Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

1 juni 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Grafiekfestival Analog Borders

31 mei t/m 19 juni  

Drukwerk waarvoor een platvis of een banaan als basis wordt gebruikt? Bij de Firma Van Drie exposeert de Grafische Werkplaats uit Den Haag met experimentele druktechnieken. De Grafische Werkplaats zoekt met haar project Analog Borders de grenzen op van de druktechniek. Dat geeft bijzondere uitkomsten en onvermoede effecten! Lees verder >>


Komende Expositie

21 juni t/m 10 juli

X3 met 'De som der dingen'

Annemarie van Hooff, Ria Volk en Arjenne Vossepoel, als collectief naar buiten tredend onder de naam X3, presenteren een expositie onder de titel 'De som der dingen'.


Nieuws

Morgen begint expo Art Gouda

artgouda1.jpgNa een maand werken in het voormalige weeshuis, zijn de kunstwerken van de 45 deelnemers aan Art Gouda deze week van 2 tot zondag 5 juni voor iedereen te zien en te koop. De opbrengsten zijn geheel voor de kunstenaar en de werken zijn daardoor vaak verrassend plezierig geprijsd. De organisatie hoopt dat je als kunstliefhebber en verzamelaar geprikkeld bent om als eerste deze werken te zien en je verzameling uit te breiden. Donderdag 2 tot en met zaterdag 4 juni open van 12.00 uur tot 21.00 uur. Op de laatste dag, zondag 5 juni, tot 18.00 uur. Kijk op de site van Art Gouda voor foto’s van het werkproces en recente nieuwsberichten. Een 'sneak preview' zie je op Facebook.


Geef je op voor Art & Souvenirs

Dit jaar wordt onze zomertentoonstelling Art & Souvenirs gehouden van 12 juli tot 21 augustus. Ben je firmant en wil je meedoen? Meld je dan aan. Art & Souvenirs is een verkoopexpositie van kunst voor kleine en iets grotere prijzen. Wie meedoet verplicht zich minimaal één keer in het weekeinde te surveilleren. Opgeven kan via coordinator@firmavandrie.nl. Je ontvangt bericht op welke datum je je werk kunt inleveren.


Ateliers in oude muziekschool

In de voormalige muziekschool aan de Westhaven in Gouda is werkruimte voor meer kunstenaars dan er nu gebruik van maken. Je kunt er een eigen plek huren voor een relatief laag bedrag. Met z'n vieren betaal je per persoon ongeveer 65 euro. Wie durft? Voor meer informatie Jan Chris Kuipers, telefoon 06 55 74 28 08.


Firmanten in het nieuws

●●● Pim Leefsma exposeert tot en met september in Galerie Digillusie, Raam 32 in Gouda. De opening is op donderdagavond 2 juni van 19.00-21.00 uur.

●●● Jan van Lokhorst exposeert met Willem van Scheijndel tot 1 september bij Bart Wouters Gallery op de Kapelsesteenweg 382 in Brasschaat, België. Zondag 5 juni van 15.00 tot 17.00 uur zijn de exposanten aanwezig.

●●● Marianne Lint en Leni van den Band doen mee met de manifestatie 'Zwerven door de kunst' in de beeldentuin van De Wilgengaarde, Benedeneind NZ 408a in Benschop op 4 en 5 juni vanaf 10.00 uur.

 

 

Programma

Vrijdag 3 juni

Firma Van Drie-voorzitter Wijnand Scholtens opent de tentoonstelling Analog Borders van de Grafische Werkplaats in Den Haag in het kader van het gelijknamige festival. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 10 juni

Carola van der Heijden vertelt over de Grafische Werkplaats in Den Haag en het project Analog Borders. Ze vertoont daarbij korte filmpjes van de exposanten. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondag 12 juni

Tijdens de tentoonstelling van grafische technieken Analog Borders verzorgt de Grafische Werkplaats Den Haag een workshop litho's maken met huis- tuin- en keukenmaterialen. In deze workshop ga je aan de slag met aluminiumfolie, zonnebloemolie, litho-inkt en cola en maak je zo een echte vlakdruk. De workshop is van 14.30 tot 16.00 uur en kost 6 euro per persoon. Geschikt voor jongeren van 8 tot 88 jaar. Inschrijven gaat via coordinator@frimavandrie.nl. Wil je zeker zijn van een plaats, geef je (of je kinderen) dan tijdig op.

 

Vrijdag 17 juni

In het kader van de experimentele grafiektentoonstelling Analog Borders verzorgt de Grafische Werkplaats uit Den Haag een filmavond bij de Firma Van Drie. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondag 19 juni

Tijdens de tentoonstelling van grafische technieken Analog Borders verzorgt de Grafische Werkplaats Den Haag een workshop litho's maken met huis- tuin- en keukenmaterialen. Zie hierboven bij 12 juni.