Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

15 juni 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Grafiekfestival Analog Borders

31 mei t/m 19 juni  

Drukwerk waarvoor een platvis of een banaan als basis wordt gebruikt? Bij de Firma Van Drie exposeert de Grafische Werkplaats uit Den Haag met experimentele druktechnieken. De Grafische Werkplaats zoekt met haar project Analog Borders de grenzen op van de druktechniek. Dat geeft bijzondere uitkomsten en onvermoede effecten! Lees verder >>


Komende Expositie

21 juni t/m 10 juli

X3 met 'De som der dingen'

Annemarie van Hooff, Ria Volk en Arjenne Vossepoel, als collectief naar buiten tredend onder de naam X3, presenteren een expositie onder de titel 'De som der dingen'. De expositie is de eerste in een reeks met het thema verhalende verzamelingen bij het verglijden van de tijd. De tentoonstelling bestaat uit een installatie van associatieve beelden in de ruimte, met gebruikmaking van foto's, film en geluid.


Nieuws

Art Gouda een groot succes

artgouda1.jpgArt Gouda in het voormalige Goudse weeshuis aan de Spieringstraat was een groot succes. De 45 deelnemende kunstenaars waren zonder uitzondering enthousiast over de samenwerking en de sfeer gedurende de maand van werken en de tentoonstelling erna. De gratis Kunstkrant besteedde een volle pagina aan Art Gouda. Online kunstmagazine Mister Motley wijdde een uitgebreide fotoreportage aan het evenement. Cineast Jaap Mees maakte een film die op dvd te koop is (10 euro, 5 euro voor de deelnemers). En de bezoekers van de afsluitende tentoonstelling waren onder de indruk van de resultaten. Bovendien werd er niet onaardig verkocht. Van alle kanten was er terechte lof voor de organisatie van dit unieke project.


Piet van Mook begraven

piet-van-mook2klein.jpgZaterdag 11 juni is het lichaam van onze oudste firmant, Piet van Mook (1924-2016), onder grote belangstelling in Schoonhoven ter aarde besteld. Tot dit jaar was Piet actief in de kunst en - de laatste jaren - met het archiveren van zijn artistieke erfenis. Daarnaast bracht hij archiefmateriaal over medekunstenaars uit Gouda en omgeving samen in een beeldbank die de jaren 1955-1985 omvat. Lees verder >>


Art & Souvenirs

Dit jaar wordt onze drukbezochte zomertentoonstelling Art & Souvenirs gehouden van 12 juli tot 21 augustus. Ben je firmant en wil je meedoen? Meld je dan aan. Art & Souvenirs is een verkoopexpositie van kunst voor kleine en iets grotere prijzen. Wie meedoet verplicht zich minimaal één keer in het weekeinde te surveilleren, de datum is in overleg te regelen. Opgeven kan via coordinator@firmavandrie.nl. Je ontvangt bericht op welke datum je je werk kunt inleveren.


Firmanten in het nieuws

●●● Pim Leefsma exposeert nog tot en met september in Galerie Digillusie, Raam 32 in Gouda.

●●● Jan van Lokhorst exposeert met Willem van Scheijndel tot 1 september bij Bart Wouters Gallery op de Kapelsesteenweg 382 in Brasschaat, België.

 

 

Programma

Vrijdag 17 juni

In het kader van de experimentele grafiektentoonstelling Analog Borders verzorgt de Grafische Werkplaats uit Den Haag een filmavond. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondag 19 juni

Tijdens de tentoonstelling van grafische technieken Analog Borders verzorgt de Grafische Werkplaats Den Haag een workshop litho's maken met huis- tuin- en keukenmaterialen. In deze workshop ga je aan de slag met aluminiumfolie, zonnebloemolie, litho-inkt en cola en maak je zo een echte vlakdruk. De workshop is van 14.30 tot 16.00 uur en kost 6 euro per persoon. Geschikt voor jongeren van 8 tot 88 jaar. Inschrijven gaat via coordinator@firmavandrie.nl.

 

Vrijdag 24 juni

Opening van de tentoonstelling 'De som der dingen' door X3, met een gelijknamige performance door Ria Volk, Arjenne Vossepoel en Loes Koop. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 1 juli

In het kader van de tentoonstelling 'De som der dingen': Aan tafel - met een verzameling hapjes. Neem je favoriete hapje mee en maak je verzameling compleet door met anderen te ruilen. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 8 juli

Ter afsluiting van het seizoen 2015-2016 presenteert de Firma Van Drie de Avond van weemoed en melancholie. Muzikale vrienden en firmanten brengen hun al of niet zelf gecomponeerde weemoedigste liederen en muziek ten gehore. Af en toe een traan wegpinken mag. Na afloop verdrijft de Jamband de melancholie. Opgave voor deelname bij Ria Volk. Vanaf 20.00 uur ben je welkom. In verband met het volle programma beginnen we op tijd.