Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

13 april 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Petra Werlich: Configurations

29 maart t/m 17 april  

De nieuwsgierigheid van Petra Werlich bij haar observaties van de wereld om haar heen en wat het met haar doet, maakt haar werk dringend en actueel. Werlich laat zowel onze alledaagse handelingen zien, met het dunne laagje vernis van beschaving, als de wereld die daaronder ligt. Zij onderzoekt de regels en rituelen waarmee wij de onderliggende wereld willen beteugelen en verbaast zich erover hoe wij ons gedragen. Het is niet de magische wereld van een kind dat zij bloot legt maar een harde, chaotische, lelijke wereld met driften en lusten, reflexen en instincten. Lees verder >>


Komende Expositie

19 april t/m 8 mei

Abstractie: lyrisch + geconstrueerd

Keramist Eefje van den Braak werkt met basisvormen als cirkel, ovaal en piramide. Maten en lijnen die ze hanteert zijn logisch en weloverwogen. Mathematisch. Schilder Cees van Es kiest thema's na berichten in de pers, gebeurtenissen in de omgeving of naar aanleiding van muziek, boek of film. Die abstraheert hij tot een harmonisch geheel. De tentoonstelling is ook geopend tijdens de Goudse Keramiekdagen op 5 en 6 mei. Lees verder >>


Nieuws

Veel bezoek open atelier weeshuis

De afgelopen weekendtentoonstelling van de Firma in het voormalige weeshuis aan de Spieringstraat, in het kader van Open Atelier Gouda trok 775 bezoekers. Ook de tentoonsteling Configurations van Petra Werlich in het pand Achter de Kerk 13 en de ateliers van deelnemende firmanten in de rest van de stad, telden veel bezoekers. Zonder twijfel speelde het mooie voorjaarsweer daarbij mee. Binnen enkele dagen hopen we van de tentoonstelling in het Weeshuis een fotoreeks te kunnen laten zien op onze webpagina Uitgelicht.


Avonden Lievelingen druk bezocht

lievelingen.jpgDe expositie Lievelingen van de kunstenaar was een succes. Er deden 37 firmanten mee. Ook was een lievelingskunstwerk te zien van vertrekkend penningmeester en verzamelaar Kees Weevers, van wie op deze manier afscheid werd genomen. De twee avonden waarop de firmanten het verhaal bij hun lieveling vertelden, werden goed bezocht. Gevraagd of er niet meer van dit soort initiatieven kunnen plaatsvinden, bezint de tentoonstellingscommissie zich op mogelijkheden. Een kort fotoverslag is te zien op de webpagina Expo Archief.


Toestemming voor werkzaamheden

De tweede fase van de verbeterde inrichting kan binnenkort beginnen. Voor een duidelijker presentatie van de Firma aan de buitenzijde van het gebouw was toestemming nodig in verband met de monumentale status van het pand Achter de Kerk. Die toestemming is nu verleend. Behalve aan de buitenkant zullen binnen nieuwe werkzaamheden worden verricht. De expositieruimte krijgt onder meer lichtgewicht sokkels en (flexibele) grotere wandpanelen. De uitvoering zal, net als het geval was bij de nieuwe bar/balie, verzorgd worden door Edwin Vreeken.


Firmanten in het nieuws

claudia-huft.jpg●●● Jan Graafland, Mieke de Haan, Willem Hesseling, Claudia Huft (kunstwerk foto), Inez Meter, tentoonstellingscommissielid Ank van der Wal en veel andere kunstenaars tonen hun kunst in verschillende kerken in het kader van het Feest van de Geest. De kerken in Gouda en omgeving zijn opengesteld van 5 tot 8 en van 13 tot 16 mei. Zie de website Feest van de Geest.

 

 

 

Programma

13 april

Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Nadere gegevens op onze webpagina Projecten.

 

Vrijdag 15 april

Vertoning van het filmpje dat gemaakt is van de performance van exposant Petra Werlich tijdens de opening van haar expositie twee weken eerder, gevolgd door een gesprek met de kunstenaar, geleid door Hanneke Hemmes. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 22 april

De tentoonstelling 'Abstractie: lyrisch en geconstrueerd', van Eefje van den Braak (keramiek) en Cees van Es (schilderijen), wordt geopend met een wederzijds vraaggesprek van de exposanten, Aanvang 20.30 uur.

 

27 april

Modeltekenen. Nadere gegevens op onze webpagina Projecten.

 

Vrijdag 29 april

De exposanten van de tentoonstelling 'Abstractie: lyrisch en geconstrueerd' kozen video's van kunstenaars (moderne Hollandse meesters) om te vertonen. Aanvang 20.30 uur.