geen afstand kunnen doen van de werken die zij nu eenmalig tentoonstellen. Aanvang 20.30 uur.

 

30 maart

Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Nadere gegevens op de webpagina Projecten.