Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

29 juni 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

X3 toont 'De som der dingen'

21 juni t/m 10 juli  

Annemarie van Hooff, Ria Volk en Arjenne Vossepoel, als collectief naar buiten tredend onder de naam X3, presenteren een expositie onder de titel 'De som der dingen'. De expositie is de eerste in een reeks met het thema verhalende verzamelingen bij het verglijden van de tijd. De tentoonstelling bestaat uit een installatie van associatieve beelden in de ruimte, met gebruikmaking van foto's, film en geluid.


Komende Expositie

12 juli t/m 21 augustus

Zomertentoonstelling Art & Souvenirs

Voor het zesde jaar op rij organiseert de Firma Van Drie de zomerexpositie Art & Souvenirs. De drukbezochte tentoonstelling van eigen kunstenaars heeft de bedoeling om kunstliefhebbers en toeristen te verleiden iets aan te schaffen. De bezoeker wordt verrast met een grote verscheidenheid aan kunstwerken, die worden aangeboden voor kleine tot middelgrote prijzen. Onder andere schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek en fotografie.


Nieuws

Nieuwe kunstenaars in Groep van Zes

paul-daelmans.jpgVier firmanten binnen De Groep van Zes, die sinds vorig jaar augustus als artist in residence in de Goudse Jeruzalemkapel verblijven, maken plaats voor anderen; twee blijven. De firmanten Arjenne Vossepoel, Jos van der Biezen, Matthé van Oostrom en Liesbeth de Jong nemen sinds zondag de plaatsen in van Mieke de Haan, Jaap van den Berg, Ruben van Veen en Henri Boere. Paul Daelmans (foto) en Suzan Schuttelaar blijven. De periode waarin Museum Gouda de kapel aan de Jeruzalemstraat 11 ter beschikking stelt aan kunstenaars van de Firma Van Drie is verlengd tot eind december. Bezoekers zijn onverminderd welkom om de kunstenaars in het historische pand aan het werk te zien. De openingstijden zijn donderdag tot zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Lees verder >>


Kunst aan het Regentesseplantsoen

Het Goudse wijkteam Binnenstad organiseert een ontwerpwedstrijd voor kunst op één of meer plekken aan het Regentesseplantsoen en directe omgeving. Kunst die het visuele karakter van het park aan het water versterkt. De werkgroep Mooier van het team ziet vijf geschikte plekken. Lees verder >>


Muziek op zomerse vrijdagavonden

In de zomerse vakantieperiode is er bij de Firma Van Drie dit jaar geen zomerstop, maar een speciaal muziekprogramma voor de vrijdagavonden. In afwijking van de gebruikelijke tijd beginnen deze avonden om 21.00 uur. Zie het programma.


Deelname aan Art & Souvenirs

Dit jaar is de zomertentoonstelling Art & Souvenirs van 12 juli tot 21 augustus. Ben je firmant en wil je meedoen? Meld je dan NU aan. De tentoonstelling begint over twee weken. Wie meedoet verplicht zich minimaal één keer in het weekeinde te surveilleren, de datum is in overleg te regelen. Opgeven kan via coordinator@firmavandrie.nl. Je ontvangt bericht wanneer je je werk kunt inleveren.

 

Programma

Vrijdag 1 juli

In het kader van de tentoonstelling 'De som der dingen': Aan tafel - met een verzameling hapjes. Neem je favoriete hapje mee en maak je verzameling compleet door met anderen te ruilen. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 8 juli

Ter afsluiting van het seizoen 2015-2016 presenteert de Firma Van Drie de Avond van weemoed en melancholie. Muzikale vrienden en firmanten brengen hun al of niet zelf gecomponeerde weemoedigste liederen en muziek ten gehore. Af en toe een traan wegpinken mag. Na afloop verdrijft de Jamband de melancholie. Opgave voor deelname bij Ria Volk. Vanaf 20.00 uur ben je welkom. In verband met het volle programma beginnen de optredens strikt om 20.30 uur.

 

Vrijdag 15 juli

Countryband Change of Key biedt een gevarieerd repertoire met oorstrelende harmony-zang en mooie eigen composities. Het trio van Danielle, Marijke en Joop bespelen naast gitaar en keyboard ook ongebruikelijker instrumenten als lapsteel, bluesharp, mandoline en dobro. Aanvang 21.00 uur. Lees verder >>

 

Vrijdag 22 juli

Tweemanschap Double You Two (W2) bestaat uit saxofonist Wiemer Hoekstra en gitarist Wim Uljee. Ze spelen en zingen een afwisse­lend repertoire van jazz standards, country, blues, easy pop en roots. Aanvang 21.00 uur. Lees verder >>