Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

29 juli 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Zomerexpositie Art & Souvenirs

12 juli t/m 21 augustus  

Voor het zesde jaar op rij organiseert de Firma Van Drie de zomerexpositie Art & Souvenirs. De drukbezochte tentoonstelling van eigen kunstenaars heeft de bedoeling om kunstliefhebbers en toeristen te verleiden iets aan te schaffen. De bezoeker wordt verrast met een grote verscheidenheid aan kunstwerken, die worden aangeboden voor kleine tot middelgrote prijzen. Onder andere schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek en fotografie. Lees verder >>


Komende Expositie

23 t/m 28 augustus

Modeltekenen seizoen 2015-2016

Twee keer per maand organiseert de Firma op de woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Er wordt gewerkt naar naaktmodel. Het is geen cursus. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nu, na afloop van het seizoen 2015-2016, stelt elk van de deelnemers twee of drie werkstukken tentoon in het voormalige weeshuis aan de Spieringstraat 1.


Nieuws

Tijdelijke verhuizing naar weeshuis

weeshuis.jpgWegens werkzaamheden rondom de Sint-Janskerk verhuist de Firma Van Drie tot eind oktober naar het voormalige weeshuis aan de Spieringstraat 1. Vanaf 23 augustus zijn daar de tentoonstellingen te zien, te beginnen met de expositie van de modeltekengroep. Ook de activiteiten op vrijdagavond vinden vanaf die datum daar plaats. Op de begane grond komen de exposities. Hiertoe worden schotten van de Agnietenkapel overgebracht naar het weeshuis. De bestuurskamer wordt ingericht als kantoor en op de bovenverdieping zullen de cursussen en andere activiteiten plaatsvinden. Menno Meyer en Arie Bouter, die hun werkplaatsen eveneens aan de zuidzijde van Achter de Kerk hebben, krijgen ook een plek in het weeshuis. Surveillanten kunnen in het weekeinde de sleutel als vanouds afhalen bij het museum, al moeten ze daarvoor deze maanden omlopen naar de Oosthaven. Leden van de tentoonstellingscommissie voeren de verhuizing uit.


Gevolgen voor tentoonstellingen

De ruimte in het weeshuis is niet geschikt voor alle soorten tentoonstellingen. Enkele exposities die in de planning stonden, worden daarom verplaatst naar 2017 of 2018. De tentoonstellingscommissie werkt aan vervanging.


Ophalen werk Art & Souvenirs

De tentoonstelling Art & Souvenirs blijft tot de geplande einddatum in Achter de Kerk 13. De deelnemers kunnen hun werk op  zondag 21 augustus aan het eind van de openingstijd (17.00-18.00 uur) ophalen. Schikt deze datum en tijd hun niet, dan blijft het werk noodgedwongen tot november in opslag Achter de Kerk 13.


Oproep voor podiumkunstenaars

Stichting 21 maart Gouda viert dat zij tien jaar actief is met het  bestrijden van intolerantie, vooroordelen, discriminatie en racisme. Ter gelegenheid van dit jubileum tovert de stichting op zaterdag 26 november de Agnietenkapel om tot 'Tolerantietempel van Gouda'. Om de feestelijkheden vorm te geven zoekt men Goudse podiumkunstenaars die er willen optreden: dansers, poppenspelers, acteurs, verhalenvertellers, dichters, enz. En koks om lekkers te bereiden. Zie bijgaande oproep (word-document).


Firmanten in het nieuws

paul-daelmans.jpg●●● Paul Daelmans (foto) heeft tot 4 september een solotentoonstelling in Museum Gouda. Aanstaande woensdag 3 augustus verzorgt hij een rondleiding bij zijn werk. Zie het museumpersbericht (worddocument).

●●● Pim Leefsma exposeert nog tot en met september in Galerie Digillusie, Raam 32 in Gouda..

●●● Jan van Lokhorst exposeert samen met Willem van Scheijndel tot 1 september bij Bart Wouters Gallery op de Kapelsesteenweg 382 in Brasschaat, België.

 

 

Programma

Vrijdag 29 juli

Muzikale sociëteitsavond. Aanvang 21.00 uur.

 

Vrijdag 5 augustus

Muziekale sociëteitsavond. Aanvang 21.00 uur.

 

Vrijdag 12 augustus

Muzikale sociëteitsavond. Aanvang 21.00 uur.

 

Vrijdag 19 augustus

Muzikale sociëteitsavond. Aanvang 21.00 uur.

 

Vrijdag 26 augustus

Danser Fernando Oliveira opent de tentoonstelling in het weeshuis van de modeltekengroep met een toepasselijke dans. Daarna staat hij, deels gekleed, model met vertraagde dansbewegingen, en is ieder van de aanwezigen uitgenodigd om die, samen met de exposanten, te tekenen. Aanvang 20.30 uur. Lees verder >>