Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

18 mei 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Nieuwe firmanten stellen zich voor

1 t/m 29 mei  

Zeven kunstenaars werden in 2015 toegelaten als firmant van de Firma Van Drie. Vijf van hen stellen zich met deze tentoonstelling aan u voor. Twee zijn wegens omstandigheden genoodzaakt hun werk pas volgend jaar te laten zien tijdens de tentoonstelling van dit jaar toegelaten kunstenaars. Lees verder >>


Komende Expositie

31 mei t/m 19 juni

Grafiekfestival Analog Borders

De Firma Van Drie doet mee met het festival Analog Borders van de Grafische Werkplaats in Den Haag. Bij Firma is een gelijknamige expositie van grafische technieken te zien. Je kunt er op twee zondagen ook zelf aan de slag in een workshop met huis- tuin- en keukenmaterialen. In deze workshop maak je met aluminiumfolie, zonnebloemolie, litho-inkt en cola een echte vlakdruk! Lees verder >>


Nieuws

Art Gouda in vol bedrijf

artgouda1.jpgOp 2 mei is Art Gouda van start gegaan met 45 kunstenaars op drie verdiepingen van het voormalige weeshuis aan de Spieringstraat. Tijdens de werkmaand mei zijn er 'ruimtereizen'. Deze rondleidingen geven de bezoeker inzicht in het creatieve proces van kunstenaars en de geschiedenis van het pand. Een uitgelezen kans om hun bezigheden te zien en kunstenaars te ontmoeten. De ruimtereizen staan onder deskundige leiding en duren ongeveer anderhalf uur. Kijk op www.artgouda.com voor de data en verdere gegevens. Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●● Annemarie van Hooff, Claudia Huft, Edwin Vreeken, Ank van der Wal, Aad de Wit en veel andere kunstenaars uit de regio nemen komend weekeinde deel aan de Atelierroute Bodegraven-Reeuwijk. Meer informatie op de website van de route.

gelaten.jpg●●● Liesbeth de Jong en Arjenne Vossepoel werkten deze maand in de Ruimte van Rolf aan de Lage Gouwe 248 in Gouda aan een portrettenserie, installatie en performance onder de titel Gelaten. Komende zaterdag, 21 mei, is de gelijktijdige opening en finissage vanaf 15.00 uur, die begint met een live performance.

●●● Loes Huis in ’t Veld is een van de kunstenaars die ke kunt bezoeken tijdens Open Ateliers Marialust, Verzetsstrijderspark 16 in Apeldoorn. Komend weekeinde van 11.00 tot 17.00 uur. Zie www.ateliersmarialust.nl. ●●● Werk van Loes is ook te zien op de tentoonstelling Apeldoorn Art in het CODA Museum aldaar, Vosselmanstraat 299. Tot 3 juli.

●●● Marcel van den Tooren (oud-voorzitter van de Firma) en zijn stichting Dat Ene Woord verzorgen donderdag 26 mei de eerste editie van Dichters op Donderdag. Dichters uit Gouda en van elders dragen voor uit eigen werk. Wie wil meedoen, kan zich aanmelden via www.datenewoord.nl. De avond is vanaf 20.00 uur in biercafé de Goudse Eend, Wilhelminastraat 66 in Gouda.

 

 

Programma

Vrijdag 20 mei

Een keuze van de exposanten. In het kader van hun tentoonstelling laten de nieuwe firmanten een aantal korte filmpjes zien, waaronder enkele animaties. Aanvang 20.30 uur.

 

25 mei

Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Nadere gegevens op de webpagina Projecten.

 

Vrijdag 27 mei

In het kader van hun tentoonstelling 'Nieuwe firmanten stellen zich voor' organiseren de exposanten een vrolijke bingo-avond met futiele prijzen.Aanvang 20.30 uur.

 

Zondag 5 juni

Tijdens onze tentoonstelling van grafische technieken Analog Borders verzorgt de Grafische Werkplaats Den Haag een workshop litho's maken met huis- tuin- en keukenmaterialen. De workshop is van 14.30 tot 16.00 uur en kost 8 euro per persoon. Geschikt voor jongeren van 8 tot 88 jaar. Inschrijven via coordinator@frimavandrie.nl.